Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

3D Βλεφαροπλαστική

3D Βλεφαροπλαστική

Τα βλέφαρα καθώς και η περιοχή γύρω από τα μάτια αποτελούν πρώιμα σημεία γήρανσης του ανθρώπινου προσώπου.
Μετά την ηλικία των 30 οι αλλαγές που εμφανίζονται σταδιακά είναι η προοδευτική απώλεια όγκου (λίπους) στην περιοχή των άνω και των κάτω βλεφάρων, επί της ουσίας σε όλη την περικογχική περιοχή. Η όψη αρχίζει να χάνει τη νεανική της εμφάνιση και το κουρασμένο, θλιμμένο βλέμμα αποτελεί γεγονός. Συγχρόνως στο άνω βλέφαρο υπάρχει περίσσεια δέρματος (δερματοχάλαση), καθώς και η προβολή του λίπους στην άνω έξω γωνία του κάθε άνω βλεφάρου.
Όλες αυτές οι προοδευτικές αλλαγές στην περιοχή των ματιών αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της αρχόμενης γήρανσης του ανθρώπινου προσώπου, οι οποίες συνοδεύονται και από άλλες αλλαγές στο κεντρικό και περιφερικό οβάλ του προσώπου καθώς και στο λαιμό.
Η 3D βλεφαροπλαστική χαρίζει νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα, καθώς αποκαθιστά το χαμένο όγκο στην περικογχική περιοχή και την περίσσεια του δέρματος στα άνω και στα κάτω βλέφαρα. Η αποκατάσταση του χαμένου όγκου γίνεται με τη λιποπρόσθεση (μεταφορά λίπους) απο άλλα σημεία του σώματος. Η επέμβαση αυτή, σε αντίθεση με την κλασική βλεφαροπλαστική, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι δεν αποκαθιστά μόνο τη χαλάρωση του δέρματος, αλλά κυρίως την απώλεια του όγκου γύρω από τα μάτια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλεί ανόρθωση των φρυδιών και του μέσου προσώπου. Σε ό,τι αφορά τα κάτω βλέφαρα, εφαρμόζεται η No cut-No touch technique, όπου η τομή γίνεται μέσα από τα μάτια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα ίχνος τομής στην εξωτερική επιφάνεια του κάτω βλεφάρου. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι δεν προκαλεί καμία αλλοίωση στο σχήμα των ματιών, όπως η κλασική τεχνική της βλεφαροπλαστικής. Η επέμβαση της 3D (3 dimension) βλεφαροπλαστικής προκαλεί μια ολιστική προσέγγιση στην περιοχή γύρω από τα μάτια, γεγονός το οποίο προκαλεί μια αναγέννηση σε όλο το πρόσωπο, που είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας ημέρα.
Αναισθησία: Συνήθως μέθη ή γενική αναισθησία.
Διάρκεια: 1-1,5 ώρα.
VK Institute of Aesthetic and Plastic Surgery

No Comments