Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Τα καλύτερα είδη στρώματος για τον ύπνο σας!

είδη στρώματος

Τα καλύτερα είδη στρώματος για τον ύπνο σας!

είδη στρώματος. Πώς να επιλέξετε ένα στρώμα
Ένα νέο στρώμα είναι μια σημαντική επένδυση, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε ενδελεχή έρευνα. Η σημερινή αγορά προσφέρει μια τεράστια γκάμα μοντέλων σχεδιασμένων να προσελκύουν κάθε τύπο ύπνου. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το πώς να επιλέξετε ένα στρώμα για τον τρόπο ύπνου σας, ο αριθμός των επιλογών μπορεί να είναι υπερβολικός.

Ευτυχώς, η εξοικείωση με μερικά βασικά στοιχεία της αγοράς στρώματος μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον τύπο στρώματος που είναι πιο πιθανό να καλύψει τις ανάγκες σας. Θα συζητήσουμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα στρώμα, συμπεριλαμβανομένης της θέσης ύπνου, του σωματότυπου και άλλων βασικών παραγόντων.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα στρώμα;
Το σωστό στρώμα μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στον ήρεμο ύπνο και στο ξύπνημα όλη τη νύχτα με πόνους και πόνους. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η θέση ύπνου, ο σωματότυπος και οι προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις επηρεάζουν την άνεση του στρώματος μπορεί να σας καθοδηγήσει στην αναζήτησή σας.

είδη στρώματος

Η θέση του ύπνου σας

είδη στρώματος
Οι πλαϊνοί στρωτήρες γενικά απαιτούν ένα πιο μαλακό στρώμα, όπως ένα μοντέλο αφρού μνήμης, για τη μείωση των σημείων πίεσης στους γοφούς και τους ώμους. Αντίθετα, το καλύτερο στρώμα για στρωτήρες στο στομάχι διαθέτει συνήθως μια πιο σφιχτή επιφάνεια, όπως λατέξ ή υβρίδιο, για να αποφευχθεί η βύθιση στο μεσαίο τμήμα.

Γενικά, οι κρεβατοκάμαρες ωφελούνται περισσότερο από μια μεσαία σταθερή επιφάνεια που διατηρεί την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και προσφέρει υποστήριξη στην οσφυϊκή περιοχή. Για μεικτούς στρωτήρες, είναι σημαντικό να έχετε ένα στρώμα που να ανταποκρίνεται εύκολα που επιτρέπει την εύκολη αλλαγή θέσης.

Ο σωματότυπος σας

Επειδή τα άτομα με βάρος άνω των 230 κιλών ασκούν μεγαλύτερη πίεση στο στρώμα, γενικά αισθάνονται πιο άνετα σε μια πιο σταθερή επιφάνεια. Επιπλέον, τα βαρύτερα άτομα μπορεί να προτιμούν ένα λατέξ ή υβριδικό μοντέλο, καθώς αυτά τα σχέδια προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη για την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

Όσοι ζυγίζουν λιγότερο από 130 κιλά χρειάζονται συνήθως ένα πιο μαλακό μοντέλο, καθώς τα στρώματα αισθάνονται υποκειμενικά πιο σφιχτά για αυτά. Για αυτούς τους κρεβατοκάμαρες, ένα στρώμα με στρώματα αφρού ή βελούδινου λατέξ στο τμήμα άνεσης προσφέρει συνήθως τη μεγαλύτερη άνεση.

Ο προϋπολογισμός σου
Οι διαδικτυακές εταιρείες στρωμάτων προσφέρουν μοντέλα σε ποικίλα σημεία τιμών, επομένως οι περισσότεροι αγοραστές θα πρέπει να μπορούν να βρουν ένα στρώμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Τα στρώματα σε ανταγωνιστικές τιμές μπορούν να κατασκευαστούν με υλικά χαμηλότερης ποιότητας που έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, ενώ αυτά που πωλούνται σε υψηλότερες τιμές μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο και να προσφέρουν πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν δωρεάν αποστολή και επιστροφές στις χαμηλότερες 48 πολιτείες, αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε αυτές τις πολιτικές πριν από την αγορά. Εάν ζείτε στη Χαβάη, την Αλάσκα ή τον Καναδά ή εάν θέλετε μια ομάδα παράδοσης να ρυθμίσει το στρώμα για εσάς, ίσως χρειαστεί να λάβετε υπόψη τα πρόσθετα τέλη παράδοσης κατά τον υπολογισμό του κόστους ενός στρώματος.

είδη στρώματος

Οι ειδικές σας ανάγκες

Πολλοί πρόσθετοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή του στρώματος, όπως η ουδετερότητα θερμοκρασίας, η απομόνωση κίνησης και η στήριξη των άκρων. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικοί για εσάς ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Οι ζεστοί άνθρωποι που κοιμούνται μπορεί να αναζητούν μοντέλα που αναπνέουν περισσότερο, ενώ όσοι κοιμούνται με έναν σύντροφο μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ικανότητα του στρώματος να απομονώνει τον θόρυβο και την κίνηση. Τα άτομα που ζουν με πόνο στις αρθρώσεις μπορεί να χρειάζονται ένα στρώμα με δυνατές άκρες για να σηκώνονται και να σηκώνονται από το κρεβάτι και όσοι έχουν πόνο στην πλάτη ή στους ώμους μπορεί να προτιμούν ένα μοντέλο με ζώνες που προσφέρει στοχευμένη υποστήριξη.είδη στρώματος

Ποιο μέγεθος στρώματος είναι το καλύτερο για εσάς;
Υπάρχουν έξι τυπικά μεγέθη στρώματος: twin, twin XL, full, queen, king και California king. Επιπλέον, οι κατασκευαστές προσφέρουν περιστασιακά σπαστά στρώματα king ή ειδικά μεγέθη κατασκευασμένα για να χωρούν σε RV ή να φιλοξενούν ολόκληρες οικογένειες.
Ποιος τύπος στρώματος είναι καλύτερος για εσάς;
Οι πέντε πιο συνηθισμένοι τύποι στρώματος είναι ο αφρός, το εσωτερικό ελατήριο, το λάτεξ, το υβριδικό και το αερόστρωμα. Αν και οι λεπτομέρειες μπορεί να διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο, κάθε τύπος στρώματος τείνει να μοιράζεται γενικά χαρακτηριστικά.

Στρώματα αφρού

Τα στρώματα αφρού περιέχουν στρώματα αφρού μνήμης, πολυαφρού, λατέξ ή υφασμάτων πάνω από έναν πυρήνα στήριξης πολυαφρού υψηλής πυκνότητας. Τα ζευγάρια προτιμούν συχνά αυτά τα μοντέλα επειδή τα στρώματα έχουν καλή απόδοση στην απομόνωση κίνησης και κάνουν ελάχιστο ή καθόλου θόρυβο όταν αντέχουν βάρος. Τα περισσότερα κρεβάτια από αφρό προσφέρουν επίσης ισχυρή ανακούφιση από την πίεση για πλευρικούς στρωτήρες και άτομα κάτω των 130 κιλών.

είδη στρώματος

Οι αγοραστές θα πρέπει να σημειώσουν ότι ο αφρός μνήμης παγιδεύει περισσότερη θερμότητα από άλλα υλικά στρώματος. Επιπλέον, τα στρώματα από αφρώδες υλικό μπορεί να μην προσφέρουν επαρκή υποστήριξη για στρωτήρες άνω των 230 κιλών.

Στρώματα Innerspring
Κατασκευασμένα σχεδόν εξ ολοκλήρου από μεταλλικά ελατήρια, τα μοντέλα εσωτερικού ελατηρίου προσφέρουν αξιοσημείωτη αναπήδηση και ασυναγώνιστη στήριξη στα άκρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά λειτουργούν καλά για συνδυασμούς ύπνου και άτομα που τους αρέσει να κάθονται ή να κοιμούνται κοντά στην άκρη του κρεβατιού.είδη στρώματος

Λόγω των ελάχιστων συστημάτων άνεσης τους, τα στρώματα με εσωτερικά ελατήρια διατηρούν επίσης ελάχιστη έως καθόλου θερμότητα, καθιστώντας τα κατάλληλα για ζεστά κλίματα. Τα στρώματα εσωτερικού ελατηρίου τείνουν να στερούνται ανακούφισης πίεσης, κάτι που ιδιαίτερα στους πλευρικούς στρωτήρες μπορεί να τους φανεί άβολο.

Υβριδικά στρώματα
Τα υβριδικά στρώματα συνδυάζουν ένα σύστημα άνεσης από latex, polyfoam, memory foam, microcoils ή υφάσματα με έναν πυρήνα στήριξης πηνίου. Τα περισσότερα υβρίδια χρησιμοποιούν πηνία με τσέπη. Καθώς αυτά κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, συμβάλλουν στη μείωση της απομόνωσης κίνησης, ενώ εξακολουθούν να παρέχουν αναπήδηση, υποστήριξη άκρων και αναπνοή.

Επειδή συνδυάζουν υλικά ανακούφισης πίεσης με υποστηρικτικά χαλύβδινα πηνία, τα υβρίδια προσφέρονται καλά για πολλά στυλ ύπνου, επομένως μπορεί να κάνουν καλό συμβιβασμό εάν εσείς και ο σύντροφός σας δεν μπορείτε να συμφωνήσετε για έναν τύπο στρώματος. Η ακριβής αίσθηση του στρώματος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την κατασκευή του συστήματος άνεσης.

Στρώματα λάτεξ

Το λατέξ είναι ένα ανθεκτικό υλικό που μπορεί να κατασκευαστεί φυσικά από χυμό καουτσούκ ή συνθετικά χρησιμοποιώντας πετροχημικά. Το λατέξ μπορεί να τοποθετηθεί στο σύστημα άνεσης, στον πυρήνα στήριξης ή και στα δύο. Τα στρώματα λατέξ συχνά τρυπούνται με πολλαπλές οπές σχεδιασμένες για καλύτερη ροή αέρα.

Καθώς είναι αρκετά ευέλικτο, το λατέξ μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικά επίπεδα σκληρότητας για να φιλοξενήσει τους περισσότερους τύπους στρωμάτων. Το υλικό παρέχει επαρκή υποστήριξη για άτομα με βάρος άνω των 230 κιλών και η αίσθηση απόκρισής του βοηθά στη διευκόλυνση της κίνησης πάνω από το κρεβάτι. Οι αγοραστές που ενδιαφέρονται για φυσικά υλικά και όσοι έχουν υψηλότερο προϋπολογισμό μπορούν να απολαύσουν ένα στρώμα από οργανικό λατέξ.

Αερόκλινα
Για άτομα που θέλουν την ελευθερία να προσαρμόζουν τη σταθερότητα του στρώματός τους, τα αερόστρωμα προσφέρουν μια μοναδική λύση. Τα αεροστρώματα περιέχουν στρώματα υλικών ανακούφισης της πίεσης που βρίσκονται πάνω από έναν αεροθάλαμο. Η είσοδος αέρα στο θάλαμο κάνει το στρώμα πιο σφιχτό, ενώ η έξοδος αέρα το κάνει πιο μαλακό. Τα high-end airbed μπορούν να ρυθμιστούν χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο ή μια εφαρμογή smartphone.είδη στρώματος

Τα αερόστρωτα τείνουν να κοιμούνται δροσερά και η προσαρμόσιμη σκληρότητά τους προσαρμόζεται καλά στους στρωτήρες σε όλη την επιφάνεια. Ωστόσο, τείνουν να κοστίζουν περισσότερο από άλλους τύπους στρώματος. Τα αερόστρωτα μερικές φορές συγχέονται με τα φουσκωτά στρώματα αέρα, τα οποία είναι φθηνά προϊόντα σχεδιασμένα για προσωρινή χρήση.

Ποια σκληρότητα στρώματος είναι η καλύτερη για εσάς;
Η καλύτερη σταθερότητα του στρώματος παρέχει επαρκή επίπεδα τόσο ανακούφισης πίεσης όσο και στήριξης, τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με το άτομο. Ενώ η προσωπική προτίμηση παίζει ρόλο, η γνώση των λεπτομερειών της σταθερότητας του στρώματος μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την επιλογή σας.

Η Κλίμακα Σκληρότητας μας

Για να διευκολύνουμε τη σύγκριση και την αντίθεση των στρωμάτων, περιγράφουμε τη σταθερότητα σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, με το 10 να είναι το πιο σταθερό. Η πλειοψηφία των στρωμάτων που πωλούνται σήμερα εμπίπτουν στη μεσαία κατηγορία μεταξύ μεσαίου μαλακού (4) και μεσαίου σκληρού (6). Τα στρώματα σε αυτό το εύρος μπορούν να φιλοξενήσουν τους περισσότερους τύπους κρεβατοκάμαρων.

το ιδανικό στρώμα ύπνου

Για τον μέσο ύπνο πλάτης μεταξύ 130 και 230 κιλών, η πιο κατάλληλη σταθερότητα είναι συχνά μέτρια σκληρή, ή 6 στα 10. Αυτό το επίπεδο σταθερότητας βοηθά στην ανακούφιση των σημείων πίεσης χωρίς να αφήνει το κρεβάτι να βυθιστεί πολύ μακριά στο στρώμα. Τα άτομα που κοιμούνται στο πλάι και τα άτομα κάτω των 130 κιλών μπορεί να προτιμούν ένα στρώμα στην πιο μαλακή πλευρά, ενώ τα άτομα που κοιμούνται στο στομάχι και τα άτομα άνω των 230 κιλών απαιτούν συνήθως ένα πιο σταθερό κρεβάτι.

Στερεά στρώματα

Τα σκληρά στρώματα με βαθμολογία 7 ή υψηλότερη κρατούν τους κοιμώμενους ως επί το πλείστον στην κορυφή του κρεβατιού, αντί να τους επιτρέπουν να βουλιάζουν. Αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για όσους κοιμούνται στο στομάχι, οι οποίοι πρέπει να αποτρέψουν τη βύθιση στη μέση για να διατηρήσουν τη σπονδυλική στήλη σε ομοιόμορφο επίπεδο . Τα σταθερά στρώματα μπορούν επίσης να αισθάνονται πιο υποστηρικτικά για άτομα άνω των 230 κιλών.είδη στρώματος

Μεσαία στρώματα
Τα μεσαία μαλακά (4) έως μεσαία σταθερά (6) στρώματα παρέχουν μέτριο περίγραμμα που βοηθά στη μείωση των σημείων πίεσης διατηρώντας παράλληλα υγιή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Δεδομένου ότι αυτά τα στρώματα προσφέρουν μια ισορροπημένη αίσθηση, είναι συχνά κατάλληλα για άτομα μεταξύ 130 και 230 κιλών και ζευγάρια με διαφορετικές προτιμήσεις σφριγηλότητας.

Μαλακά στρώματα
Όσοι κοιμούνται που τους αρέσει η αίσθηση της βύθισης στο στρώμα τους μπορεί να προτιμούν ένα βελούδινο κρεβάτι με βαθμολογία σταθερότητας 3 ή λιγότερο. Αυτά τα μοντέλα αγκαλιάζουν τον ύπνο πιο στενά και συχνά προτιμώνται από πλευρικούς στρωτήρες και άτομα κάτω των 130 κιλών για την ανακούφιση από την πίεση του περιγράμματος. Τα μαλακά στρώματα γενικά δεν είναι κατάλληλα για άτομα που κοιμούνται στο στομάχι ή άτομα άνω των 230 κιλών, τα οποία μπορεί να διαπιστώσουν ότι δεν έχουν επαρκή υποστήριξη.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο