Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Δείτε πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε με 9 καλοκαιρινά σπορ στην παραλία

Δείτε πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε με 9 καλοκαιρινά σπορ στην παραλία

Καλοκαίρι σημαίνει εξορμήσεις στις παραλίες και τα θαλάσσια σπορ, αλλά και οι αθλητικές δραστηριότητες μέσα και έξω από το νερό, όχι μόνο είναι διασκεδαστικές, αλλά βοηθούν στην καύση πολλών θερμίδων.

Δείτε πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε ανά ώρα κάνοντας τις παρακάτω δημοφιλείς δραστηριότητες και σπορ.

Beach volley
Ιδανική μορφή αερόβιας προπόνησης που γυμνάζει όλο το σώμα και ειδικά τα πόδια και τους γλουτούς.
Θερμίδες ανά ώρα: 430

Beach Tennis
Πρόκειται για τη νέα τάση στα σπορ παραλίας και πλέον θα βρείτε τέτοια γήπεδα σε αρκετές οργανωμένες, πλαζ . Όχι μόνο γυμνάζει όλο το σώμα, αλλά βελτιώνει και τα αντανακλαστικά και ετη συγκέντρωση και φυσικά αποτελεί καλή αερόβια άσκηση.
Θερμίδες ανά ώρα: 420

Ρακέτες
Ανάλογα με την ένταση με την οποία παίζετε οι απλές ρακέτες μπορούν να αναδειχθούν σε ιδανική αεροβική άσκηση που είναι ωφέλιμη για το καρδιαγγειακό. Και φυσικά είναι διασκεδαστικές!
Θερμίδες ανά ώρα: από 480 μέχρι και 520

Beach soccer
Ένα ιδιαίτερα κουραστικό, αλλά απολαυστικό ομαδικό άθλημα παραλίας με ένταση και ταχύτητα. Η ­κίνηση στην άμμο αυξάνει την ένταση της αεροβικής προσπάθειας, αλλά και την καύση θερμίδων και γυμνάζει τους μηρούς και τις γάμπες. Μόνο προσοχή στους τραυματισμούς
Θερμίδες ανά ώρα: Από 600 μέχρι και 650

Κανό
Αεροβική άσκηση που θωρακίζει το καρδιαγ­γειακό και αναπνευστικό σύστημα, γυμνάζοντας όλο το πάνω μέρος του σώματος, ξεκινώντας από τα χέρια, την πλάτη και τους κοιλιακούς. Αν όνως κάνετε όρθιοι κανό (το γνωστό stand up paddle board, ή SUP δηλαδή Όρθια Σανιδοκωπηλασία) τότε γυμνάζετε όλο το σώμα και καίτε πολύ περισσότερες θερμίδες.
Θερμίδες ανά ώρα: Από 480 με το απλό κανό μέχρι και 700 με το SUP

Θαλάσσιο ποδήλατο
Δεν το λες ακριβώς σπορ, αλλά πιο πολύ είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που συνδυάζει την άσκηση με τη βόλτα στη θάλασσα. Ωστόσο η αντίσταση του νερού είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του αέρα (στο κανονικό ποδήλατο στη στεριά), οπότε ανάλογα μεγαλύτερη είναι και η ένταση, αλλά και η καύση θερμίδων. Φυσικά πρόκειται για μια ακόμη αεροβική άσκηση που προσφέρει καλή εκγύμναση των μηρών.
Θερμίδες ανά ώρα: 450

Θαλάσσιο σκι
Απαιτητικό άθλημα που φυσικά είναι απαραίτητη η εκμάθησή του με δάσκαλο. Όταν όμως καταφέρετε να αρχίσετε να σερφάρετε τότε θα κάνετε μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις καθώς το θαλάσσιο σκι γυμνάζει αρκετές μυϊκές ομάδες και στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματος (χέρια, μηρούς, κοιλιακούς).
Θερμίδες ανά ώρα: 510

Ιστιοπλοΐα
Σε αυτό το σπορ δεν στέκεστε όρθιοι, αλλά είστε καθιστοί, με αρκετή βέβαια δραστηριότητα μέσα στο σκάφος. Δεν είναι φυσικά καθόλου επικίνδυνο, αρκεί να τηρείτε τους κανόνες και να μην κάνετε του κεφαλιού σας. Ως ιδιαίτερα τεχνικό άθλημα, θα χρειαστεί να πάρετε μαθήματα τόσο θεωρητικής όσο και τεχνικής κατάρτισης σε μια σχολή, ξεκινώντας από μικρά σκάφη, μαζί με τον εκπαιδευτή σας αρχικά και κατόπιν μόνοι σας.Γυμνάζει κατεξοχήν το πάνω μέρος του σώματος, με έμφαση στα χέρια, αλλά και την πλάτη και τους κοιλιακούς.
Θερμίδες ανά ώρα: 380

Windsurf
Επίσης ένα δύσκολο άθλημα που απαιτεί αρκετή υπομονή, θέληση, καλή ισορροπία και επιμονή και φυσικά καή καθοδήγηση από δάσκαλο μέχρι να το μάθετε. Όμως όσοι μαθαίνουν windsurf απολαμβάνουν μοναδικές εμπειρίες στη θάλασσα κάνοντας ένα διασκεδαστικό σπορ που νεβάζει την αδρεναλίνη και γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, αλλά κυρίως τα χέρια, καθώς και τους κοιλιακούς, την πλάτη και τους μηρούς.
Θερμίδες ανά ώρα: 550

http://mag.sigmalive.com

No Comments