Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Γιατί οι κολυμβητές είναι τα καλύτερα παιδιά;

Γιατί οι κολυμβητές είναι τα καλύτερα παιδιά;

Η κολύμβηση διδάσκει τα παιδιά μας τόσα πολλά πράγματα σε καθημερινή βάση. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο τους, να θέτουν στόχους και να επιμένουν σε αυτούς, να είναι πειθαρχημένα και να βελτιώνουν διαρκώς το χαρακτήρα και τις ικανότητές τους. Μέσα από ένα σκληρό πρόγραμμα με μεγάλες απαιτήσεις για καλή σωματική κατάσταση, τα παιδιά επεκτείνουν τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα τους.

Κάποια μέρα, όταν σταματήσει η ενασχόλησή τους με την κολύμβηση, εκείνο που θα μείνει, θα είναι οι υπέροχες αναμνήσεις για τις όμορφες στιγμές, τα αστεία με τους άλλους αθλητές και τα χαρακτηριστικά με τα οποία τους προίκισε το άθλημα και θα φέρουν για πάντα μαζί τους.

Να λοιπόν γιατί οι κολυμβητές είναι τα καλύτερα παιδιά:

1. Είναι συνήθως πολύ κουρασμένοι για να μπλέξουν σε μπελάδες. Προτιμούν να μείνουν σπίτι τους και να χαλαρώσουν, παρά να βγουν έξω ως αργά το βράδυ.

2. Έχουν απίστευτη όρεξη και θα δοκίμαζαν οτιδήποτε καινούργιο. Στην πραγματικότητα θα έτρωγαν οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά τους.

3. Είναι πολύ καθαροί. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μετά την πολύωρη παραμονή τους σε νερό με χλώριο και τα ατελείωτα ντους.

4. Είναι καλοί μαθητές. Φροντίζουν να είναι τα πάντα έτοιμα πριν τις προπονήσεις, αφού ξέρουν ότι μετά από αυτές θα είναι εξαιρετικά κουρασμένοι για να κάνουν οτιδήποτε.

5. Είναι άνετοι με τους ενήλικες. Ξέρουν να επικοινωνούν με τους προπονητές, τους γονείς των συναθλητών τους και τους υπόλοιπους υπεύθυνους με άνεση.

6. Έχουν ζήσει αποτυχίες και ξέρουν ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου. Γνωρίζουν ότι πάντα θα υπάρχει μια επόμενη ευκαιρία στην οποία θα τα καταφέρουν καλύτερα.

7. Είναι γεροί και σε πολύ καλή φόρμα. Έχουν γυμνασμένα σώματα και είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από πολλούς συνομήλικους τους.

8. Είναι πάντα εκεί για τους συναθλητές και τους φίλους τους. Αν κάποιος είναι στεναχωρημένος ή έχει πρόβλημα, είναι πρόθυμοι να συζητήσουν και να βοηθήσουν. Είναι οι φίλοι που μπορεί να διασκεδάζεις μαζί τους για ώρες και να μη βαριέσαι ποτέ.

9. Έχουν αυτοπεποίθηση. Αφιερώνουν πολλές ώρες και σκληρή δουλειά για να πετύχουν το στόχο τους. Βελτιώνονται διαρκώς και αυτό τους κάνει να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

10. Οι γονείς τους γνωρίζουν τους συναθλητές και τις οικογένειες τους και έτσι σπανία δημιουργούνται προβλήματα όταν θέλουν να βγουν έξω. Μπορούν να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους κάνοντας παρέα με παιδιά, που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες δεσμεύσεις.

Σαλταμανίκας Νικόλας

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ

Ειδικότητα Κολύμβηση

Προπονητής επί σειρά ετών σε γνωστά Ναυταθλητικα Σωματεία σε όλες τις κολυμβητικές κατηγορίες

nikos.saltamanikas@gmail.com

No Comments