Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Ασκήσεις κολύμβησης και συμβουλές διατροφής για υπέρβαρους.

Ασκήσεις κολύμβησης και συμβουλές διατροφής

Ασκήσεις κολύμβησης και συμβουλές διατροφής για υπέρβαρους.

Ποιες ασκήσεις ενδείκνυνται για υπέρβαρα άτομα στην πισίνα; Ποιο είδος προπόνησης θα ήταν κατάλληλο για να ξεκινήσουν; Ασκήσεις κολύμβησης και συμβουλές διατροφής

Στην αρχή πάντα με τη βοήθεια ειδικού και ΟΧΙ εμπειρικού προπονητή

Ασκήσεις κολύμβησης και συμβουλές διατροφής για υπέρβαρους.

Οι περισσότερες προπονήσεις στο κολυμβητήριο έχουν μια συγκεκριμένη δομή.

Προθέρμανση: 12 25άρια είτε πρόσθιο είτε ένας συνδυασμός στυλ κολύμβησης που περιλαμβάνει πρόσθιο, ελεύθερο και ύπτιο.

Εστίαση: μερικές ασκήσεις κολύμβησης για να νιώσετε το νερό. Η αίσθηση του νερού είναι μια σημαντική πτυχή για να μπορέσετε να απολαύσετε το κολύμπι. Συνήθως γίνεται με τέσσερα μήκη ελεύθερο.

Κύρια πρακτική: εδώ συνήθως γίνεται δουλειά στην τεχνική του στυλ, που χρειάζεται  ελαφρά βελτίωση. Συνήθως εναλλάσσουμε τις αποστάσεις της πισίνας με τα στυλ κολύμβησης, ή εστιάζουμε σε ένα συγκεκριμένο στυλ και προσπαθούμε να το εκτελέσουμε σωστά ενώ κολυμπάμε για μερικές μικρές αποστάσεις.

Αντοχή: ανάλογα με το χρόνο που απομένει, κάνουμε ένα σύνολο μεταξύ 20 και 30 μηκών χωρίς διακοπή.

Ταχύτητα: μερικές φορές προσθέτουμε μερικές μικρές αποστάσεις γρήγορης κολύμβησης υψηλής έντασης για να προπονηθούμε στην ταχύτητα η οποια φέρνει γρήγορες επαναλήψεις σε χέρια και πόδια και φυσικά μικρή κούραση.

Ασκήσεις κολύμβησης και συμβουλές διατροφής

Χαλάρωμα: μερικές χαλαρές σε απόστασεις σε  πρόσθιο και ύπτιο.

Προσοχή στο πρόσθιο λόγο του βαρους μας μερικές φορές τυχαίνει να εχουμε έντονους πόνους, στη παραμικρή ενόχληση, σταματάμε !

Το πιο σημαντικό πράγμα για κάποιον που είναι υπέρβαρος, είναι να ξεκινήσει και να βρει ευχαρίστηση στις συνεδρίες κολύμβησης. Το πρόβλημα με τις προπονήσεις κολύμβησης είναι ότι μπορούν να γίνουν κάπως βαρετές.  Γι ‘ αυτό θα ήταν καλύτερα να μην μπλέκονται οι ασκήσεις με την κολύμβηση στα διάφορα στυλ.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, καλό θα ήταν να κολυμπάτε τρεις φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον μισή ώρα με σαρανταπέντε λεπτά. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε μερικές ασκήσεις και να κολυμπήσετε σε κάθε συνεδρία. Η διαδικασία του να μάθετε και να τελειοποιήσετε τις ασκήσεις κολύμβησης για κάθε στυλ θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας για αρκετούς μήνες.

Η καλύτερη συχνότητα είναι τρεις φορές την εβδομάδα, διότι αυτό είναι που χρειάζεται για να αναπτυχθεί μια καλή σχέση με το νερό, να σημειωθεί πρόοδος και ως εκ τούτου να παραμείνουν τα κίνητρα. Αυτό επίσης θα δώσει στον οργανισμό την ευκαιρία να αρχίσει να καίει το λίπος. Περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα ίσως είναι κουραστικές.

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να βρει ο καθένας το ρυθμό του με βάση τις δυνατότητές του και τη βοήθεια του Πτυχιούχου με ειδικότητα γυμναστή του.

Ασκήσεις κολύμβησης και συμβουλές διατροφής για υπέρβαρους.

Διατροφή

Τέλος, είναι γνωστό ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται όταν η σωστή άσκηση συνδυαστεί με τη σωστή διατροφή. Το ιδανικό θα ήταν ένα σύνολο διατροφικών κατευθυντήριων γραμμών που θα πρέπει να ακολουθήσετε μακροπρόθεσμα και όχι μια βραχυπρόθεσμη δίαιτα που θα ακολουθείτε για λίγες εβδομάδες.

Οι βασικοί κανόνες είναι να αποφεύγετε τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα, τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, τα σιτηρά/δημητριακά και τα όσπρια, και να προσθέσετε φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, υγιή λίπη, κρέας από ζώα που έχουν τραφεί σε βοσκοτόπια, άγρια θηράματα, άγρια ψάρια και θαλασσινά. Και φυσικά καλό θα ήταν να αποφύγετε τη ζάχαρη και τα δημητριακά, που φαίνεται να είναι οι βασικές αιτίες της παχυσαρκίας στον δυτικό πολιτισμό.

Ασκήσεις κολύμβησης και συμβουλές διατροφής για υπέρβαρους.

Έτσι, η νούμερο ένα συμβουλή για να χάσετε βάρος είναι να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή και ταυτόχρονα ήπια αλλά τακτική άσκηση, όπως η κολύμβηση τρεις φορές την εβδομάδα.

Καλή επιτυχία!

Ασκήσεις κολύμβησης και συμβουλές διατροφής

Σαλταμανίκας Νικόλας

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ειδικότητα κολύμβηση

Προπονητής κολύμβησης Α κατηγορίας

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο