Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Γνωριμία με τη μέθοδο EFT ή tapping

Γνωριμία με τη μέθοδο EFT ή tapping

Η Αλεξάνδρα Βεκιάρη μας εξηγεί τι είναι η μέθοδος EFT (Emotioanl Freedom Technique / Τεχνικές απελευθέρωσης συναισθημάτων). Πρόκειται για μία εναλλακτική θεραπεία που συνδυάζει την πιεσοθεραπεία με τη σύγχρονη ψυχοθεραπεία με σκοπό τη μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης (η κορτιζόλη θεωρείται η κατεξοχήν ορμόνη του στρες)  στον οργανισμό και κατά συνέπεια του άγχους. Είναι χτυπήματα με τα δάχτυλα του χεριού στα σημεία που ασκείται η πιεσοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα εκφωνείτε το πρόβλημα που σας απασχολεί. Βοηθάει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού, της πέψης, των αθλητικών επιδόσεων, του ύπνου, της κυκλοφορίας, της πνευματικής διαύγειας και της ενέργειας πέρα, βέβαια, από την αγχολυτική της δράση.

2016-05-16 (5)
Πώς γίνεται; Με τις άκρες του δείκτη και των μεσαίων δαχτύλων χτυπάτε ρυθμικά στα σημεία του σχεδιαγράμματος, ενώ λέτε φωναχτά το πρόβλημα που σας αγχώνει (π.χ. ένα αγχωτικό deadline ή στρες από έναν επίμονο πονοκέφαλο) όπως θα το λέγατε σε ένα φίλο.
Αφού περάσετε από όλα τα σημεία, παίρνετε μια βαθιά εισπνοή και επαναλαμβάνετε όσες φορές θέλετε ή μέχρι να νιώσετε καλύτερα.
beauty@spa-about.gr
Face Yoga Alexandra Vekiari

No Comments