Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

SPA σε λίμνη

SPA σε λίμνη

SPA σε λίμνη

Nέο περίπτερο-spa δημιουργείται στο φθινοπωρινό καναδικό τοπίο 

 

Pavillon Ouest

 

Το Spa BALNEA στον Καναδά παρουσιάζει μια νέα, προσανατολισμένη στο σχεδιασμό εμπειρία για τους επισκέπτες, που ζητούν να επανασυνδεθούν με το σαρωτικό τοπίο. Το Pavillon Ouest ή αλλιώς το δυτικό περίπτερο, περιλαμβάνει μεγάλη βεράντα, υδρομασάζ και χαμάμ. Προσθέτει χωρητικότητα στο σπα, ενώ παράλληλα, μέσω των εξαιρετικών εγκαταστάσεων, εφευρίσκει εκ νέου την τέχνη της χαλάρωσης μέσα από μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία στην καρδιά της φύσης. Βρίσκεται στο Bromont και έχει θέα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο, που προβάλλεται μοναδικά μέσα από την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική.

 

SPA σε λίμνη

 

Υπέροχη θέα και πράσινος σχεδιασμός

Το νέο περίπτερο έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια νέα σύνδεση με το γύρω δασώδες τοπίο, καθώς αρχικά το σπα είχε θέα μόνο στο “Lac Gale”. Καθώς ζητούμενο της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οι ιδιοκτήτες επέλεξαν μια βιώσιμη προσέγγιση για τα πάντα από τα υλικά μέχρι τον μηχανικό εξοπλισμό του νέου χώρου ευεξίας. Για να ελαχιστοποιηθεί η παρέμβαση στην τοπική χλωρίδα και πανίδα, οι νέες δομές κατασκευάστηκαν εκτός του χώρου και επιτόπου έγινε μόνο η τελική συναρμολόγηση. 

SPA σε λίμνη

 

Θερμά λουτρά ανάμεσα στη λίμνη και το βουνό

Τα θερμά Λουτρά μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 25 κολυμβητές τη φορά, πράγμα που το καθιστά το μεγαλύτερο σπα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο χώρος χρησιμοποιείται ως πισίνα χαλάρωσης, προσφέροντας μια εξαιρετική θερμική εμπειρία. Η  πισίνα απείρου επιλέχθηκε ώστε η επιφάνεια του νερού να αναμειγνύεται ομοιόμορφα με την επιφάνεια της λίμνης στο φόντο και τα βουνά πέρα από αυτή. Έτσι εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα του χώρου, ενώ  οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα θερμά λουτρά προστατευμένοι από την γύρω περιοχή.

SPA σε λίμνη

 

Όσα φωτίζει το απαλό κίτρινο φως

 

Η τοποθέτηση των εγκαταστάσεων στην δυτική πλευρά του spa είχε σκοπό να αναδείξει μία περιοχή, που στο παρελθόν είχε υποχρησιμοποιηθεί. Έτσι το εστιατόριο και η υπαίθρια βεράντα μετακινήθηκαν προς τα ανατολικά, κοντά στο χώρο της ρεσεψιόν. Μακροπρόθεσμα το ζητούμενο είναι οι επισκέπτες να έχουν περισσότερη πρόσβαση σε αυτό το ηλιόλουστο μέρος με το χαλαρωτικό κίτρινο φως, που παραμένει στο τέλος των ημερών του χειμώνα, και χαρίζει απαλή ζεστασιά στα μεγάλα καλοκαιρινά απογεύματα.

No Comments