Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Γυμνάστε ολόκληρο το σώμα σας σε 30’

Γυμνάστε ολόκληρο το σώμα

Γυμνάστε ολόκληρο το σώμα σας σε 30’

Γνωρίζετε ότι η νούμερο ένα δικαιολογία που χρησιμοποιούμε όταν δεν ασκούμαστε είναι η έλλειψη χρόνου; Γυμνάστε ολόκληρο το σώμα

Η άθληση μπορεί εύκολα να γίνει προαιρετική σε μια μεγάλη λίστα υποχρεώσεων αν και γνωρίζουμε ότι θα μας κάνει να νιώσουμε πολύ καλύτερα. 

Σε συζητήσεις στα γυμναστήρια συχνά ακούμε: έκανα τις αερόβιες ασκήσεις μου και τώρα προχωράω στο cross fit.

Περίμενα περίπου μισή ώρα για να κάνω διάδρομο ή κουράστηκα τόσο πολύ χθες που με δυσκολία μπορούσα να ανέβω τις σκάλες. Και τις περισσότερες φορές γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται τόσο πολύ σε λίγες βδομάδες δεν θα έρχονται πια στο γυμναστήριο. Γιατί; Γιατί έρευνες έχουν δείξει πως το κίνητρο και η δέσμευση εξαφανίζονται αν η εκγύμναση είναι είτε πολύ έντονη είτε διαρκεί περισσότερο από 1 h.

Αν κάτι δεν το απολαμβάνουμε ή μας προκαλεί πόνο, δεν θα θεωρήσουμε αυτή τη δραστηριότητα ως προτεραιότητα. Θα πρέπει επομένως αρχικά να εκτιμήσουμε για ποιο λόγο αθλούμαστε. Ανυπομονούμε να έρθει η ώρα της άθλησης ή ανυπομονούμε να τελειώσει; Η απάντηση μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα, γιατί η άθληση δε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αυτών που πρέπει να κάνουμε.

Γυμνάστε ολόκληρο το σώμα

Επειδή, λοιπόν, πολλοί από εμάς είναι εξαιρετικά πιεσμένοι και αποτελεί πρόκληση για αυτούς το να ικανοποιήσουν χρονικά τις ανάγκες της οικογένειας και της εργασίας τους, να τέσσερις συμβουλές για το πως θα μπορούσατε να εντάξετε σύντομες αλλα και αποτελεσματικές ρουτίνες στο πρόγραμμά σας, ώστε να γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα σε λιγότερο από 30’. 

 1.  Κάντε κυκλική προπόνηση ενδυνάμωσης. Κάντε κυκλικά ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα προχωρώντας διαδοχικά από τη μία άσκηση στην άλλη και ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα σε 30’. Είναι μια ρουτίνα που μπορείτε να την χρησιμοποιείται όταν νιώθετε πιεσμένη από χρόνο ή όταν νιώθετε ότι δεν έχετέ διάθεση. Είναι διασκεδαστική, γρηγόρη και σε κάνει να νιώθεις καλά και κατά τη διάρκεια και μετά την λήξη της.
 2. Περιορίστε την προπόνηση σε ένα μόνο σετ. Ίσως όχι πάντα αλλά εκείνες τις λίγες φορές που δεν υπάρχει χρόνος η διάθεση. Κάντε ένα σετ 15 επαναλήψεων and είναι άσκηση ενδυνάμωσης και στη συνέχεια για 15’ κάνοντας αερόβιες ασκήσεις.
 3. Συνδυάστε ασκήσεις ενδυνάμωσης.
  1. Πους-απς παρένθεση δυναμώνουν το στήθος τους δικέφαλους τους ώμους)
  2. Σανίδα (δυναμώνει ώμους κοιλιακούς τετρακέφαλους)
  3. Καθίσματα ( Δυναμώνω τετρακέφαλους, γλουτούς, ιγνυακός τένοντες, γάμπες)
  4. Προβολές (δυναμώνει τετρακέφαλους, γλουτούς, γάμπες)
 4. Δοκιμάστε αερόβια κυκλική προπόνηση. Για παράδειγμα 10’ ποδήλατο, 10’ ελλειπτικό και 10’ διάδρομο. Άλλος τρόπος για να πετύχετε την τριαντάλεπτη αερόβια προπόνηση είναι να αθληθείτε 0,10 € πριν τη δουλειά, 0,10 € στο μεσημεριανό διάλειμμα και 0,10 € μετά τη δουλειά. Και μην ξεχνάτε οι σκάλες είναι υπέροχες! Μπορείτε να ανεβαίνετε και να κατεβαίνετε στη δουλειά ή στο σπίτι για ενδυνάμωση και αερόβια γυμναστική.

 

 

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο