Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Σταθείτε δίπλα στους μικρούς σας αθλητές με επιτυχία

Σταθείτε δίπλα στους μικρούς σας

Σταθείτε δίπλα στους μικρούς σας αθλητές με επιτυχία

Ενας από τους στόχους που βάζουμε ως γονείς κολυμβητών είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να παραμείνουν στο άθλημα, αν φυσικά είναι αυτό που εκείνα έχουν επιλέξει. Σταθείτε δίπλα στους μικρούς σας. Να λοιπόν 4 μυστικά για να βελτιωθούμε και να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας με τον καλύτερο τρόπο:

1. Δώστε εσείς το καλό παράδειγμα

Ασχοληθείτε με τα σπορ, ακόμα κι αν σ’ αυτά δεν περιλαμβάνεται η κολύμβηση και δείξτε με το δικό σας τρόπο ζωής πόσο σημαντική θεωρείται την καλή φυσική κατάσταση. Αφού το παράδειγμα παρακινεί τα παιδιά πολύ περισσότερο από τα λόγια, είναι εξαιρετικά απίθανο να γίνουν και αυτά δραστήριοι αθλητές.

2. Επιτρέψτε τους να δοκιμάσουν διαφορετικά αθλήματα, με μέτρο και προγραμματισμό…

Τις περισσότερες φορές οι αθλητές που κατάφεραν να φτάσουν στα ψηλότερα επίπεδα της κολύμβησης δεν ασχολήθηκαν αποκλειστικά με το σπορ αυτό από πολύ μικρή ηλικία. Αντιθέτως δοκίμασαν πολλά διαφορετικά σπορ παντα όμως με μέτρο και προγραμματισμό…

Φτιάξτε ένα προγραμματισμό αθλητικών δραστηριοτήτων ώστε να μπορεί το παιδί να οργανώνει ψυχολογικά και εγκεφαλικά το άθλημα που θα δοκιμάσει τις δυνατότητες του.

Ποτέ όμως χύμα και το σπουδαιότερο ποτέ το ένα μετά το άλλο..!

Για παράδειγμα κολύμβηση 17.00 με 18.30 και στη συνέχεια 19.00 ποδόσφαιρο η κατι αλλο..

Με τη σωστή δομή σε χρόνο και πρόγραμμα όταν ήρθε η στιγμή, μόνοι τους αποφάσισαν ποιο άθλημα τους αρέσει περισσότερο και μπόρεσαν να παραμείνουν αφοσιωμένοι στην τελική επιλογή τους.

Σταθείτε δίπλα στους μικρούς σας

3. Στηρίξτε τους αθλητές σας στην εφηβεία

Το να είσαι γονιός ενός αθλητή μοιάζει λίγο με ακροβασία. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, ζητούν την ανεξαρτησία τους και επιθυμούν να μένουμε με διακριτικότητα έξω από τη ζωή τους. Σε καμία περίπτωση όμως να σταθούμε στην άκρη με αδιαφορία. Αν περιμένουμε από τα παιδιά, να πηγαίνουν μόνα τους στην πισίνα κάθε μέρα και δεν ενημερωνόμαστε σε σχέση με την ομάδα, ίσως χάσουμε σημαντικές πληροφορίες που θα επηρεάσουν τόσο την πορεία όσο και την διάθεση των παιδιών μας σε σχέση με το άθλημα.

4. Να θυμάστε πάντα ότι το παιδί είναι ο αθλητής

Η κολύμβηση αποτελεί ένα όμορφο και θεαματικό σπορ, πολύ ελκυστικό για οποιονδήποτε εμπλακεί. Ωστόσο καλό θα ήταν να θυμόμαστε ότι το κολυμβητήριο είναι ο χώρος του παιδιού μας και των προπονητών του. Δεν είναι απαραίτητες οι δικές μας παρατηρήσεις σχετικά με τις αθλητικές συναντήσεις ή την τεχνική. Τα παιδιά πρέπει να είναι ελεύθερα να μάθουν πράγματα από το ίδιο το άθλημα και κυρίως από τις επιτυχίες και τα λάθη τους. Μερικές φορές είναι προτιμότερο να ακούμε και, αντί για παρατηρήσεις, να λέμε στα παιδιά μας πόσο απολαμβάνουμε να τα βλέπουμε να κολυμπούν.

Σαλταμανίκας Νικόλας

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ

Ειδικότητα Κολύμβηση

Προπονητής επί σειρά ετών σε γνωστά Ναυταθλητικα Σωματεία σε όλες τις κολυμβητικές κατηγορίες

nikos.saltamanikas@gmail.com

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο