Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

«Μύθος» η συμβολή του πρωινού στην απώλεια κιλών

απώλεια κιλών

«Μύθος» η συμβολή του πρωινού στην απώλεια κιλών

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τη σημασία του πρωινού γεύματος! απώλεια κιλών . Τουλάχιστον όσον αφορά στη συσχέτισή του με το μεταβολισμό και το αδυνάτισμα. Νέα επιστημονική έρευνα από την Αυστραλία έρχεται να καταρρίψει την έως τώρα πάγια πεποίθηση ότι η κατανάλωση πρωινού γεύματος  βοηθά στην απώλεια κιλών και στη μείωση του σωματικού βάρους. 

Συγκεκριμένα, στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, με επικεφαλής τη Φλάβια Τσικουτίνι του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής, οι οποίοι αξιολόγησαν 13 τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε χρονικό διάστημα τριών δεκαετιών.

απώλεια κιλών

Σύμφωνα με τη μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο  βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ), η συνολική κατανάλωση θερμίδων ημερησίως είναι μεγαλύτερη σε όσους τρώνε πρωινό (κατά μέσο όρο 260 θερμίδες) σε σχέση με όσους αμελούν το πρόγευμα.

Επίσης, όσοι δεν τρώνε πρωινό είναι κατά μέσο όρο μισό κιλό ελαφρύτεροι σε σχέση με όσους τρώνε καθημερινά. Η ίδια έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση πρωινού δεν επηρεάζει το ρυθμό του μεταβολισμού ούτε και την… όρεξη, αφού όσοι αποφεύγουν το πρωινό δεν αισθάνονται πιο… πεινασμένοι το μεσημέρι.

Φυσικά η έρευνα δεν θίγει τη διατροφική αξία του προγεύματος, αλλά περιορίζεται αποκλειστικά στη σχέση του με την απώλεια σωματικού βάρους.

«Τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία δεν υποστηρίζουν την τροποποίηση της διατροφής των ενηλίκων, ώστε να περιλαμβάνει την κατανάλωση πρωινού ως μια καλή στρατηγική για την απώλεια βάρους. Μολονότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί συχνά να έχει άλλες σημαντικές επιπτώσεις, πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός στο να συμβουλεύσει το πρωινό ως μέθοδο απώλειας βάρους για τους ενήλικες, καθώς μπορεί να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα», υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο