Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Ποσό Συχνά Πρέπει να Αλλάζουμε τα Προϊόντα Μακιγιάζ ;

Προϊόντα Μακιγιάζ

Ποσό Συχνά Πρέπει να Αλλάζουμε τα Προϊόντα Μακιγιάζ ;

Προϊόντα Μακιγιάζ

Για όλες εμάς που θέλουμε να διατηρήσουμε την υγιή λάμψη του προσώπου μας, ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη διάρκεια και την περιποίηση των καλλυντικών μας.

Η μάσκαρα θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις μήνες, καθώς είναι πυκνό υγρό και η καθημερινή της έκθεση στον αέρα την καθιστά ευάλωτη στα βακτήρια. Η παρατεταμένη χρήση της θα μπορούσε να προκαλέσει διάφορες παθήσεις στην περιοχή των ματιών, όπως για παράδειγμα επιπεφυκίτιδα. Επίσης προσέξτε όταν μοιράζεστε την δική σας μάσκαρα με άλλους. Δεν θεωρείται ασφαλές.

Επόμενος σταθμός μας είναι τα υγρά eyeliner, που θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε έξι μήνες. Ωστόσο τα μολύβια ματιών μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια. Ξύστε τα μολύβια σας ώστε να τα διατηρείτε καθαρά και εύκολα στην χρήση. Επίσης καθαρίστε τακτικά την ξύστρα με μία χρησιμοποιημένη οδοντόβουρτσα.

Τα μέικαπ συνήθως διαρκούν μέχρι ένα χρόνο, ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε αν το υγρό μέικαπ αρχίσει να μυρίζει παράξενα ή παρατηρηθούν αλλαγές στην υφή και στο χρώμα. Αν έχετε τάση για ακμή, καλό θα ήταν να αντικαθιστάτε το μέικάπ σας κάθε έξι μήνες και να πλένετε τα χέρια σας, τα σφουγγάρια και τις βούρτσες σας πολύ πολύ συχνά.

Προϊόντα Μακιγιάζ

Τα λιπγκλος, λόγω της πυκνότητας τους καλό θα ήταν να αντικαθίστανται συχνότερα από τα κανονικά κραγιόν. Μία καλή πρόταση είναι να αντικαθίστανται κάθε 12 μήνες. Αντίστοιχα και τα κονσίλερ. Λόγω της σύστασης τους καλό θα ήταν να αλλάζουν κάθε χρόνο. Αν πρόκειται όμως για κονσίλερ σε μορφή σκόνης, τότε αυτά μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και δύο χρόνια όπως και τα κραγιόν που δεν είναι σε υγρή μορφή.

Αν παρατηρήσετε αλλαγή στο χρώμα του βερνικιού σας για τα νύχια ή ακόμη άσχημη μυρωδιά, είναι ώρα να το αποχωριστείτε. Τυπικά τα βερνίκια νυχιών διαρκούν έως και δύο χρόνια. Κάποιες εταιρείες αναγράφουν την ημερομηνία λήξης στο πίσω μέρος του μπουκαλιού. Όταν αγοράζετε βερνίκι νυχιών καλό είναι να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης για την περίπτωση που μπορεί να είναι παλιό απόθεμα. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να σημειώνετε την ημερομηνία αγοράς πάνω στο μπουκάλι, με ένα μαρκαδόρο.

Οι πούδρες, τα ρουζ, τα bronzer και οι σκιές ματιών διαρκούν μέχρι δύο χρόνια, με τη σωστή φροντίδα. Και βέβαια μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα πινέλα σας τακτικά!

Τέλος η θερμοκρασία μπορεί να κάνει κακό στα αγαπημένα σας προϊόντα. Γι’ αυτό προσέξτε πολύ την ζέστη και τοποθέτηστε τα για προστασία σε ένα τσαντάκι μέσα στο ψυγείο. Έτσι θα έχετε bonus τη δροσιά κατά την εφαρμογή!

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο