Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μάθω να κολυμπώ;

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μάθω να κολυμπώ

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μάθω να κολυμπώ;

Αν είστε σαν κι εμένα και μάθατε πώς να κολυμπάτε ως παιδί, η σημασία των δεξιοτήτων κολύμβησης μπορεί να  είναι τόσο προφανής ώστε να τη θεωρείτε δεδομένη. Να μάθω να κολυμπώ!

Η συστηματική διδασκαλία που λαμβάνουν σήμερα τα παιδιά είναι εξαιρετικά βελτιωμένη σε σύγκριση με αυτό που συνέβαινε μόλις πριν από 50 χρόνια.

Ο πατέρας μου έμαθε να κολυμπάει μόνος του ως έφηβος, χρησιμοποιώντας τον εσωτερικό σωλήνα ενός ελαστικού σε μια λιμνούλα. Η μητέρα μου έκανε μαθήματα και έμαθε κολύμπι όταν ήταν τριάντα. Και οι παππούδες μου δεν νομίζω να έμαθαν ποτέ να κολυμπούν.

Να μάθω να κολυμπώ!

Ωστόσο, το να μην είστε σε θέση να κολυμπήσετε στη σημερινή κοινωνία μπορεί να είναι από ελαφρώς ενοχλητικό στην καλύτερη περίπτωση έως και  απειλητικό για τη ζωή στη χειρότερη περίπτωση. Ας δούμε το γιατί.

 

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μάθω να κολυμπώ

 

Κολύμβηση και ασφάλεια στο νερό

 

Η σημασία των μαθημάτων κολύμβησης για την ασφάλεια στο νερό δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Όλοι και ειδικά τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να κολυμπούν. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει, και κάθε μέρα αρκετοί  άνθρωποι πεθαίνουν από πνιγμό σε μία νησιωτική χώρα όπως η πατρίδα μας. Γι ‘ αυτό και δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε ένα παιδί να παίζει κοντά στην πισίνα ή σε μια λίμνη χωρίς επίβλεψη.

 

Τα οφέλη της κολύμβησης

 

Τα οφέλη για την υγεία μας από το κολύμπι είναι πολυάριθμα. 

•Βοηθάει το καρδιαγγειακό σύστημα, είναι μια άσκηση χαμηλών επιπτώσεων που προπονεί εξαιρετικά ολόκληρο το σώμα. 

•Υπάρχουν επίσης πολλά ψυχολογικά οφέλη από το κολύμπι. Μια κολυμβητική συνεδρία στην πισίνα χαλαρώνει το μυαλό, ανυψώνει το πνεύμα και είναι επίσης συχνά μια ευκαιρία για να έχετε κοινωνικές επαφές.

•Εκτός από αυτό, το κολύμπι είναι επίσης μια ψυχαγωγική δραστηριότητα που μπορείτε να απολαύσετε με τους φίλους σας τις ζεστές μέρες..

•Το να είσαι σε θέση να κολυμπάς δημιουργεί πολλές ευκαιρίες ψυχαγωγίας , που δεν θα ήταν ασφαλείς σε διαφορετικές συνθήκες, όπως: σέρφινγκ,SUP, καγιάκ, ψάρεμα με βάρκα,…

•Είναι προαπαιτούμενο για πολλές θέσεις εργασίας: ναυαγοσώστες, ψαράδες, επαγγελματίες δύτες,…

•Είναι προαπαιτούμενο αν θέλετε να ακολουθήσετε τα βήματα των επαγγελματιών κολυμβητών…

 

Συμπέρασμα

 

Τώρα που προσπάθησα να σας πείσω για τη σημασία των μαθημάτων κολύμβησης και ίσως να τα έχω καταφέρει, γιατί δεν άρχιζετε να μαθαίνετε κολύμπι;

 

Σαλταμανίκας Νικόλας

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ειδικότητα κολύμβηση

Προπονητής κολύμβησης Α κατηγορίας 

 

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο