Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Yoga in Tinos

 

Yoga in Tinos Κάντε κράτηση online

  Yoga in Tinos Κάντε κράτηση online

   Yoga in Tinos

   Η Ελένη γεννήθηκε στη Αθήνα 1,5 μήνα νωρίτερα από το καθορισμένο και ζύγιζε 2 κιλά. Η αναπνοή ήρθε λίγο μετά το φυσιολογικό. Μέσο της γιόγκα βρήκε πάλι την αναπνοή της.
   Στη μετά εφηβεία εποχή ένα τροχαίο της δημιούργησε κοίλες στον αυχένα. Ζούσε με αυτές μέχρι που τα συμπτώματα έγιναν αρκετά επίπονα. Τότε γνώρισε τη γιόγκα ,στην Αγγλία, και συνειδητοποίησε ότι το ίδιο το σώμα έχει την ικανότητα της ίασης του πόνου, με άσκηση, εξατομικευμένη πρακτική και σωστή ευθυγράμμιση.
   Η Ελένη είναι μια γιογκινι της εποχής. Αποφοίτησε από το Πολιτικό της Νομικής το 2003 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της Msc in Management στο Brunel,Λονδίνο(2004-2005).Το 2013 ολοκλήρωσε τις 200h Yoga Teacher Training στο NYSY με τη Βιβή Λέτσου(Anusara Yoga). Εκτοτε συμμετέχει /παρακολουθεί σεμινάρια και διαφορετικές σχολές γιόγκα, Yoga Swings(πανιά αιώρησης), Yoga kids( Rainbow kids Yoga), Vinyasa Flow, Ashtanga και Bhakthi.
   Πιστή στην καθημερινή της πρακτική, ζει στην Τήνο με τον Τζοβάνι και το σκύλο τους τον Ρίκι. Ονειρεύεται προορισμούς κι παραμένει περίεργη.
   Η γιόγκα είναι ένα ολιστικό σύστημα υγείας με ρίζες στην Ινδία πριν από 5.000 χρόνια και δεν ανήκει σε καμία θρησκεία. Είναι μια τέχνη της ζωής και της επιστήμης αφιερωμένη στην σύνδεση με το θείο. Η λέξη γιόγκα σημαίνει «Ένωση», φέρνοντας το μυαλό και το σώμα μαζί, πίσω στη φυσική του κατάσταση Η ίδια η ονομασία hatha, – ένας συνδυασμός του ha που σημαίνει ήλιος και του tha που σημαίνει φεγγάρι, υποδηλώνει την ένωση των αντιθέτων. Είναι μια κατάσταση της ύπαρξης στο παρόν, εστιάζοντας στο εδώ και τώρα. Καθημερινά ασχολούμαστε με τις διακυμάνσεις του νου και των συναισθημάτων – θυμός, θλίψη, απογοήτευση, ζήλια, φόβος, νευρικότητα, ευτυχία, χαρά και ενθουσιασμός. Χρησιμοποιούμε τη γιόγκα ως εργαλείο για τη διαχείριση των καθημερινών αγχωτικών καταστάσεων.
   Κάνοντας γιόγκα πέρα από μια σειρά από στάσεις που θα σας κάνουν να ιδρώσετε και να κάψετε θερμίδες, θα αρχίσετε να παρατηρείτε μικρές μετατροπές στο πώς αισθάνεστε. Θα σας βοηθήσει να έχετε υγεία, ευεξία, ηρεμία, άφθονη ενέργεια και αυξημένη συνείδηση. Είναι πιο αποτελεσματική από κάθε άλλο σύστημα, για τη βελτίωση της ευλυγισίας, του μυϊκού τόνου, της αντοχής και της σωματικής στάσης.
   Η γιόγκα δεν είναι ανταγωνιστική. Ακόμα και όταν είστε σε μια τάξη γεμάτη από ανθρώπους, παραμένει μια προσωπική πρακτική. Είναι μια στιγμή για να κοιτάξουμε προς τα μέσα μας, να παραμείνουμε με την αναπνοή μας, και να προχωρήσουμε μέσα από τη ροή των στάσεων, σεβόμενοι πάντα το σώμα μας.
   Η παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα περιλαμβάνει: Asanas, Kriyas (τελετουργικά καθαρισμού), Pranayama (Αναπνευστικές Ασκήσεις – Ρύθμιση ή έλεγχος της αναπνοής ) & Mudras για ξύπνημα της Kudalini, Madra, Βαθιά χαλάρωση, Διατροφή.
   * Η Τήνος είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων μετά τη Νάξο, την Άνδρο και την Πάρο. Έχει 8.574 κατοίκους μοιρασμένους σε 62 οικισμούς. Ανήκει στις βόρειες Κυκλάδες και βρίσκεται ΝΑ. της Άνδρου και ΒΔ. της Μυκόνου. Η απόσταση από την Άνδρο, το λεγόμενο στενό Άνδρου – Τήνου, είναι 1/2 μίλι, ενώ η κοντινότερη απόσταση από τις ακτές της Μύκονου είναι περίπου 5 μίλια και 9 μίλια από λιμένα σε λιμένα. Νοτιοδυτικά του νησιού και σε απόσταση 12 μιλίων βρίσκεται η Σύρος, όπου και η πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, η Ερμούπολη. Ο Τσικνιάς που βρίσκεται στα ανατολικά είναι το ψηλότερο βουνό του νησιού με 726 μ. ύψος. Στο κεντρικό τμήμα δεσπόζει ο απόκρημνος βράχος του Εξώμβουργου (ή Ξώμπουργο) με 641 μ. ύψος με την Αρχαία και Ενετική πόλη, του οποίου το ανώτερο τμήμα είναι εκ φύσεως απρόσβλητο γιατί είναι απόκρημνο από τις τρεις πλευρές και το οροπέδιο του Πατέλα ή «κάμπος πολέμου». Το σχήμα του νησιού είναι επίμηκες τριγωνικό. Το συνολικό μήκος της ακτογραμμής, που παρουσιάζει πλούσιο οριζόντιο και κάθετο διαμελισμό, με πολλούς όρμους και ακρωτήρια, υπολογίζεται συνολικά σε 114 χλμ. μαζί με τις βραχονησίδες Καλόγεροι στο βόρειο άκρο, και τις νησίδες Πλανήτης, Δρακονήσι και Πρασονήσια στις βόρειες ακτές, ενώ ο περίπλους των παραλίων της σε μικρή απόσταση από την ακτή φθάνει τα 37 περίπου ν. μίλια.

   Hatha Yoga

   Η γιόγκα είναι μια διαδικασία αυτό έρευνας και για τον δάσκαλο. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής, μου αρέσει να παροτρύνω τους μαθητές να στραφούν προς τα μέσα τους, να γίνουν παρατηρητές του νου, της αναπνοής του σώματος . Διδάσκω Hatha Yoga, στην οποία κάνουμε asana (στάσεις) ως προετοιμασία για το διαλογισμό. Δεν υπάρχει τίποτα φιγουρατζίδικο στην πρακτική μου, αλλά αντιθέτως δημιουργώ τάξεις με παιχνιδιάρικη σειρά ασκήσεων, και προσπαθώ οι μαθητές να βιώνουν δύναμη ,χαρά, γιορτή στο στρώματάκι τους σε μια πρακτική που προτίθεται να ενοποιήσει το μυαλό, το σώμα και την ψυχή.

   Swing Yoga

   Γίνεται «αέρινοι» με ασκήσεις γιόγκα πάνω στις κούνιες. Θα αφήσετε αυτό το μάθημα πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και πιο ψηλοί. Μερικά από τα πιο συχνά οφέλη της Swing Yoga είναι: δυνατό πυρήνα σώματος ,βελτιωμένη ευθυγράμμιση και ισχυροί ώμοι. Είναι μια πλήρης γυμναστική για όλο το σώμα που αποσυμπιέζει τη σπονδυλική στήλη και έτσι βοηθά να επαναευθυγραμιστεί κατάλληλα ολόκληρος ο κορμός. Παράλληλα το σημαντικότερο όφελος της Yoga , όσον αφορά στην υγεία, είναι η παραμονή σε αναστροφές στάσεις -λόγω της υποστήριξης του μαλακού υφάσματος- οι αναστροφές ανακουφίζουν τον πόνο στην πλάτη, επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και βελτιώνουν την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, βελτιώνουν την πέψη και την κένωση, ενισχύουν τη σωστή λειτουργία των λεμφαδένων και τον καθαρισμό του αίματος. Επίσης, ανεβάζουν τη διάθεση, καθώς γινόμαστε πάλι σαν μικρά παιδιά, αφήνοντας το ύφασμα της κούνιας να μας κρατήσει στον αέρα. Η Swing Yoga είναι τόσο διασκεδαστική και δεν απαιτείτε καμία προηγούμενη εμπειρία στη yoga ή στα ακροβατικά.

   Kids Yoga (Coming Soon)