Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Επιλέγοντας το σωστό Spa

Επιλέγοντας το σωστό Spa

Επιλέγοντας το σωστό Spa

Η ευεξία του σώματος και του πνεύματος, η αναζήτηση της ισορροπίας, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, η τόνωση της ενέργειας, με λίγα λόγια η ευτυχία που αισθάνεται ο άνθρωπος όταν βρίσκεται σ’ ένα παραδεισένιο περιβάλλον. Επιλέγοντας το σωστό Spa

Οι λάτρεις του spa, της σάουνα και του χαμάμ το επιβεβαιώνουν: Αυτοί οι χώροι είναι πραγματικές πηγές ευχαρίστησης και χαλάρωσης της ανθρώπινης ύπαρξης…

Επιλέγοντας το σωστό Spa Επιλέγοντας το σωστό Spa Επιλέγοντας το σωστό Spa

Οάσεις ευεξίας χειμώνα-καλοκαίρι μας «αγκαλιάζουν» με τη ζεστασιά τους και τις ευεργετικές τους ιδιότητες, μεταδίδοντας μία ατέλειωτη ηρεμία. Χώροι όπου η οικογένεια ή η παρέα μοιράζεται όμορφες στιγμές. Μία επένδυση ζωής με μακροπρόθεσμα οφέλη στη σωματική και ψυχική εξέλιξής μας. Η απόλυτη καλοπέραση!

Επιλέγοντας το σωστό Spa

Χωρίς αμφιβολία, ένα spa δεν είναι απόλαυση μόνο για τους μικρούς μας φίλους, αλλά για τον κάθε άνθρωπο. Ποια είναι, όμως, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουμε το ιδανικό εξοπλισμό ενός spa;

Δοκιμάστε…είναι απαραίτητο!

Οι περισσότεροι άνθρωποι μυούνται στη «μαγεία» του spa κατά τη διαμονή τους σ’ ένα ξενοδοχείο ή την επίσκεψή τους σ’ ένα κέντρο ομορφιάς. Εάν σκέφτεστε, όμως, να προβείτε στην αγορά ενός spa για τον χώρο τους σπιτιού σας θα πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι ότι θα επιλέξετε εκείνο το μοντέλο που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας. Επισκεφτείτε όσο το δυνατόν περισσότερα showrooms, συζητήστε με τους ειδικούς για όλα όσα εκείνα θα θέλατε να περιλαμβάνει ο χώρος του spa, συγκρίνετε τις τιμές και τα διάφορα μοντέλα που θα σας προτείνουν οι κατασκευαστές ή οι εισαγωγείς. Η ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε «crash test» στα μοντέλα, δοκιμάζοντας τον εξοπλισμό spa σε πραγματικές συνθήκες. Φεύγοντας από το κατάστημα, ζητήστε να έχετε μία γραπτή αναφορά των χαρακτηριστικών των spa που έχετε ξεχωρίσει. Δώστε προτεραιότητα στο πάχος της πλάκας του ακρυλικού, στο βάθος της λεκάνης, στον αριθμό των κρουνών και τον τρόπο που διανέμουν το νερό, στη δυναμικότητα της λειτουργίας του μασάζ, και στην ένταση του θορύβου που εκπέμπει το μοτέρ κατά τη λειτουργία.

Spa φορητό ή σταθερό;

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, η επιλογή σας θα είναι εκείνη που θα ταιριάζει περισσότερο στις συνήθειές σας. Αν για παράδειγμα, επιθυμείτε να μεταφέρετε τον εξοπλισμό από το σπίτι σας στο εξοχικό, ή να το μετακινείτε από τον εσωτερικό χώρο στον κήπο το καλοκαίρι, τότε θα πρέπει να καταλήξετε σ’ ένα φορητό spa ή σάουνα ή χαμάμ. Η κάθε μονάδα είναι εξοπλισμένη με συγκεκριμένο μηχανικό και ηλεκτρικό τρόπο, ο οποίος πρέπει να είναι «συμβατός» με το περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί. Στην περίπτωση που επιλέξετε μία μονάδα εσωτερικού χώρου, ο τεχνικός εξοπλισμός ίσως να μην μπορεί να υποστεί σημαντικές αλλαγές ώστε να εγκατασταθεί εκ νέου σ’ έναν άλλο χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό, στο μέλλον. Αντίθετα μία κινητή μονάδα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει χώρο εάν εσείς το επιθυμείτε. Μία εξίσου σημαντική παράμετρο που οφείλετε να λάβετε υπόψη σας είναι ότι ο χώρος όπου θα εγκατασταθεί το εσωτερικό spa θα έχει αναπόφευκτα υψηλά επίπεδα υγρασίας, τα οποία θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα μέρη, όπως π. χ. τους τοίχους, τα φυτά ή τις ξύλινες επιφάνειες. Η μόνωση είναι απαραίτητη σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Επιλέγοντας το σωστό Spa Επιλέγοντας το σωστό Spa

Αγοράστε με απόλυτη ασφάλεια

Εφόσον έχετε καταλήξει στο μοντέλο και πριν προβείτε στην αγορά, πληροφορηθείτε για τον χρόνο της παράδοσης, τα επιπλέον έξοδα και την εγγύηση του service ή της έκτακτης επιδιόρθωσης του εξοπλισμού σε περίπτωση βλάβης. Τα παραπάνω είναι απαραίτητα, όχι μόνο για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά και για να αποφασίσετε μετά από μία ουσιαστική σύγκριση. Ζητήστε να σας διασφαλίσουν τις παροχές με μία γραπτή βεβαίωση-εγγύηση. Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι η επιλογή σας είναι ακόμα πιο ασφαλής εάν επιλέξετε να αγοράσετε από έναν καταξιωμένο προμηθευτή, με πολυετή εμπειρία και παρουσία στην αγορά.

 

Ορίζοντας το spa

Τι είναι τελικά αυτό το περιβόητο spa; Πέρα από τη διαδικασία της αναζωογόνησης με ειδικά προϊόντα, το spa είναι πάνω απ’ όλα μία εγκατάσταση. Σχηματικά, πρόκειται για μία λεκάνη επανδρωμένη με εξοπλισμό μασάζ και σύστημα φιλτραρίσματος και βραστήρα νερού. Η λεκάνη έχει κατά μέσο όρο βάθος μεταξύ 70-1,05 εκατοστά και έχει επένδυση θερμικού ακρυλικού. Το ανατομικό σχήμα του spa, το οποίο είναι απαραίτητο ώστε να δίνει την αίσθηση της άνεσης στον απόλυτο βαθμό και να διευκολύνει τη λειτουργία του υδρομάσαζ, είναι ικανό να φιλοξενήσει από 2 έως και 8 άτομα σε καθιστή ή ξαπλωτή στάση, ανάλογα με το μέγεθός. Υπάρχουν φυσικά και ατομικά spa ή ομαδικά χωρητικότητας 12 ατόμων. Οι ιδιότητες των spa διακρίνονται σε θεραπευτικές ή αναζωογονητικές. Όσο για τα παιδιά, η ( ασφαλής) παρουσία του νερού είναι αρκετή για να τα παρασύρει σ’ ένα ατέλειωτο παιχνίδι!

No Comments