Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Το καλοκαίρι έφυγε ……….

Το καλοκαίρι έφυγε ..........

Το καλοκαίρι έφυγε ……….

Αν και ο αγαπημένος μας Κωστής Μαραβέγιας τραγουδά: « Το καλοκαίρι έφυγε και δεν το πήρε η βροχή, ο πρώτος ήλιος έσβησε….», κάνοντας μας να νιώθουμε εκείνη την γλυκιά θλίψη στην ψυχή μας που μας αφήνει το πέρασμα από τις ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού στις πολλές υποχρεώσεις του φθινοπώρου, υπάρχουν μικρές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε αυτό το πέρασμα διατηρώντας την φρεσκάδα και την ενέργεια που μας έδωσαν οι διακοπές μας.

 

Ας συντονίσουμε λοιπόν την ζωή μας σε ρυθμούς φθινοπώρου, με έξι απλά βήματα:

 

  1. 1. Επιστρέφουμε στην πόλη στη μέση της εβδομάδας. Αποφεύγουμε, με αυτόν τον τρόπο, τα μποτιλιαρίσματα και την κινήσεις εθνικές οδούς και έχουμε την ευκαιρία να εφοδιάσουμε το σπίτι μας με ότι χρειάζεται μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

 

  1. 2. Αδειάζουμε τις αποσκευές μας μόλις φτάσουμε στο σπίτι. Αν και φαίνεται εξοντωτικό, είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα για να ξένιασουμε και να ελευθερώσουμε τόσο τις βαλίτσες όσο και το αυτοκίνητο. Έτσι θα είναι έτοιμα για τις φθινοπωρινές μας εξορμήσεις.

 

  1. 3. Βάζουμε και πάλι σε λειτουργία όλες τις ηλεκτρικές συσκευες του σπιτιού που, λόγω της οικολογικής μας συνείδησης, είχαμε απενεργοποίηςει κατά τη διάρκεια των διακοπών μας για να πετύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας.

 

  1. 4. Φυσικά το πλυντήριο ρούχων έχει την τιμητική του. Ξεκιναμε τις μπουγάδες μας που θα γεμίσουν το σπίτι μας με τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένο ρούχου και θα ανανεώσουν την διάθεσή μας. Έτσι μέχρι να έρθει η ώρα να ξαναπάμε στη δουλειά θα έχουμε οργανωμένη την ντουλάπα μας και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις ανάγκες μας.

 

  1. 5. Μετά την φόρτιση των δικών μας μπαταριών κατά τη διάρκεια των διακοπών, ήρθε η ώρα να φορτίσουμε και τις μπαταρίες των συσκευών που εξαντλήσαμε μιλώντας στο τηλέφωνο με φίλους, βγάζοντας αναριθμητες υπέροχες φωτογραφίες, φτιαχνοντας βιντεάκια με τις τρέλες μας περιπέτειες και αποθηκεύοντας τα για να μην ξεχάσουμε το παραμικρό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

 

  1. 6. Στολίστε το σπίτι με τα καλοκαιρινά σας ενθύμια και βάλτε φόντο στο κινητό, στο ταμπλετ και στο λάπτοπ σας φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις. Έτσι θα διατηρήσετε την φρέσκια  διάθεσή σας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Άλλωστε ο ζεστός καιρός του φθινοπώρου στη χώρα μας, μας επιτρέπει να ζήσουμε το όνειρο λίγο περισσότερο.
Το καλοκαίρι έφυγε ..........

No Comments