Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Συμμαχείστε με το κρύο για να αδυνατίσετε

Συμμαχείστε με το κρύο για να αδυνατίσετε

Ο οργανισμός σας ξοδεύει περίπου το 5% των θερμίδων που καταναλώνουμε για την διατήρηση της θερμοκρασίας του. Άρα αν εμείς μειώσουμε την θερμοκρασία του σώματος, αυτό θα αυξήσει τις καύσεις προκειμένου να την επαναφέρει και αντίθετα αν την αυξήσουμε δεν θα χρειαστεί να κοπιάσει για να παράγει θερμότητα που ήδη λαμβάνει!
Αυτό όμως μας δίνει τη δυνατότητα να το αναγκάσουμε να κάψει επιπλέον θερμίδες αν:
* Τρώμε μόνο κρύα γεύματα
* Πίνουμε τουλάχιστον 6 ποτήρια παγωμένο νερό ή τσάι την ημέρα.
* Δύο λίτρα παγωμένου νερού την ημέρα αυξάνουν τις καύσεις κατά 60 περίπου θερμίδες. Αν αυτό σας φαίνεται λίγο, σκεφτείτε ότι σημαίνει 22.000 θερμίδες το χρόνο, άρα και μείον 2.5 κιλά στην ζυγαριά!!!
* Όχι στο ζεστό μπάνιο!
* Προσπαθήστε να μειώσετε όσο το δυνατόν την θερμοκρασία του νερού όταν μπαίνετε στην μπανιέρα. Δύο λεπτά κρύο ντούζ ( 25 βαθμών περίπου, όσο δηλαδή μιας δροσερής καλοκαιρινής βουτιάς) και το σώμα σας θα ξοδέψει περίπου 100 (!!!) θερμίδες για να αποφύγει την υποθερμία. Αν αυτό σας ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο, μπορείτε να ξεκινήσετε σταδιακά, βρέχοντας μικρές περιοχές και αργότερα το υπόλοιπο σώμα.
* Οικονομία, οικολογία, τώρα και αδυνάτισμα!
* Πλέον έχουμε έναν παραπάνω λόγο για να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη το χειμώνα στους 19 με 20 βαθμούς. Το κρύο αυξάνει τον μεταβολισμό μας! Δροσερό περιβάλλον λοιπόν για όμορφο σώμα !
* Αν ντύνεστε σαν το κρεμμύδι περαστικά σας. Όσο διατηρείτε το σώμα σας πολύ ζεστό απλά περιορίζεται τις καύσεις σας. Γι’ αυτό σιγά σιγά αφαιρούμε στιβάδες και φοράμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να μην κρυώσουμε και όχι για να ζεσταθούμε!
Αρθρο του Med Spa 145

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο