Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Γονείς των κολυμβητών. Εσείς, τι τύπος γονιού είστε;

Γονείς των κολυμβητών

Γονείς των κολυμβητών. Εσείς, τι τύπος γονιού είστε;

Εσείς, τι τύπος γονιού είστε; Γονείς των κολυμβητών

Πιστεύω ότι οι γονείς των κολυμβητών είναι πραγματικά υπέροχοι . Θυσιάζουν, ενθαρρύνουν, ζητωκραυγάζουν στις κερκίδες κάνοντας ότι μπορούν για να δώσουν βοήθεια όπου χρειάζεται. Ας δούμε λοιπόν τους διαφορετικούς τύπους γονιών που στέκονται ακούραστα έξω από τις πισίνες υποστηρίζοντας τους μικρούς κολυμβητές.

Ο φωνακλάς γονιός

Έχετε ακούσει εκείνο το γονιό που φωνάζει στις κερκίδες ενθαρρύνοντας και δίνοντας οδηγίες; Θα τον αναγνωρίζατε από τη φωνή του, από τη στιγμή ακόμη που μπαίνει στο παρκινγκ του κολυμβητηρίου. Δεν μπορεί να σταματήσει να φωνάζει: «Έλα!», «Πάμε!», «Πιο δυνατά!»,”γερά”.

Ο γονιός που βηματίζει

Αυτός ο τύπος γονιού δεν μπορεί να σταθεί ακίνητος ούτε στιγμή . Έξω από την πισίνα βηματίζει παράλληλα με το παιδί, ενώ αυτό κολύμπα. Όταν βρίσκεται στα καθίσματα άλλοτε κάθεται, άλλοτε σηκώνεται, ενώ πολύ συχνά ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά.

Ο οργανωτικός

Αν θέλετε να μάθετε την ώρα για οτιδήποτε αφορά την κολύμβηση, ρωτήστε αυτόν τον τύπου γονιού. Μπορεί να χρονομετρά, να εγγράφει μέλη και να σημειώνει παραγγελίες για τις φόρμες της ομάδας την ίδια στιγμή, ενώ ταυτόχρονα κάνει μια σύντομη συζήτηση μαζί σας.

Ο αγχωμένος γονιός

Βρίσκεται πάντα εκεί, τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την έναρξη των συναντήσεων, περιμένει ανυπόμονα και με αγωνία κοιτάζει τους πίνακες μέχρι ανακοινωθεί το όνομα του παιδιού του.

Ο αόρατος γονιός

Είναι ο γονιός που δεν έχετε δει ποτέ, ούτε σε προπόνηση, ούτε σε συνάντηση. Είναι πάντα πολύ απασχολημένος και τα παιδιά του μετακινούνται συνήθως με τους γονείς άλλων παιδιών.

Ο γονιός προπονητής

Θα παρατηρήσετε αυτόν τον τύπο γονιού πριν η μετά από κάθε αγώνα να μιλάει με το παιδί του για τον τρόπο αναπνοής, την τεχνική κτλ. Γνωρίζει τα πάντα σχετικά με το άθλημα και είναι ο μόνος που ξέρει πως το παιδί θα έχει τη ζητούμενη επιτυχία.

Ο ανικανοποίητος γονιός

Γκρινιάζει ακόμη και στις επιτυχίες. Οι προσδοκίες του είναι τόσο μεγάλες, που το παιδί του δεν μπορεί να τον κάνει ποτέ να χαμογελάσει.

Ο γονιός που συγκρίνει

Γονείς των κολυμβητών

Έχει απομνημονεύσει τους χρόνους του παιδιού του και συγκρίνει διαρκώς με τους χρόνους των άλλων παιδιών στην ομάδα, η στις άλλες ομάδες ή με τους χρόνους των κολυμβητών άλλων ετών, τους οποίους επίσης θυμάται με λεπτομέρεια απέξω.

Ο αναγνώστης γονιός

Έχει συνεχώς το πρόσωπο του κρυμμένο πίσω από ένα βιβλίο. Θα σας αγνοήσει αν αποπειραθείτε να του ανοίξετε κουβέντα. Με τη γλώσσα του σώματος λέει: «Μείνε μακριά».

Ο γελαστός γονιός

Αυτός ο τύπος γονιού περνάει υπέροχα συνοδεύοντας το παιδί του στο κολυμβητήριο. Είναι πάντα η ψυχή της παρέας που σχηματίζεται και ακούτε το γέλιο του από μακριά. Δίπλα του, θα γεμίσετε σίγουρα με θετική ενέργεια.

Ο γονιός πρώην αθλητής η και προπονητής στο άθλημα που ακολουθεί το παιδί του .

Εκεί δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα.

Είναι ο γονιός που αδιαμφισβήτητα γνωρίζει το αντικείμενο , έχει αντίληψη του τι πραγματικά αφομοιώνει η όχι το παιδί του κατά τη διάρκεια του μαθήματος του με τον προπονητή.

Εκεί θα πρέπει αφενός ο γονιός να αποφύγει τις συμπληγάδες και τα λάθη του γονιού που συγκρίνει, που περπατάει, του ανικανοποίητου , του αγχωμένου…, αφετέρου ο προπονητής να αντιμετωπίζει την εργασία και τον προγραμματισμό του άκρως επαγγελματικά ώστε να διευκολύνει την ψυχολογία και να περιορίσει τις αντιδράσεις αυτού του είδους γονέα…

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο

Σαλταμανίκας Νικόλας

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ

Ειδικότητα Κολύμβηση

Προπονητής επί σειρά ετών σε γνωστά Ναυταθλητικα Σωματεία σε όλες τις κολυμβητικές κατηγορίες

nikos.saltamanikas@gmail.com

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο