Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Το Βαζάκι

 

Το Βαζάκι Κάντε κράτηση online

  Το Βαζάκι Κάντε κράτηση online

   Το Βαζάκι

   Το Βαζάκι επιλέγει βιολογικά ελληνικά προϊόντα. Δίνουμε μεγάλη αξία τόσο στην ποιότητα όσο και στην εντοπιότητα των προϊόντων.
   Τα βιολογικά προϊόντα μεγαλώνουν δίχως τη χρήση επιβλαβών χημικών ορμονών, φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Μελέτες δείχνουν ότι τα βιολογικά τρόφιμα έχουν αισθητά πιο σημαντική διατροφική αξία από ότι έχουν τα συμβατικά. Επιλέγοντας βιολογικά προϊόντα προσέχουμε την υγεία μας και το σώμα μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το έδαφος, τη γη και γενικότερα την υγεία αυτού του πλανήτη. Η εντοπιότητα αφορά στη στήριξη παραγωγών του τόπου μας – για την προσπάθεια που καταβάλουν, τη διατήρηση της εποχικότητας των φρούτων και λαχανικών και γιατί πιστεύουμε ότι η ελληνική γη είναι τόπος μαγικός, που βγάζει νόστιμα προϊόντα.
   Είμαστε η Μαριαντίνα και η Σταυρούλα – δυο παιδικές φίλες – που αγαπάμε την καλή ζωή, δηλαδή αγαπάμε τη ζωή που είναι γεμάτη δράση, ενέργεια, κίνηση, προσφορά, χαρά, δημιουργία. Παρατηρήσαμε όμως πως συχνά κάτι μας εμπόδιζε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε και να νιώθουμε καλά. Αυτό το αίσθημα της κόπωσης και της υπνηλίας, που όλοι έχουμε νιώσει κάποιες φορές, χωρίς στα αλήθεια να υπάρχει λόγος. Κι έτσι δοκιμάσαμε κάτι λίγο πιο υγιεινό, λίγο πιο εναλλακτικό… κάτι που τελικά μας έδωσε την ενέργεια και την ευεξία που ψάχναμε.
   Ξεκινήσαμε λοιπόν, το Δεκέμβριο του 2013 να πειραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε τί επίδραση έχει κάθε τροφή στο σώμα και στο πνεύμα μας… ένα μήνα μετά τρεφόμασταν με χυμούς κατά 80%, σαλάτες και ξηρούς καρπούς. Ναι, πίστεψέ μας, γίνεται!! Η αλλαγή στο σώμα, στο δέρμα και στη διάθεσή μας ήταν εμφανής άμεσα.
   Συνεχίσαμε να διαβάζουμε, να πειραματιζόμαστε, να επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους και να ανταλλάσσουμε απόψεις. Ώσπου το Φλεβάρη 2014 καταλήξαμε ότι αυτό είναι (this is it!): πρέπει να το επικοινωνήσουμε σε όλους και να κάνουμε το χυμό προσιτό και μέρος της καθημερινότητάς μας!
   ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ έγινε πραγματικότητα το Μάιο του 2014 γιατί θέλουμε να μοιραστούμε με όλο τον κόσμο τον τρόπο να ζούμε καλά, να νιώθουμε καλά, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια ή μια τρέλα των «ψαγμένων».
   Η ελληνική γη προσφέρει πολλά φρούτα και λαχανικά, νόστιμα και θρεπτικά. Παράλληλα οι παραγωγοί ελληνικών βιολογικών προϊόντων όλο και αυξάνουν. Και μια φίλη μας φιλόλογος μας θύμισε πως ο Ιπποκράτης έλεγε: « Η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να η τροφή σου». Άρα, σκεφτήκαμε, όλα είναι γύρω μας, είναι έτοιμα, δε μένει παρά να τα κάνουμε τρόπο ζωής!
   Μερικούς μήνες μετά πιστεύουμε ακόμα πιο πολύ σε ότι έχουν να προσφέρουν οι χυμοί και έτσι ετοιμάζουμε ένα χώρο ξεχωριστό για να γευτείς με ηρεμία υπέροχους χυμούς, να ανακαλύψεις γεύσεις που δεν φανταζόσουν και να νιώσεις όμορφα!

   Αφιέρωσε μερικές μέρες στον εαυτό σου
   Η ιδέα της αποτοξίνωσης με χυμούς (juice cleanse) είναι να δώσεις στο σώμα και στο πνεύμα σου ένα διάλειμμα και
   να το αφήσεις να ξεκουραστεί όπως η φύση έχει προβλέψει. Η αποτοξίνωση με χυμούς δεν θεωρείται δίαιτα αλλά μορφή διατροφής (με υγρά) για κάποιες ημέρες (προτεινόμενη διάρκεια για αρχαρίους: 3 ημέρες).
   ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά με χυμούς από βιολογικά φρούτα, λαχανικά και γάλα αμυγδάλου (ελεύθερα λακτόζης, χαμηλό σε λιπαρά) τα οποία παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία (καύσιμα) που χρειάζεται
   το σώμα για να λειτουργεί.
   1. Πώς δουλεύει;
   Ξεκουράζεις τον οργανισμό σου επειδή διευκολύνεις και ξεκουράζεις τη διαδικασία της πέψης. Το ξερες; Το σώμα δαπανά σημαντικά ποσοστά ενέργειας για την πέψη και την απορρόφηση της τροφής. Το ‘μαθες
   Καθαρίζεις το σώμα σου από τις τοξίνες που έχουν αποθηκευτεί για μικρό ή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και σε μορφή χυμού βοηθούν έντονα στην απομάκρυνση των τοξινών.
   Δίνεις ένα boost στο σώμα σου με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το ’ξερες; Ο οργανισμός απορροφά μέσα σε 15 λεπτά όλα τα θρεπτικά συστατικά του χυμού. Το ‘μαθες.
   2. Πόσο συχνά μπορώ να κάνω;
   Μπορείς να κάνεις juice cleanse όσο συχνά θέλεις αρκεί να «ακούς το σώμα σου». Ιδανικά, θα μπορούσε να γίνει συνήθεια και να προσφέρεις στο εαυτό σου ένα 3-5ήμερο ανά εποχή ή μία ημέρα ανά μήνα ή ανά εβδομάδα… όσο συχνά θέλεις.
   3. Ποια είναι η συνταγή;
   Η συνταγή των χυμών βρίσκεται στο κίτρινο τετράδιο στο ΒΑΖΑΚΙ. Ένας χρόνος έρευνας, μελέτης, δοκιμών και γευστικών δοκιμών μας οδήγησαν στο τελικό σχεδιασμό των πακέτων juice cleanse. Οι χυμοί μας περιέχουν την «τέλεια» αναλογία βιολογικών φρούτων και λαχανικών για σε γεμίζουν με θρεπτικά συστατικά και να σε ικανοποιούν στη γεύση.
   Κάθε ημέρα μπορείς να καταναλώσεις 2 χυμούς με βάση τα φρούτα 2 χυμούς με βάση τα λαχανικά και 1 γάλα αμυγδάλου. Μπορείς να αλλάξεις την αναλογία με περισσότερους χυμούς λαχανικών αλλά δεν μπορεί να συμβεί το αντίθετο με τους φρουτένιους χυμούς.
   4. Θα πεινάσω;
   Όχι. Το πακέτο περιλαμβάνει 5 χυμούς των 580 ml οι οποίοι υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της ημερήσιας διατροφής. Η κατανάλωση τους μοιράζεται μέσα στην ήμερα στα 5 γεύματα: πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδυνό.
   5. Μπορώ να αλλάζω τη σειρά;
   ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ έχει σχεδιάσει τη σειρά της κατανάλωσης των χυμών αλλά έχει πάντα και εναλλακτικές να σου προτείνει.
   6. Ο αποχυμωτής:
   ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ είναι το πρώτο juice bar στην Ελλάδα που ενσυνείδητα επέλεξε να χρησιμοποιεί τον καλύτερο αποχυμωτή παγκοσμίως με πατέντα καινοτομίας από το 1924, Norwalk Juicer – Made in the U.S.A.. O εμπνευστής του ήταν ο Norman Walker ένας από τους πρώτους ανθρώπους που μίλησαν για διατροφή με χυμούς και ωμοφαγία στις αρχές του 20ου αιώνα. Λειτουργεί αργά και συμπιέζει τα φρούτα και τα λαχανικά με υδραυλική πρέσα (coldpressed juice), χωρίς να τα «καίει», εξάγοντας το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών τους.