Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Τρέφονται τα σημερινά παιδιά σωστά;

Τρέφονται τα σημερινά παιδιά σωστά;

Λαμβάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία από τη διατροφή τους; Τα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο έλλειψης βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Τα μικρά παιδιά έχουν υψηλές διατροφικές ανάγκες σχετικά με το σώμα τους, αλλά συχνά δεν τρώνε πολύ ή δεν έχουν όρεξη. Σε αντίθεση, τα παιδιά σχολικής ηλικίας συνήθως έχουν πολύ όρεξη, αλλά έχουν την ελευθέρια επιλογής γιατί κάνουν πολλά γεύματα εκτός σπιτιού. Οι επιλογές τους επηρεάζονται πολύ από τη διαφήμιση και από τη μόδα.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί οι γνώσεις τους για τη διατροφή είναι περιορισμένες.
Σε μία επιδημιολογική έρευνα που έγινε στη Γαλλία, που φημίζεται για τη σωστή και καλά διατροφή, έδειξε ότι , μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του σύμφωνα με την Σ.Η.Δ. σε σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε.
Σε άλλη έρευνα που έγινε στην Αμερική για παιδιά 2 έως 10 ετών, έδειξε ότι πάνω από το 50% των παιδιών λάμβανε ασβέστιο, βιταμίνη Β6 και ψευδάργυρο πολύ κάτω από τη Σ.Η.Δ.
Είναι απαραίτητο το παιδί να μάθει να τρέφεται σωστά από μικρή ηλικία, γιατί οι διατροφικές συνήθειες που υπάρχουν κατά την παιδική ηλικία, δύσκολα αλλάζουν κατά την εφηβεία και την ενηλικίωση.
Πολλά παιδιά σήμερα, δεν τρώνε πρωινό, τρώνε πολλά σνακ και δεν τρώνε καθημερινά φρούτα και λαχανικά. Το γάλα σε πολλές περιπτώσεις έχει αντικατασταθεί από αναψυκτικά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μικρή λήψη ασβεστίου σε μεγάλο αριθμό παιδιών. Οι ποσότητες που λαμβάνονται σε βασικά θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη του οργανισμού όπως η βιταμίνη Α, Β2, Β12, D, E καθώς και ασβέστιο και μαγνήσιο, φαίνεται να είναι πολύ μικρότερες σε παιδιά που συστηματικά δεν τρώνε πρωινό. Ο καλύτερος τρόπος για να λαμβάνει ο οργανισμός τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία για την ανάπτυξη του, είναι η σωστή και προγραμματισμένη διατροφή. Το γεγονός όμως, ότι οι γονείς και τα παιδιά είναι πολυάσχολοι και οι τροφές χαμηλής διατροφικής ποσότητας, δεν επιτρέπει στα παιδιά να λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

No Comments

Post a Comment