Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Επιλέγοντας το ιδανικό στρώμα ύπνου

το ιδανικό στρώμα ύπνου

Επιλέγοντας το ιδανικό στρώμα ύπνου

Τα στρώματα προσφέρονται πλέον σε μεγάλη γκάμα στυλ και υλικών, το καθένα με τα δικά του μοναδικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. το ιδανικό στρώμα ύπνου Όταν επιλέγετε ένα νέο στρώμα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

Επίπεδο υποστήριξης. Γενικά προτιμάται ένα πιο σφιχτό στρώμα που παρέχει στη σπονδυλική στήλη πρόσθετη στήριξη, και ορισμένες μελέτες έχουν επισημάνει οφέλη από τη χρήση ενός στρώματος μεσαίας σκληρότητας.1

Ένα στρώμα που υποστηρίζει τη σπονδυλική στήλη κατά μήκος των φυσικών της καμπυλών και διατηρεί τη σπονδυλική στήλη στην ίδια θέση σώματος καθώς η καλή στάση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από ορισμένους τύπους πόνου στη μέση. Θέματα που σχετίζονται με σκληρό στρώμα.

Ενώ συνήθως προτιμάται ένα σταθερό στρώμα, ένα στρώμα που είναι πολύ σκληρό μπορεί να προκαλέσει πόνους και πόνους σε περιοχές του σημείου πίεσης, όπως οι γοφοί. Η φλεγμονή του θύλακα πάνω από τους γοφούς ενός ατόμου (μεγαλύτερη τροχαντηρική θυλακίτιδα) είναι ιδιαίτερα πιθανό να επιδεινωθεί από ένα πολύ σφιχτό στρώμα. Τα άτομα που κοιμούνται στο πλάι – με σημεία πίεσης όπως οι γοφοί και οι ώμοι πιεσμένοι στο στρώμα – μπορεί επίσης να αισθανθούν δυσφορία και διαταραχή του ύπνου από ένα σκληρό στρώμα.

 το ιδανικό στρώμα ύπνου

Συμβατότητα με ρυθμιζόμενο κρεβάτι. Ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι είναι μια βάση που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες γωνίες. Ορισμένα στρώματα δεν είναι συμβατά με ρυθμιζόμενα κρεβάτια, επομένως είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα ρυθμιζόμενα κρεβάτια και τα στρώματα παράλληλα.
Ανατρέξτε στο θέμα Προτού αγοράσετε ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι

Οι μαξιλαροθήκες παρέχουν μια πιο απαλή επιφάνεια. Μια μαξιλαροθήκη μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πιο απαλό στρώμα στην κορυφή του στρώματος. Οι μαξιλαροθήκες έχουν μια σειρά από απαλότητα και πάχος και ενσωματώνονται επίσης σε ορισμένα στρώματα. Οι μαξιλαροθήκες διατίθενται σε ποικιλία υλικών με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

το ιδανικό στρώμα ύπνου

Για παράδειγμα, οι μαξιλαροθήκες μπορεί να συνοδεύονται από ένα θερμαντικό στοιχείο που παρέχει καταπραϋντική θερμική θεραπεία. Οι μαξιλαροθήκες από φυσικό μαλλί είναι σχετικά ακριβές, αλλά παρέχουν ζεστασιά όταν είναι κρύο και δροσίζουν όταν είναι ζεστό. Οι μαξιλαροθήκες για κλουβιά αυγών είναι λιγότερο ακριβές, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν στη ζεστή πλευρά και τείνουν να φθείρονται γρήγορα.

Γενικά, κάθε στρώμα και/ή μαξιλαροθήκη που έχει ως αποτέλεσμα καλό ύπνο, έτσι ώστε ο κοιμώμενος να ξυπνά νιώθοντας ξεκούραστος χωρίς πόνο ή/και ακαμψία, συνιστάται για αυτό το άτομο.

Οδηγίες για σωστή θέση ύπνου

Δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες όσον αφορά τις στάσεις ύπνου, αλλά οι ακόλουθες γενικές οδηγίες μπορεί να είναι χρήσιμες:

Η καλύτερη στάση ύπνου συνήθως είναι να ξαπλώνετε ανάσκελα με ένα μικρό μαξιλάρι κουμπωμένο κάτω από το πίσω μέρος των γονάτων για υποστήριξη. Αυτή η θέση βοηθά στην αποφόρτιση της πίεσης στη σπονδυλική στήλη και υποστηρίζει τη φυσική καμπυλότητα του κάτω μέρους της πλάτης.

 το ιδανικό στρώμα ύπνου

Για άτομα που προτιμούν να κοιμούνται στο πλάι, είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα για να μειώσετε την πίεση στους γοφούς και στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Για τους ανθρώπους που κοιμούνται καλύτερα με το στομάχι τους, η τοποθέτηση ενός επίπεδου μαξιλαριού κάτω από το στομάχι και τους γοφούς μπορεί να ελαχιστοποιήσει την πίεση στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Οι θέσεις ύπνου μπορεί να επηρεάσουν τις επιλογές του στρώματος. Ένας κοιμισμένος στο στομάχι μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα σε ένα πιο σφιχτό στρώμα, επειδή ένα πιο μαλακό στρώμα μπορεί να προκαλέσει την καμάρα της πλάτης. Οι πλαϊνοί στρωτήρες, ωστόσο, μπορεί να προτιμούν ένα ελαφρώς πιο απαλό στρώμα που προσαρμόζεται περισσότερο στο σώμα

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο