Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Nothing better than natural…φυσικές πισίνες όνειρο!

Φυσικές πισίνες όνειρο!

Nothing better than natural…φυσικές πισίνες όνειρο!

Είναι γεγονός ότι στις περισσότερες πισίνες συναντάμε μία αντίφαση. Φυσικές πισίνες όνειρο!

Από τη μία είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένες ώστε να θυμίζουν θάλασσα, λίμνες και ωκεανούς και να σε «ταξιδεύουν» πίσω στη φύση, από την άλλη αυτό το «παρθένο» στοιχείο ακυρώνεται λόγω των χημικών που χρησιμοποιούνται για προστασία από τα μικρόβια. Αυτή η αντίφαση τείνει να εκλείψει, ωστόσο, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι λεγόμενες «φυσικές» πισίνες που ολοένα και κερδίζουν έδαφος.

Φυσικές πισίνες όνειρο!

Στα πλαίσια του μεγάλου «πράσινου» κινήματος της εποχής, σε πολλές περιοχές –κυρίως της Βόρειας Ευρώπης και των ΗΠΑ- έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλείς κάποιες μίνι-λίμνες που θυμίζουν μεν πισίνες αλλά ταυτόχρονα καταφέρνουν να διατηρούν το natural στοιχείο τους, καθώς δεν χρησιμοποιούν κανένα τεχνητό ή χημικό μέσο για να εξολοθρεύσουν τους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται μέσα τους. Είναι χλώριο-ελεύθερες, ισορροπούν τη χημεία ύδατος και διατηρούν τους καθαρούς, σαφείς και υγιεινούς όρους.

Στην ουσία, αυτό που επιδιώκεται κυρίως με τη δημιουργία τους, είναι μία κατά κάποιο τρόπο «μίμηση» της φύσης,  με τη χρήση υδρόβιων φυτών, μίνι-καταρρακτών και κατάλληλων υλικών, τα οποία συνθέτουν το σκηνικό μιας εντυπωσιακής και εξαιρετικά καθαρής λίμνης, στην οποία ωστόσο οι «καλοί» μικροοργανισμοί είναι πιο ισχυροί από τους «κακούς».

Και το πιο σημαντικό απ’ όλα; Στις περισσότερες από αυτές τις πισίνες, το νερό είναι πόσιμο! Κάτι που δεν συναντάς φυσικά ούτε στη θάλασσα, αλλά ούτε και στις παραδοσιακές πισίνες που είναι γεμάτες με χλώριο και άλλα χημικά. Περιγράφοντας τις φυσικές αυτές δεξαμενές, ειδικοί λένε ότι αντί να δημιουργήσουν μία απεχθή φύση στην οποία όλα είναι νεκρά, δημιουργούν φυσικό υγιεινό νερό το οποίο προστατεύεται μόνο του.

 SWIM NATURALLY

Οι φυσικές πισίνες προσφέρουν μία απολύτως φυσική εναλλακτική λύση στις χημικές ή αλατισμένες λίμνες. Δεν έχουν καθόλου χημικά και αποτελούν αυτοκαθαριζόμενα μίνι περιβάλλοντα, τα οποία βασίζονται στην βλάστηση των  διαφόρων ζωνών τους «ανάπλασης» ή στους θαλάσσιους κήπους και γέφυρές  τους για να φιλτράρουν τις ακαθαρσίες και τα βακτήρια που υπάρχουν στον χώρο κολύμβησης. Το νερό διοχετεύεται και κυκλοφορεί μέσω αντλιών στις ζώνες ανάπλασης, καθώς επίσης και ανάμεσα από πέτρες ή μικρό χαλίκι, τα οποία λειτουργούν ως επιπρόσθετα φίλτρα, όπου μπορούν να αναπτυχθούν «καλά» βακτήρια. Με άλλα λόγια, οι πισίνες αυτές χρησιμοποιούν ένα ολόκληρο σύστημα φυσικών υδρόβιων εγκαταστάσεων, φίλτρων και οργανισμών για να καθαρίσουν και να αναπαραγάγουν το νερό στο οποίο κολυμπάμε. Ένα ρηχό «φυσικό» τμήμα ανάπλασης κρατιέται χωριστά από τη ζώνη κολύμβησης, ενώ υπάρχει επιλογή θέρμανσης του νερού μέχρι και 28 βαθμούς κελσίου.

Επιπλέον, ανάλογα με το τοπίο και την ποσότητα του νερού, οι φυσικές πισίνες δεν κοστίζουν πολύ παραπάνω από τις παραδοσιακές. Ενώ οι δαπάνες κατασκευής είναι σχεδόν ίδιες όπως τις παραδοσιακές λίμνες, οι δαπάνες συντήρησης είναι λιγότερες.

 

Φυσικές πισίνες όνειρο!Φυσικές πισίνες όνειρο!

No Comments