Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Λιπαρά μαλλιά: Όχι πια!!!

Λιπαρά μαλλιά: Όχι πια!!!

Λιπαρά μαλλιά: Όχι πια!!!

Για τους περισσότερους από εμάς η λιπαρότητα αποτελεί μία κατάσταση που μας ταλαιπωρεί καθημερινά. Ενώ λουζόμαστε και χτενίζουμε τα μαλλιά μας, αυτά σε λίγες ώρες αρχίζουν να δείχνουν άλουστα και απεριποίητα.

 

Η λιπαρότητα προέρχεται από τους σμηγματογόνους αδένες που σκοπό έχουν να προστατεύουν τα μαλλιά μας. Δεν μπορούμε δυστυχώς να τα βάλουμε με τους αδένες μας. Σίγουρα όμως μπορούμε να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας να δείχνουν καθαρά και υγιή με διάφορες φυσικές μεθόδους.

 

Πριν δούμε τις πιθανές λύσεις, ας δούμε τις αιτίες του προβλήματος:

 

*Η κληρονομικότητα: αν κάποιος από τους γονείς σας έχει λιπαρά μαλλιά τότε υπάρχουν πιθανότητες να αποκτήσετε κι εσείς. 

 

*Οι ορμονικές διαταραχές: ειδικά στις ενήλικες γυναίκες μπορεί να παρουσιαστεί λιπαρότητα, κυρίως κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας ή λόγω της λήψης αντισυλληπτικών χαπιών. Επίσης η περίοδος της εφηβείας επηρεάζει πολύ την λιπαρότητα στα μαλλιά.

 

*Η χρήση αναβολικών: η υπερέκκριση σμήγματος αποτελεί παρενέργεια της χρήσης αυτών των φαρμάκων. 

 

*Το είδος της τρίχας: τα σγουρά μαλλιά παρουσιάζουν λιγότερη λιπαρότητα από ότι τα ίσια. 

 

*Διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες: το πρόβλημα συχνά επιδεινώνεται λόγω της ζέστης, της υγρασίας, της σκόνης, της μόλυνσης και της χρήσης προϊόντων styling. 

 

Προσοχή: η διατροφή ΔΕΝ είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την λιπαρότητα των μαλλιών.

 

Ας δούμε τώρα πιθανές λύσεις του προβλήματος που ίσως βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας ή αφορούν μερικές απλές συνήθειές μας:

 

Λιπαρά μαλλιά: Όχι πια!!!

 

•Περιορίστε το λούσιμο σε μία με δύο φορές την εβδομάδα. Το καθημερινό λούσιμο με καυτό νερό αποδιοργανώνει το τριχωτό του κεφαλιού μας και έτσι εκκρίνει περισσότερο σμήγμα για να επαναφέρει την ισορροπία του.

 

Λιπαρά μαλλιά: Όχι πια!!!

 

•Βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας το πολύ δύο φορές την ημέρα. Το υπερβολικό βούρτσισμα διεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες, ενώ το πέρασμα με τη βούρτσα μεταφέρει το σμήγμα  σε όλη την τρίχα.

 

Λιπαρά μαλλιά: Όχι πια!!!

 

•Δεν αγγίζουμε συχνά τα μαλλιά μας. Το συχνό άγγιγμα και τα πολλά προϊόντα περιποίησης μεταφέρουν την λιπαρότητα σε όλα τα μαλλιά.

 

•Χρησιμοποιούμε προϊόντα με θείο για τα μαλλιά. Το θείο αποτελεί στοιχείο του ίδιου του οργανισμού μας και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος. Έχει στυπτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Βοηθάει το τριχωτό να γίνει λιγότερο λιπαρό και πιο υγιές. 

 

•Φροντίστε τις ορμόνες σας να αποκτήσουν ισορροπία. Για να το πετύχετε θα χρειαστείτε έναν ιατρικό έλεγχο και κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

 

•Καταναλώστε ψάρια και θαλασσινά. Τα προϊόντα της θάλασσας περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν στην ρύθμιση του σμήγματος και κάνουν τα μαλλιά να μακραίνουν γρηγορότερα. 

 

Λιπαρά μαλλιά: Όχι πια!!!

 

•Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα. Βάλτε μια μικρή ποσότητα σόδας στο χέρι σας μαζί με το σαμπουάν και λούστε τα μαλλιά σας. Θα αφαιρεθεί κάθε ίχνος λιπαρότητας καθώς και τα υπολείμματα των προϊόντων περιποίησης.

 

Λιπαρά μαλλιά: Όχι πια!!!

 

•Αποφύγετε το δέσιμο των μαλλιών. Όταν μαζεύετε τα μαλλιά σας τα εμποδίζετε να αναπνεύσουν. Ενώ προσπαθείτε να μη φαίνεται η λιπαρότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

 

Λιπαρά μαλλιά: Όχι πια!!!

 

•Ρίξτε ταλκ στις ρίζες. Δοκιμάστε αυτό το κόλπο για να απορροφηθεί λιπαρότητα. Στη συνέχεια τινάξτε τα και βουρτσίστε κανονικά. 

 

Λιπαρά μαλλιά: Όχι πια!!!

 

•Χρησιμοποιήστε μαλακτική κρέμα ή μάσκα με μέτρο. Περιορίστε την χρήση των παραπάνω προϊόντων μόνο στις άκρες των μαλλιών.

No Comments