Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

(+30) 6940000002 info@spa-about.gr

Λαιμός: Tο ευαίσθητο σημείο μας. Eξυπνες συμβουλές

Λαιμός: Tο ευαίσθητο σημείο μας. Eξυπνες συμβουλές

Ο λαιμός είναι το ευαίσθητο σημείο κάθε γυναίκας που μαρτυράει πολλά για την ηλικία της και την περιποίηση του. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου είναι να προσφέρουμε στο λαιμό μας την ίδια περιποίηση που προσφέρουμε και στο πρόσωπό μας, με μάσκες και ενυδατικές κρέμες. Mε την φροντίδα αυτή καλό θα ήταν να κάνουμε και κάποιες απλές ασκήσεις που διατηρούν το λαιμό μας σε καλή κατάσταση. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε κι εσείς.
Άσκηση 1 Καθίστε σε μια καρέκλα διατηρώντας την πλάτη σας ίσια και γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, έτσι ώστε να κοιτάτε προς το ταβάνι. Κρατώντας τα χείλη κλειστά, κάντε την κίνηση σαν να μασάτε τσίχλα. Θα νιώσετε τους μυς του λαιμού σας να ενεργοποιούνται. Επαναλάβετε 20 φορές.
Άσκηση 2 Καθίστε και πάλι στην ίδια στάση με το κεφάλι προς τα πάνω και τα χείλη ενωμένα. Σουφρώστε τα χείλη σας σαν να προσπαθείτε να φιλήσετε το ταβάνι και τεντώστε τα όσο μπορείτε περισσότερο προς τα επάνω. Μετρήστε μέχρι το 10 διατηρώντας τα χείλη σας έτσι κι έπειτα χαλαρώστε και επαναφέρετε το κεφάλι σας σε φυσιολογική θέση, κοιτώντας μπροστά. Επαναλάβετε 5 φορές όλη τη διαδικασία.
Άσκηση 3 Και πάλι στην ίδια αρχική στάση με τις 2 προηγούμενες ασκήσεις, ανοίξτε το στόμα σας και βγάλτε έξω τη γλώσσα σας, κινώντας την προς το πηγούνι, σαν να προσπαθούσατε να το φτάσετε με την άκρη της. Κρατηθείτε έτσι μετρώντας μέχρι το 10 κι έπειτα κλείστε το στόμα κι επιστρέψτε στη φυσιολογική θέση του κεφαλιού.
Άσκηση 4 Στην ίδια αρχική στάση προσπαθήστε να τοποθετήσετε το κάτω χείλος σας πάνω στο επάνω, όσο πιο ψηλά γίνεται. Κρατηθείτε έτσι μετρώντας μέχρι το 5. Χαλαρώστε κι επαναλάβετε 5 φορές.
Άσκηση 5 Ξαπλώστε στο κρεβάτι ανάσκελα, με το κεφάλι σας να «κρέμεται» εκτός κρεβατιού. Φέρτε σιγά το σαγόνι σας προς τα πάνω, όσο πιο κοντά μπορείτε στο λαιμό σας. Κρατήστε το εκεί μετρώντας μέχρι το 10. Χαλαρώστε, αφήστε και πάλι το κεφάλι σας ελεύθερο και επαναλάβετε 5 φορές.
Άσκηση 6 Καθίστε με ίσια πλάτη σε μια καρέκλα κοιτώντας μπροστά. Χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας, προσπαθήστε να κατεβάσετε το σαγόνι σας κι έπειτα να το σπρώξετε προς τα μπροστά. Μετρήστε μέχρι το 10 και επαναφέρετε το σαγόνι σας. Επαναλάβετε 5 φορές.
Extra tips: Όπως και οι ασκήσεις του υπόλοιπου σώματος, έτσι και του λαιμού πρέπει να γίνονται σε συστηματική βάση, όσο πιο συχνά γίνεται, για να φέρουν αποτέλεσμα. Εφαρμόστε τες καθημερινά και μετά τον πρώτο μήνα, αν θέλετε, μπορείτε να τις μειώσετε σε 3-4 φορές την εβδομάδα.
Αρθρο από το Human Perfection

No Comments