Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Τι να περιέχει το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακοπών

φαρμακείο καλοκαιρινών διακοπών

Τι να περιέχει το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακοπών

Αρκετοί από εμάς ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Βάζουμε τα τελευταία ρούχα στη βαλίτσα,  διαλέγουμε τα παιχνίδια που θα πάρουν τα παιδιά,  παίρνουμε ένα  – δύο βιβλία και φύγαμε… φαρμακείο καλοκαιρινών διακοπών

Μήπως ξεχάσαμε κάτι; Μαζί με  όλα τα απαραίτητα με τα οποία θα γεμίσετε το αυτοκίνητο και τις βαλίτσες,  θα πρέπει να προνοήσετε να πάρετε μαζί σας  και το φαρμακείο για τις  καλοκαιρινές διακοπές

Τι να περιέχει

Το φαρμακείο των διακοπών, όπως συστήνουν φαρμακοποιοί, θα πρέπει να περιέχει μεταξύ άλλων  παυσίπονα, αντιπυρετικά χάπια, αντιισταμινικά, αντιμυκητιακές κρέμες, αλοιφές για τα τσιμπήματα από κουνούπια, μέλισσες ή μέδουσες, θερμόμετρο, αντηλιακά για παιδιά και ενήλικες και καταπραϋντικές κρέμες για τα εγκαύματα από τον ήλιο.

φαρμακείο καλοκαιρινών διακοπών

Επίσης, όσοι ταξιδεύουν καλό θα ήταν να έχουν επιπροσθέτως μαζί τους   βαμβάκι, οξυζενέ, ιώδιο και αποστειρωμένες γάζες, υποαλλεργικούς αυτοκόλλητους μικροεπιδέσμους, υποαλλεργικές αυτοκόλλητες ταινίες, αντιβιοτική σκόνη και αλοιφή για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών.

Επειδή πολλές φορές οι ιώσεις μας «χτυπούν» την πόρτα κα το καλοκαίρι θα ήταν χρήσιμο αν είχαμε για παν ενδεχόμενο κάποια  φάρμακα που δρουν κατά της διάρροιας και του εμετού. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις που τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούμε να πάθουμε δηλητηρίαση από τρόφιμα τα οποία δεν έχουν συντηρηθεί σωστά.

Η αποθήκευση των φαρμάκων

Εφιστάται η προσοχή σε όσους προνοήσουν να γεμίσουν  ένα τσαντάκι και να το έχουν μαζί τους ακόμη  και στην παραλία ότι τα περισσότερα φάρμακα δεν αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες.

Η μεταφορά και η αποθήκευση των φαρμάκων απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή καθώς κάποια από αυτά χρειάζονται  ψυγείο. Τα συγκεκριμένα φάρμακα τα μεταφέρουμε σε ειδικά ψυγειάκια στα οποία έχουμε τοποθετήσει παγοκύστες.

Σε καμία περίπτωση δεν πάμε στην παραλία και αφήνουμε το φαρμακείο στο αυτοκίνητο στο οποίο αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο