Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Τα ιδανικά tracker ύπνου

tracker ύπνου

Τα ιδανικά tracker ύπνου

Μερικές μέρες, ξυπνάς ανανεωμένος. Άλλοι, νιώθεις ότι δεν κοιμήθηκες σχεδόν καθόλου. tracker ύπνου. Αυτό που διαχωρίζει τις καλές νύχτες από τις κακές δεν είναι πάντα σαφές, αλλά ένας ιχνηλάτης ύπνου μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες.

Παρακολουθεί τα μοτίβα ύπνου σας για μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της ποιότητας του ύπνου που κοιμάστε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία ύπνου σας.

tracker ύπνου

Ενώ οι εργαστηριακές δοκιμές ύπνου παρακολουθούν γενικά τα πρότυπα απευθείας μέσω της εγκεφαλικής δραστηριότητας, οι ιχνηλάτες ύπνου βασίζονται σε αισθητήρες για να ανιχνεύσουν άλλα φυσικά σημάδια, όπως τον καρδιακό ρυθμό και την κίνηση του σώματος. Οι φορητές συσκευές παραμένουν στο κρεβάτι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τη μέτρηση δεδομένων.

Άλλοι ιχνηλάτες μπορεί να στηρίζονται στο στρώμα, κάτω από το στρώμα ή δίπλα στο κρεβάτι για να συλλέγουν πληροφορίες διακριτικά. Σχεδόν όλοι οι ιχνηλάτες ύπνου ανεβάζουν αυτά τα δεδομένα σε μια συσκευή που τα εκτελεί μέσω ενός αλγόριθμου για την ανάλυση και την εμφάνιση των αποτελεσμάτων.

Θα επισημάνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας προγράμματα παρακολούθησης ύπνου και θα μοιραστούμε τι τους κάνει να ξεχωρίζουν. Θα συνεχίσουμε να εξηγούμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη ενώ ψωνίζετε και θα απαντήσουμε σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις συσκευές παρακολούθησης ύπνου.

WHOOP 4.0

tracker ύπνου

Το WHOOP 4.0 βασίζεται στον προκάτοχό του με ελαφρύτερο, πιο συμπαγές σχεδιασμό και πιο βελτιωμένες δυνατότητες παρακολούθησης. Μία από τις πιο καινοτόμες αλλαγές είναι η προσθήκη της τεχνολογίας Any-Wear.

Ενώ ο ιχνηλάτης WHOOP έχει σχεδιαστεί με φορητό βραχιολάκι, ο αισθητήρας μπορεί να αποσπαστεί από το λουράκι και να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικά ενδύματα όπως αθλητικά σουτιέν, μπλούζες συμπίεσης, κολάν, αθλητικά μπόξερ και οικεία. Καθένα από αυτά τα στοιχεία διαθέτει μια μικρή τσέπη για να ασφαλίζει τον αισθητήρα ενώ γυμνάζεστε ή κοιμάστε.

Ο ιχνηλάτης παρακολουθεί μετρήσεις όπως ο καρδιακός ρυθμός ενεργού και ηρεμίας, ο αναπνευστικός ρυθμός, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και η θερμοκρασία του δέρματος. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προγραμματίσουν έναν απτικό συναγερμό που παράγει ήπιους κραδασμούς όταν είναι ώρα να σηκωθούν, κάτι που πολλοί κοιμούνται προτιμούν να εκπέμπουν δυνατά μπιπ πρώτο πράγμα το πρωί.

Ο συναγερμός παρακολουθεί επίσης τα μοτίβα της αναπνοής για να δονείται στο τέλος του κύκλου ύπνου σας, επομένως θα πρέπει να ξυπνάτε νιώθοντας ανανεωμένοι με ελάχιστη έως καθόλου ανησυχία.

Biostrap Active Set

tracker ύπνου

Το Biostrap EVO είναι ένας από τους πιο προηγμένους ανιχνευτές ύπνου στην αγορά σήμερα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της συνολικής υγείας. Η συσκευή παρακολουθεί τα στάδια του ύπνου σας και τα νυχτερινά βιομετρικά στοιχεία, όπως καρδιακούς και αναπνευστικούς ρυθμούς, δημιουργώντας μια βαθμολογία νυχτερινού ύπνου που κυμαίνεται από 1 έως 100.

Το EVO υπολογίζει επίσης πόσο καλά ή κακώς ανακάμπτει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας συνδυάζοντας τη βαθμολογία ύπνου σας με μετρήσεις που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα ύπνου , μεταβλητότητα νυχτερινού καρδιακού ρυθμού και καρδιακό ρυθμό ηρεμίας.

Το κατάστημα ανάκτησης προορίζεται να αντιπροσωπεύει την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε στρεσογόνους παράγοντες στο σπίτι, στη δουλειά ή οπουδήποτε περνάτε τις μέρες σας.

Το EVO διατίθεται σε τρία σετ με βάση τις ανάγκες σας για παρακολούθηση. Επιλέξαμε το Biostrap Active Set γιατί – εκτός από την παρακολούθηση ύπνου – προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση.

Sleepon Go2sleep Tracker

tracker ύπνου

Το Go2Sleep Tracker από την Sleepon προσφέρει μια ευρεία γκάμα δεδομένων για την τιμή του. Παρέχει έναν σημαντικό όγκο πολύτιμων πληροφοριών για τους αγοραστές που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον ύπνο και τη γενική υγεία τους.

Το tracker είναι ένας δακτύλιος σιλικόνης που συγχρονίζεται με το τηλέφωνό σας για να παρέχει δεδομένα ύπνου στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη συνοδευτική εφαρμογή για κινητά. Πριν κοιμηθείτε, συγχρονίζετε το κουδούνισμα με το τηλέφωνό σας και παρακολουθεί σχεδόν δέκα διαφορετικές μετρήσεις υγείας ενώ κοιμάστε.

Εκτός από τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου, το Go2Sleep Tracker μετρά τον καρδιακό σας ρυθμό, το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα και την κατάσταση του σταδίου ύπνου, μαζί με άλλες μετρήσεις υγείας. Σας ειδοποιεί επίσης εάν αισθάνεται ότι το επίπεδο κορεσμού οξυγόνου στο αίμα σας είναι μη φυσιολογικό. Το ξυπνητήρι του tracker χρησιμοποιεί τα μοτίβα ύπνου σας για να σας ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της πιο ελαφριάς φάσης ύπνου σας.

Withings Sleep

Το χαμηλό προφίλ του Withings Sleep του επιτρέπει να συλλέγει διακριτικά δεδομένα για την εμπειρία ύπνου σας από κάτω από το στρώμα σας. Οι αισθητήρες στη συσκευή ανιχνεύουν τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και την κίνηση. Αυτά τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία για την παραγωγή αναφορών σχετικά με τον κύκλο ύπνου, τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή σας, με μια συνολική βαθμολογία ύπνου.

Η συσκευή ανιχνεύει επίσης το ροχαλητό και τις διακοπές στην αναπνοή. Έχει σχεδιαστεί για να αναζητά μερικά από τα σημάδια της υπνικής άπνοιας. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή, το Withings Sleep αξιολογεί την καρδιακή και θωρακική δραστηριότητα που μπορεί να είναι ενδεικτική της πάθησης. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν αυτό είναι ένα πιθανό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε με το γιατρό σας.

Tempur-Pedic SleepTracker

Το Tempur-Pedic Sleeptracker είναι ένας αισθητήρας που δεν φοριέται που γλιστρά κάτω από το στρώμα σας και συγχρονίζεται με την αντίστοιχη εφαρμογή του. Μαζί με τυπικές μετρήσεις όπως τα στάδια ύπνου, η ποιότητα του ύπνου και η διάρκεια, παρακολουθεί επίσης το περιβάλλον του υπνοδωματίου σας.

Ο αισθητήρας μετρά την καθαρότητα του αέρα, την υγρασία, τα επίπεδα CO2 και τη θερμοκρασία κοντά στο κρεβάτι σας. Τα άτομα ύπνου που διαθέτουν την έξυπνη βάση Tempur-Pedic Ergo μπορούν να επωφεληθούν από περισσότερες δυνατότητες.

Ο αισθητήρας λειτουργεί με την έξυπνη βάση για να προσαρμόζει τη γωνία του κρεβατιού προκειμένου να περιορίσει το ροχαλητό ή άλλα προβλήματα ύπνου. Ο ιχνηλάτης κοστίζει πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους ιχνηλάτες ύπνου, αλλά μπορεί να αξίζει την τιμή για ορισμένους αγοραστές.

Wellue O2Ring

Ενώ ορισμένοι ιχνηλάτες ύπνου καταγράφουν ένα ευρύ φάσμα σημείων δεδομένων, το Wellue O2Ring είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρακολουθεί τη δραστηριότητα του επιπέδου οξυγόνου. Το φορετό δαχτυλίδι, που ζυγίζει μόνο 15 γραμμάρια, εφαρμόζει άνετα γύρω από τον αντίχειρά σας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η συσκευή θα εκπέμπει μια αθόρυβη δόνηση εάν εντοπίσει ανωμαλίες στα επίπεδα οξυγόνου σας ή ακανόνιστο ρυθμό παλμού. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη δόνηση για μια πιο ήπια ή πιο έντονη ρύθμιση, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Σε οποιοδήποτε σημείο, μπορείτε να πατήσετε το δαχτυλίδι για να δείτε το τρέχον επίπεδο οξυγόνου και τη συχνότητα του καρδιακού σας παλμού. Η συσκευή καταγράφει δεδομένα κάθε 4 δευτερόλεπτα κατά τη χρήση

FitBit Sense

Το FitBit είναι γνωστό για προηγμένους ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης και το FitBit Sense επεξεργάζεται αυτήν την τεχνολογία με αισθητήρες καρδιάς και σαρώσεις άγχους. Ένας αισθητήρας ηλεκτροδερμικής δραστηριότητας προορίζεται να παρακολουθεί την απόκρισή σας στο στρες και να δίνει συμβουλές για τη διαχείριση του στρες.

Αυτός ο αισθητήρας συνδυάζεται με μια εφαρμογή ΗΚΓ που παρακολουθεί τη θερμοκρασία του δέρματος και τον καρδιακό ρυθμό, η οποία θα σας ειδοποιήσει εάν το επίπεδο των παλμών σας ανά λεπτό (BPM) είναι πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό. Οι αγοραστές που αναζητούν έναν ιχνηλάτη ύπνου που παρέχει επίσης λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη συνολική υγεία τους μπορεί να θέλουν να εξετάσουν αυτήν την επιλογή.

Το Sense έχει πολλές λειτουργίες για την παρακολούθηση του ύπνου. Η συσκευή ανιχνεύει τον χρόνο που αφιερώνεται στα διάφορα στάδια ύπνου. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν έναν συναγερμό Smart Wake που τους ξυπνά στο τέλος του κύκλου ύπνου τους για να διασφαλίσουν ότι αισθάνονται ανανεωμένοι όταν σηκώνονται από το κρεβάτι.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο