Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Κολύμβηση: Η ιδανική άσκηση για όλες τις ηλικίες

Κολύμβηση: Η ιδανική άσκηση

Κολύμβηση: Η ιδανική άσκηση για όλες τις ηλικίες

Βρισκόμαστε ήδη στο Μάιο, ο καιρός έχει φτιάξει και σε λίγες ημέρες οι περισσότεροι από εμάς – εάν δεν το έχουν ήδη κάνει – θα τολμήσουν τις πρώτες τους βουτιές στη θάλασσα. Κολύμβηση: Η ιδανική άσκηση

Είναι η ιδανικότερη περίοδος για να ξεκινήσουμε ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα. Την κολύμβηση.

Το κολύμπι, σύμφωνα με τους ειδικούς, γυμνάζει ταυτόχρονα ολόκληρο το σώμα , επιβαρύνει ελάχιστα τις αρθρώσεις ενώ βοηθά σημαντικά στην ενδυνάμωση και την απώλεια βάρους και λίπους.

Επίσης, ενδείκνυται για άτομα που προέρχονται από τραυματισμούς ή απλά θέλουν μία ήπια άσκηση προκειμένου να νοιώσουν ευεξία αλλά και να γυμνάσουν όλους τους μυς του σώματος.

Το κολύμπι πέρα από τα οφέλη που προσφέρει σε όλο το σώμα, βοηθά στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την καρδιακή και πνευμονική λειτουργία του οργανισμού και δρα  μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσυμε μελλοντικά υψηλή αρτηριακή πίεση.

Κολύμβηση: Η ιδανική άσκηση

Η κολύμβηση ίσως είναι ένα από τα ελάχιστα αθλήματα που δεν έχουν όριο ηλικίας. Μπορεί να ξεκινήσει σε βρεφική ηλικία και μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η επαφή με το νερό είναι αναζωογονητική και ο κίνδυνος για τραυματισμούς είναι πολύ μικρός σε σχέση με άλλες δραστηριότητες.

Βέβαια για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από την άσκηση, για να μάθουμε να κολυμπάμε καλύτερα, το ιδανικό θα ήταν να είχαμε κάποιον προπονητή, ειδικά στις πρώτες μας «απλωτές».

Η σωστή τεχνική, ο τρόπος που μπαίνουν τα χέρια στο νερό, το χτύπημα των ποδιών, οι αναπνοές, είναι πράγματα που μαθαίνονται και μπορούν να μας βοηθήσουν να κολυμπάμε γρηγορότερα και πιο ξεκούραστα.

Βοηθάει στο κάψιμο θερμίδων

Με την κολύμβηση μπορείς να κάψεις πολύ περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με άλλες μορφές άσκησης, αφού ο συνδυασμός μυϊκής ενδυνάμωσης και καρδιαγγειακής άσκησης είναι ιδανικός. Το πόσες θερμίδες θα κάψουμε ωστόσο, εξαρτάται από την ένταση με την οποία θα κολυμπάμε, το φύλλο αλλά και την ηλικία του κολυμβητή.

 Συμβουλές για το ξεκίνημα

Εάν υπάρχει η δυνατότητα στο ξεκίνημά  μας να έχουμε την επίβλεψη ενός προπονητή θα μας βοηθήσει να μάθομε σωστά όλες τις βασικές κινήσεις και να βελτιώσουμε αυτές που είχαμε ήδη μάθει λανθασμένα.

Στην αρχή οι κολυμβητές μπορούν να ξεκινήσουν με λίγα λεπτά άσκησης και σιγά σιγά να αυξάνουν τη χρονική διάρκεια και ταυτόχρονα τα μέτρα που καλύπτουν στη θάλασσα ή σε κάποια πισίνα.

Για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για το σώμα, καλό θα ήταν να κολυμπάμε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

 

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο