Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Μαξιλάρια για άνετο ύπνο

Μαξιλάρια για άνετο ύπνο

Μαξιλάρια για άνετο ύπνο

Μαξιλάρια για άνετο ύπνο. Η θέση ύπνου είναι βασικός παράγοντας για την επιλογή του καλύτερου μαξιλαριού τόσο για ευθυγράμμιση του σώματος όσο και για άνεση. Ευτυχώς για τους καταναλωτές, πολλά μαξιλάρια φέρουν ετικέτα για συγκεκριμένες θέσεις ύπνου.

Δείτε Πρόσθετους παράγοντες που επηρεάζουν την άνεση του ύπνου

Χρήση μαξιλαριού ενώ κοιμάστε ανάσκελα
Όταν ξαπλώνετε ανάσκελα, ένα μαξιλάρι πρέπει να υποστηρίζει τη φυσική καμπυλότητα ή λόρδωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, με επαρκή στήριξη κάτω από το κεφάλι, τον αυχένα και τους ώμους. Το ύψος του μαξιλαριού πρέπει να είναι χαμηλότερο από αυτό των πλαϊνών στρωμάτων.

Δείτε Μαξιλάρια για Πόνο στον Αυχένα

Η τοποθέτηση ενός άλλου ή δύο μαξιλαριών κάτω από τα γόνατα ανακουφίζει περαιτέρω τυχόν καταπόνηση της πλάτης. Τα μαξιλάρια τείνουν να ισοπεδώνουν την οσφυϊκή καμπύλη, μειώνοντας την πίεση στις αρθρώσεις της όψης στο πίσω μέρος της σπονδυλικής στήλης.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τραβηγμένοι μυς της πλάτης και καταπόνηση της πλάτης

Αυτή η στάση είναι η καλύτερη συνολικά για να βοηθήσει την πλάτη να ξεκουραστεί άνετα και πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής περιόδου πόνου στην πλάτη ή κατά την ανάρρωσή τους από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη.

Δείτε Πρακτικές συμβουλές για την ανάρρωση από χειρουργική επέμβαση πλάτης

Χρήση μαξιλαριού ενώ κοιμάστε στο πλάι

Όταν κάποιος βρίσκεται στο πλάι, ένα μαξιλάρι πρέπει να στηρίζει το κεφάλι και τον λαιμό, έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη να διατηρεί μια ευθεία και φυσική οριζόντια γραμμή. Χρειάζεται ένα πιο χοντρό μαξιλάρι για ύπνο στο πλάι παρά για ύπνο ανάσκελα.

Η κάμψη των γονάτων και η τοποθέτηση ενός άλλου μαξιλαριού ανάμεσα στα γόνατα διατηρεί τη σπονδυλική στήλη στην ουδέτερη θέση. Όταν δεν υπάρχει στήριξη μεταξύ των ποδιών, το άνω πόδι περιστρέφεται προς τα κάτω, τραβώντας τη λεκάνη και παραμορφώνοντας τη φυσική γραμμή της σπονδυλικής στήλης. Ένα σταθερό μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα συνήθως αποτρέπει αυτή την περιστροφή προς τα κάτω καλύτερα από ένα πιο μαλακό μαξιλάρι.

Η προσθήκη στήριξης μεταξύ των γονάτων μπορεί να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη και να επιτρέψει στην πλάτη να επουλωθεί και να ξεκουραστεί καλύτερα ενώ κοιμάστε.

Δείτε τις συνήθεις αιτίες πόνου στην πλάτη και στον αυχένα

Υπάρχει περιορισμένη έρευνα για τα μαξιλάρια για πλευρικούς στρωτήρες. Μια μικρή μελέτη βρήκε ότι το μαξιλάρι από λατέξ είναι το πιο χρήσιμο από τους πέντε τύπους που εξετάστηκαν (σε σχήμα περιγράμματος αφρού, κανονικός αφρός, πολυεστέρας, φτερό και τυπικό λατέξ. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν τη μεγαλύτερη ακαμψία του τραχήλου της μήτρας όταν ξύπνησαν μετά τη χρήση πουπουλένιου μαξιλαριού, με τα συμπτώματα να συνεχίζονται καλά μέσα στην ημέρα.1

Μαξιλάρια για άνετο ύπνο.

Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε έναν δύσκαμπτο λαιμό μετά τον ύπνο

Σε αυτό το άρθρο:
Στήριγμα και άνεση μαξιλαριού
Τα καλύτερα μαξιλάρια για διαφορετικές θέσεις ύπνου
Διαφορετικοί τύποι μαξιλαριών
Βίντεο για τα καλύτερα μαξιλάρια για πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη
Χρήση μαξιλαριού ενώ κοιμάστε στο στομάχι
Ο ύπνος στο στομάχι είναι η πιο αγχωτική στάση για την πλάτη και τον λαιμό. Οι γιατροί τους μπορεί να συμβουλεύσουν τους ασθενείς να αποφεύγουν τον ύπνο στο στομάχι εάν έχουν ορισμένες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ή μετά από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη.

Εάν προτιμάται ο ύπνος ή η ανάπαυση στο στομάχι, το μαξιλάρι πρέπει να είναι σχετικά επίπεδο ή το κεφάλι πρέπει να ακουμπάει απευθείας στο στρώμα, ώστε το κεφάλι και ο λαιμός να μην καταπονούνται. Σε αυτή τη θέση, είναι συχνά καλύτερο να τοποθετήσετε ένα άλλο σχετικά επίπεδο μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά ή τη λεκάνη για να βοηθήσετε το κάτω μέρος της πλάτης να διατηρήσει τη φυσική του ευθυγράμμιση.

Δείτε Δέκα συμβουλές για τη βελτίωση της στάσης του σώματος και της εργονομίας

Μαξιλάρια για μικτές υπνοδωμάτιες
Άτομα με διαφορετικές θέσεις ύπνου θα πρέπει να αναζητούν ένα μαξιλάρι που έχει υψηλότερες περιοχές για ύπνο στο πλάι και χαμηλότερες περιοχές για ύπνο στην πλάτη. Ένα μαξιλάρι με ένα μείγμα διαφορετικών πληρωτικών ή ένα μαξιλάρι με γάστρα από φαγόπυρο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο. Η χρήση ενός μόνο μαξιλαριού για όλες τις χρήσεις είναι πιθανό να οδηγήσει σε ένα μαξιλάρι που είναι πολύ ψηλό για ύπνο ανάσκελα και πολύ χαμηλό για ύπνο στο πλάι.

Τα ορθοπεδικά μαξιλάρια προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη αυχένα

Headshot του Marco Funiciello
Βίντεο με τα καλύτερα μαξιλάρια για πόνους στον αυχένα ή την πλάτη
Ένα μαξιλάρι με περίγραμμα για να γεμίζει τα κενά κάτω από το κεφάλι και το λαιμό μπορεί να είναι χρήσιμο για άτομα με προβλήματα αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Ονομάζονται επίσης αυχενικά μαξιλάρια ή ορθοπεδικά μαξιλάρια, αυτό το είδος μαξιλαριού έχει βαθύτερη κοιλότητα όπου βρίσκεται το κεφάλι και επιπλέον στήριξη κάτω από το λαιμό.

Δείτε Ανατομία Αυχενικής Σπονδυλικής Στήλης

Τα άτομα με πόνο στον αυχένα μπορεί να προτιμούν αυτά τα μαξιλάρια, καθώς βοηθούν να διατηρείται ο λαιμός σε ευθυγράμμιση με τη σπονδυλική στήλη. Μερικά άτομα βρίσκουν αυτά τα μαξιλάρια άβολα στην αρχή, αλλά χρήσιμα μακροπρόθεσμα.

Δείτε Μαξιλάρια για Πόνο στον Αυχένα

Τα μαξιλάρια σώματος ταιριάζουν σε πολλές ανάγκες. Μαξιλάρια για άνετο ύπνο.
Ένα μαξιλάρι αρκεί το σώμα να μπορεί να εξυπηρετήσει πολλές λειτουργίες για άτομα που προτιμούν να κοιμούνται στο πλάι. Το πάνω μέρος μπορεί να στηρίξει το κεφάλι και το λαιμό, ενώ το κάτω μέρος υποστηρίζει τα γόνατα και τα πόδια. Ένα στυλ, σε σχήμα J με χώρο για το αυτί, έχει σχεδιαστεί για να κρατά το κεφάλι στη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

Η χρήση ενός μαξιλαριού σώματος μερικές φορές προτιμάται από τη χρήση ξεχωριστών μαξιλαριών για το κεφάλι και τα γόνατα. Οι γυναίκες που είναι έγκυες μπορεί επίσης να εκτιμήσουν την πρόσθετη υποστήριξη για την κοιλιά.

Δείτε Διαχείριση του πόνου στην πλάτη κατά την εγκυμοσύνη

Το να πετάτε το πάνω πόδι πολύ μακριά στο μαξιλάρι του σώματος ενώ κοιμάστε στο πλάι μπορεί να προκαλέσει συστροφή του κάτω μέρους της πλάτης και θα πρέπει να αποφεύγεται. Τα πόδια πρέπει να παραμένουν ευθυγραμμισμένα, το ένα ακριβώς πάνω στο άλλο, με το μαξιλάρι ενδιάμεσα

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο