Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Εργαλεία Μασάζ : Τα Όργανα που Βοηθούν στην Ανακούφιση των Μαλακών Ιστών

Εργαλεία Μασάζ

Εργαλεία Μασάζ : Τα Όργανα που Βοηθούν στην Ανακούφιση των Μαλακών Ιστών

Εργαλεία Μασάζ : Τα Όργανα που Βοηθού

Όλο και περισσότεροι φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν εργαλεία στις συνεδρίες μασάζ, βρίσκοντας νέες εφαρμογές και νέους τρόπους χρήσης.

Η φυσικοθεραπεία με τη χρήση εργαλείων προσεγγίζει το σώμα και τους μυοσκελετικούς τραυματισμούς πιο αποτελεσματικά. Τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν υπάρχουν περιορισμοί σε περιοχές του σώματος όπως στην ίνωση μαλακών ιστών, στην χρόνια φλεγμονή ή στον εκφυλισμό. Ως εργαλεία αποκατάστασης μειώνουν τον πόνο και αυξάνουν την ποικιλία των ενδεδειγμένων κινήσεων.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει κανείς να σκεφτεί όταν περιλαμβάνει στην συνεδρία του την χρήση εργαλείων, όπως για παράδειγμα πως νιώθει ο φυσικοθεραπευτής με το εργαλείο και πως ο πελάτης ή πως ταιριάζει το εργαλείο στην μέθοδο φυσικοθεραπείας που χρησιμοποιείται και στον τύπο του μασάζ που γίνεται. Επίσης το κόστος του εργαλείου καθώς και ο χρόνος που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να ληφθούν υπόψη.

 Χρήση εργαλείων στην συνεδρία

Κατανοώντας πως το σώμα ανταποκρίνεται στις διαφορετικές χρήσεις ενός εργαλείου, θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε σχέση με τους πελάτες σας. Οι μέθοδοι και η χρήση των εργαλείων διαφέρουν ανάμεσα στους φυσικοθεραπευτές. Έτσι είναι θέμα του κάθε θεραπευτή το τι θα αποφασίσει να κάνει και πως θα εκπαιδευτεί πάνω σε αυτό. Ένας από τους τρόπους, με τους οποίους χρησιμοποιούνται τα εργαλεία, είναι προκαλώντας διέγερση στην περιοχή που πρόκειται να δουλευτεί προκαλώντας έτσι την ανταπόκριση της τοπικής φλεγμονής. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πιο εύκολη η αποκατάσταση.

Σημαντικό παράγοντα αποτελεί και η ανταπόκριση του πελάτη στο εργαλείο. Διαφορετικά εργαλεία δουλεύουν καλύτερα σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Κάποια από αυτά έχουν πολλές πλευρές και γωνίες έτσι ώστε να είναι πολυχρηστικά. Και επειδή είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους φέρνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Το πως νιώθει ο πελάτης με την κάθε διαφορετική χρήση είναι το κλειδί για τη θεραπεία του.

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη, είναι η κατανόηση που θα έχει ο φυσικοθεραπευτής σχετικά με τη χρήση του εκάστοτε εργαλείου. Ανάλογα με το πως θα το χρησιμοποιήσει, μπορεί να προσφέρει στον πελάτη του άλλοτε θεραπεία και άλλοτε χαλάρωση.

Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία σαν προέκταση των χεριών σας μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τους ιστούς και να εντοπίσετε την προβληματική περιοχή. Δεν είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιήσετε μόνο σε πιο επιθετικές εργασίες. Εντοπίστε όλες τις δυνατότητες των εργαλείων σας και ενημερώστε και τους πελάτες σας για αυτές.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ξεπερασμένες μεθόδους γιατί μπορεί να βλάψουν τόσο την αποτελεσματικότητα της δουλειά σας όσο και την φήμη σας. Μερικοί πελάτες δεν καταλαβαίνουν τις διαφορετικές χρήσεις και τις επιλογές που έχουν και έτσι η χρήση των εργαλείων τους κάνει λίγο νευρικούς. Συζητήστε μαζί τους, ακούστε την άποψή τους και χρησιμοποιήστε τα εργαλεία σας προς όφελός τους.

Φροντίδα

Η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία. Καθαρίστε τα με λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας οινόπνευμα, διαφορετικά είναι πιθανόν να μεταφερθούν μικρόβια. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί όταν τα εργαλεία χρησιμοποιούνται στα πόδια. Επίσης φροντίστε τα ίδια τα εργαλεία, κυρίως κατά τη μεταφορά τους, ώστε να μην λερωθούν ή γδαρθούν.

Εργονομία

Πολλοί φυσικοθεραπευτές έχουν ήδη εντάξει την χρήση των εργαλείων στη δουλειά τους, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούν να δουλεύουν περισσότερο ασκώντας λιγότερη πίεση τόσο στα χέρια όσο και στο σώμα τους. Όταν ενσωματώνουμε λοιπόν τα εργαλεία στο μασάζ, η εργονομία τους είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξουμε. Δηλαδή πως νιώθει το εργαλείο ο πελάτης αλλά και πως το νιώθει ο ίδιος ο φυσικοθεραπευτής.

Προτιμήστε εργαλεία ακριβά, τα οποία είναι φτιαγμένα από καλής ποιότητας πλαστικό ή καθαρό ατσάλι. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε όλα τα εργαλεία ώστε να δείτε ποια είναι αυτά που σας εξυπηρετούν καλύτερα. Δοκιμάστε τα διαφορετικά μεγέθη τους και δείτε την λαβή τους ώστε να είναι σωστή για το χέρι σας. Τέλος δοκιμάστε διαφορετικούς τρόπους πιασίματος του εργαλείου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Επιλέγοντας εργαλεία

Τα εργαλεία του μασάζ μπορεί να είναι ακριβά αλλά σίγουρα αξίζουν την επένδυση. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε, ως προμηθευτή σας, μία εταιρεία με την οποία θα έχετε καλή επικοινωνία και θα σας παρέχει τόσο εκπαίδευση πάνω στη χρήση των προϊόντων της όσο και υποστήριξη. Έτσι θα μπορείτε να παραμένετε ενημερωμένοι σχετικά με τα νέα προϊόντα, καθώς και με τον τρόπο που οι άλλοι χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία. Δείτε κριτικές άλλων αναγνωρισμένων στο χώρο προμηθευτών και επιμεληθείτε την επιλογή σας πολύ προσεκτικά. Τέλος, οι πελάτες σας είναι οι καλύτεροι  κριτές σχετικά με τα εργαλεία σας και την αποτελεσματικότητα τους. Ακούστε τους.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο