Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Κυτταρίτιδα: Ο εφιάλτης για κάθε γυναίκα – Πώς θα την καταπολεμήσετε

Κυτταρίτιδα: Ο εφιάλτης για κάθε γυναίκα 

Κυτταρίτιδα: Ο εφιάλτης για κάθε γυναίκα – Πώς θα την καταπολεμήσετε

Η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό, γνωστή ως κυτταρίτιδα, αποτελεί τον εφιάλτη για κάθε γυναίκα. Κυτταρίτιδα: Ο εφιάλτης για κάθε γυναίκα

Η κυτταρίτιδα δεν αφορά μόνο τις γυναίκες άνω των 30 ετών καθώς  σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και στην εφηβεία.

Συνήθως εμφανίζεται στους  γλουτούς, στους μηρούς και στην  κοιλιά λόγω κακής αιμάτωσης και διόγκωσης των λιποκυψελών στις  συγκεκριμένες περιοχές.

Κυτταρίτιδα: Ο εφιάλτης για κάθε γυναίκα

Δυστυχώς από  μόνη της  η ρύθμιση του βάρους,  αν και μπορεί να παίζει καθοριστικό ρόλο, δεν είναι  αρκετή.

 Πώς θα την πολεμήσετε

Ισορροπημένη διατροφή, περιορισμένη έκθεση στην ακτινοβολία, συχνή άσκηση είναι  οι πιο απλοί τρόποι για την καταπολέμησή της. Αγνοείστε τα κάθε λογής… μαγικά ματζούνια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόσχονται την εξαφάνιση της κυτταρίτιδας ως δια μαγείας.

 Διατροφή

Η μείωση του βάρους μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και καλές πρωτείνες, όπως άπαχο ψάρι, αποτελούν ένα πρώτο σωστό  βήμα.

Όσες γυναίκες ανησυχούν για την  κυτταρίτιδα θα πρέπει εκτός των άλλων να ελαττώσουν  το αλάτι στο φαγητό, να αποφεύγουν σνακ του εμπορίου τα οποία συνήθως κρύβουν μεγάλη ποσότητα αλατιού  και να καταναλώνουν  άφθονο νερό.

Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να δαιμονοποιήσει τους υδατάνθρακες που αποτελούν για τον οργανισμό μας τη βασική πηγή ενέργειας. Αυτό  που πρέπει να κάνουν είναι να τους καταναλώνουν  με μέτρο και σε συγκεκριμένες ώρες την ημέρα.

Η έκθεση στον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, εκτός από πρόωρη γήρανση, επισημαίνουν οι επιστήμονες, μπορεί να δημιουργήσει και κυτταρίτιδα. Επειδή λοιπόν το  καλοκαίρι είναι μπροστά μας, χρησιμοποιείστε καλής  ποιότητας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και προτιμήστε να χαλαρώσετε κάτω από μία ομπρέλα και να μην εκτίθεστε  απευθείας στον ήλιο.

Συχνή  άσκηση

Η συστηματική  άσκηση ίσως είναι το καλύτερο «φάρμακο» για την κυτταρίτιδα καθώς μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά αλλά και μετά την εμφάνισή τους.

Για να δουν όμως οι γυναίκες αποτελέσματα θα πρέπει να βάλουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους.

Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, γυμναστήριο, κάθε είδους αεροβική άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο