Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Προσαρμοστείτε Εύκολα στην Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης

Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης

Προσαρμοστείτε Εύκολα στην Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης

Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης

Αποκτήστε αυτοπεποίθηση, κολυμπήστε πέρα από τα καθιερωμένα

Στους ανθρώπους που μεγάλωσαν κοντά σε παραλία αρέσουν πολύ οι βουτιές σε λίμνες και θαλασσινά  νερά. Αλλά για εκείνους που έχουν συνηθίσει να κολυμπούν μόνο σε πισίνα, το νερό της θάλασσας φαίνεται τρομακτικό. Πως θα μπορούσατε να νιώσετε άνετα χωρίς διαδρομές, τοίχους ή την μυρωδιά του χλωρίου; Τα καλά νέα είναι ότι η κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα είναι εξαιρετικά απελευθερωτική εμπειρία. Μπορείς να απολαύσεις το όμορφο τοπίο, την μεγάλη ελευθερία, την ατελείωτη ποικιλία ερεθισμάτων για όλες σου τις αισθήσεις και το γεγονός ότι ο ρυθμός  σου δεν διακόπτεται από όλες εκείνες τις ενοχλητικές στροφές. Το ” το ελαφρύ νερό ”  είναι αυτό που μας κανει να αισθανόμαστε γρήγοροι! Προσαρμοστείτε σταδιακά με μία προσεκτική προσέγγιση και θα μάθετε να το αγαπάτε.

Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης

Εξοπλιστείτε

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεστε κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό για την πρώτη σας εμπειρία σε ανοιχτή θάλασσα,

Ωστόσο τα ακόλουθα θεωρούνται απαραίτητα:

  • Γυαλάκια:  Προκειμένου να βλέπετε καλά και να μη σας ενοχλούν οι ακτίνες του ηλίου αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι σκούρα γυαλάκια.
  • “Μόνωση:” Όταν κολυμπάτε στην ανοιχτή θάλασσα είναι απαραίτητη η άνεση που σας προσφέρει η σωστή θερμοκρασία. Θα ήταν καλό λοιπόν να χρησιμοποιήσετε κατάλληλα μαγιό και σκουφάκια που τη διατηρούν.
  • Εξοπλισμός ξηράς: Για να φτάσετε στο νερό ίσως χρειαστεί να περπατήσετε σε βράχους, άμμο η λάσπη. Χρειάζεστε λοιπόν κατάλληλα παπούτσια, τα οποία θα μπορείτε να αφήσετε στην παραλία. Επίσης θα χρειαστείτε πετσέτες και ζεστά ρούχα, καθώς και ένα θερμός γεμάτο αχνιστό καφέ η Τσάι για να αντιμετωπίσετε τις κρυάδες όταν βγείτε στη στεριά μετά την κολύμβηση. Αν δεν υπάρχουν ντους κοντά, τότε ίσως χρειαστείτε υγρά μαντηλάκια για να καθαριστείτε.
  • Υποστήριξη: Κολυμπήστε με ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τις συνθήκες, τις οποίες θα αντιμετωπίσετε. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να σας συνοδεύσει ένας φίλος που να μπορεί να σας ακολουθήσει και να έχει μαζί του κατάλληλο εξοπλισμό. Η ασφάλεια σας πρέπει να είναι πάντα η προτεραιότητά σας.
Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης

Προετοιμαστείτε σωστά

  • Στην πισίνα
    Ζητήστε από τον καταρτισμένο προπονητή σας κατάλληλες ασκήσεις για να προπονηθείτε για την ανοιχτή θάλασσα. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν τρόπους θέασης, πλοήγησης με διάφορα σημαντικά τίπς , κολύμβησης ανάμεσα σε κόσμο κτλ.
  • Στο διαδίκτυο
    Ψάξτε για ζεστά, ήρεμα, ρηχά νερά με ναυαγοσώστες, που στις κοντινές ακτές να διοργανώνονται δραστηριότητες από πιστοποιημένους-καταρτισμένους προπονητές (ΟΧΙ εμπειρικούς…). Ερευνήστε την πιθανότητα να υπάρχουν   υποθαλάσσια εμπόδια (φύκια, ύφαλοι, επιπλέων αντικείμενα,), ζωντανά πλάσματα ( ψάρια, μέδουσες), απόνερα, καυσαέρια, παλίρροιες ή ρεύματα. Προσπαθήστε να τα κάνετε εικόνα ώστε να αντιδράσετε ήρεμα σε κάθε περίπτωση που θα έρθετε σε επαφή με κάτι μη αναμενόμενο. Έτσι θα καταφέρετε να έχετε μια χαλαρή προσαρμογή στην ανοικτή θάλασσα.

Ξεκινήστε χαλαρά

Για να επιτύχετε σε ένα καινούργιο εγχείρημα, χρειάζεται η πρόοδος να είναι σταδιακά αυξανόμενη. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξεκινήσει χαλαρά. Η πρώτη μέρα μπορεί να μην περιέχει τίποτε άλλο παρά μόνο μία βόλτα στην παραλία. Γνωρίστε και τιμήστε τα όρια σας. Θα δείτε ότι αυτά θα υποχωρούν καθώς θα αποκτάτε εμπειρία.

Πριν μπείτε στο νερό, μελετήστε τον ορίζοντα και βρείτε σημάδια που θα σας βοηθήσουν να προσανατολιστείτε.Μάθετε να διαβάζεται τις ακτίνες του ηλίου που πέφτουν και χάνονται στα βάθη της θάλασσας .Χωρίς τις διαδρομές της πισίνας σίγουρα θα χρειάζεται να επανέρχεστε τακτικά στην ευθεία.

Έχετε πάντα ένα σχέδιο ασφαλείας. Θέματα μικρής σημασίας σε μία πισίνα μπορούν να γίνουν μεγάλοι κίνδυνοι όταν είστε μακριά από την ακτή. Η υποθερμία, η ναυτία,οι κράμπες ή ακόμα και η πείνα μπορεί να αποδειχτούν μεγάλοι μπελάδες.

Όσο περισσότερο κολυμπάτε στα νερά της φύσης τόσο πιο πολύ θα εγκλιματίζεστε στις χαμηλές θερμοκρασίες, το αλμυρό νερό, τα κύματα και τις μεγάλες αποστάσεις από την ακτή. Σύντομα θα αρχίσετε να απολαμβάνετε την ευκαιρία να δραπετεύετε από τα στενά πλαίσια της πισίνας και θα απολαμβάνετε την ανοιχτή θάλασσα. Τολμήστε να κάνετε το επόμενο βήμα και μετά συγχαρείτε τον εαυτό σας. Γιορτάστε κάθε πρόοδο που κάνετε αναπτύσσοντας τις υδάτινες δεξιότητες σας. Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο