Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Sugaring

Sugaring

Sugaring είναι η καινούρια τάση για αποτρίχωση. Μοιάζει με την γνωστή μας αποτρίχωση με κερί, αλλά είναι λιγότερη επώδυνη, πιο “υγιεινή” και γλυκιά. Η αποτρίχωση με ζάχαρη ή περσική αποτρίχωση είναι μια μέθοδος αφαίρεσης τρίχας που είναι σε χρήση από το 1.900 π.Χ., είναι γνωστή ως Sukkar ή Halawa στη Μέση Ανατολή. Μια γέλη που δημιουργείται από ζάχαρη, λεμόνι και ζεστό νερό.
Στην ουσία είναι αντικατάσταση του κεριού από απλά σπιτικά υλικά. Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνη σας με 4 υλικά:
2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι αλάτι
Βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε ένα σκεύος. Σε χαμηλή φωτιά, είναι σημαντικό το μείγμα να βράσει αλλά όσο πιο αργά γίνεται. Ανακατεύουμε καλά ενώ βράζει. Παίρνουμε ένα άσπρο πιάτο ή μπολ και ρίχνουμε μία σταγόνα από το μείγμα που φτιάχνουμε, στο λευκό μπορούμε να δούμε ότι το χρώμα του έχει κιτρινίσει και έχει δημιουργηθεί μια παχιά πάστα. Μόλις το δούμε αυτό σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να το ακουμπήσουμε το σκεύος.
Στο τέλος το βάζουμε σε βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το μείγμα μας είναι έτοιμο.  Ξαναζεσταίνεται πολύ εύκολα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε δυσάρεστα εγκαύματα.

beauty@spa-about.gr

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο