Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Νέα πνοή με πρωτοποριακή οροφή

πρωτοποριακή οροφή.png

Νέα πνοή με πρωτοποριακή οροφή

Μεγάλη αρχιτεκτονική εταιρία δίνει νέα πνοή σε κέντρο ευαιξίας στη Σλοβενία φτιάχνοντας γλυπτή κατασκευή στην οροφή του. πρωτοποριακή οροφή

Κλασικό κέντρο ευεξίας μεταμορφώνεται σε σύγχρονο spa

Η εταιρία μεταμορφώνει το συγκρότημα της δεκαετίας του ‘80, από ένα κλασικό κέντρο ευαιξίας, σε σύγχρονο σπα. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο χώρο που παλιότερα υπήρχε η εξωτερική πισίνα με εποχιακή οροφή.

πρωτοποριακή οροφή

Αν και αυτό το κάλυμμα είχε φτιαχτεί για να ανασύρεται τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτό δεν γινόταν ποτέ λόγω της πολυπλοκότητας της διαδικασίας ανάσυρσης. Τόσο το σχήμα όσο και το τεράστιο μέγεθος, έκαναν τη μεμβράνη να ξεχωρίζει από μακριά και να διαφέρει έντονα από τις υπόλοιπες εγκατάστασεις. Έτσι παρουσιάστηκε η ανάγκη για ανακαίνιση.

Νέα πνοή με πρωτοποριακή οροφή.png

Ο αναγκαίος όγκος που θα κάλυπταν τα νέα κτήρια, μαζί με τις υδάτινες επιφάνειες, συνέχιζαν να έχουν μεγάλο μέγεθος και να μη μπορούν να αφομοιωθούν ομαλά από το τοπίο της περιοχής. Η λύση δόθηκε όταν πάρθηκε η απόφαση να ακολουθηθούν οι παραδοσιακές κατασκευές της συγκεκριμένης περιοχής.

Το υδάτινο κομμάτι του κτηρίου καλύφθηκε από μια ξεχωριστή κατασκευή, ενώ το υπόλοιπο μέρος καλύφθηκε με μικρότερα κομμάτια σκεπής της ίδιας φιλοσοφίας. Καθώς βλέπει κανείς το χώρο από μακριά, αντικρίζει μια ομάδα τετραδρικών όγκων σαν συνέχεια των κτιρίων της περιοχής. Αυτό προσφέρει μια οπτική επέκταση ανάμεσα στο πρότζεκτ και το γενικό πλαίσιο.

Νέα πνοή με πρωτοποριακή οροφή.png

Η οροφή που επιπλέει

Η κατασκευή των ομαδοποιημένων όγκων δίνει στην καινούργια οροφή στατική δύναμη, επιτρέποντας σε ολόκληρο το χώρο της πισίνας να καλυφθεί, ουσιαστικά χωρίς υποστήριξη. Με αυτόν τον τρόπο, η νέα οροφή δείχνει να επιπλέει πάνω από την πισίνα, η οποία είναι σχεδιασμένη σαν να βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Εξαιτίας της έλλειψης εξωτερικών χώρων το καλοκαίρι, ήταν σημαντικό να εξεταστούν λύσεις με τη βοήθεια των οποίων ο κλειστός χειμωνιάτικος χώρος θα λειτουργούσε και την καλοκαιρινή περίοδο. Η λύση δόθηκε με πολυάριθμους φεγγίτες στην οροφή καθώς επίσης και με την δυνατότητα της πρόσοψης να ανοίγει πλήρως. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να περνάει ανεμπόδιστα από τον εσωτερικό στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Παρά το μέγεθος και το χώρο που καταναλώνεται, η νέα οροφή λειτουργεί απλά σαν σκίαστρο το καλοκαίρι χωρίς να χάνεται ο πολύτιμος εξωτερικός χώρος.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο