Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

School of Calisthenics

School of Calisthenics

Καλώς ήρθατε στο σχολείο καλλισθενικής γυμναστικής
Τι είναι η Καλλισθενική γυμναστική;
Η Καλλισθενική γυμναστική – Calisthenics είναι κατά βάση ένα αναερόβιο σύστημα προπόνησης, το οποίο στοχεύει στην αύξηση κυρίως της δύναμης του ασκούμενου, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί μηχανήματα ή εξωτερικά βάρη.
Χρησιμοποιείται ως αντίσταση το βάρος του σώματος του ίδιου του ασκούμενου ή ακόμα και κάποιου συναθλητή του.
Αυτό το σύστημα γυμναστικής περιλαμβάνει ποικίλες πολυαρθρικές ασκήσεις, μεμονωμένες ή συνδυαστικές, οι οποίες δρουν με φυσικό τρόπο, επιφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στην μυϊκή ανάπτυξη και ενδυνάμωση όλου του σώματος, με γνώμονα πάντα την συμμετρία και την αρμονία.
Πέρα όμως από την δύναμη (σθένος) και την ομορφιά (κάλλος) ενός συμμετρικά γυμνασμένου σώματος, η Καλλισθενική γυμναστική επιφέρει βελτιώσεις και αναπτύσσει στο έπακρο δεξιότητες όπως η ισορροπία, η ευλυγισία, η αντοχή, ο συντονισμός και ο σωματικός και πνευματικός έλεγχος.
Η Καλλισθενική Γυμναστική είναι ελληνική
Και έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα .Κάλλος και σθένος. Ομορφιά και δύναμη.
Κάλλος στο σώμα, με την καλλιέργεια της συμμετρίας και της αρμονίας και κάλλος στο πνεύμα με την προαγωγή του ήθους και της εσωτερικής τελειότητας.
Σθένος στο σώμα με την καλλιέργεια της ρώμης και του σφρίγους και σθένος στο πνεύμα με την προαγωγή της πειθαρχίας, της τόλμης, της ψυχικής δύναμης.
Το κάλλος και το σθένος, δύο έννοιες που συμπλέκονται και είναι αδιαχώριστες για τους αρχαίους Έλληνες.
Για αυτόν τον λόγο η λέξη Καλλισθενική προέρχεται από τον συγκερασμό αυτών των δύο εννοιών.
Γνωρίζουμε από γραπτές μαρτυρίες, απεικονίσεις σε αγγεία και τοιχογραφίες -με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ταυροκαθάψια στη Μινωική Κρήτη- ότι οι αρχαίοι Έλληνες αθλητές και πολεμιστές χρησιμοποιούσαν την Καλλισθενική Αγωγή για να γυμναστούν πολύπλευρα. Ήταν το βασικό σύστημα προπόνησής τους για να προετοιμαστούν για μια μάχη, για να λάβουν μέρος σε αγώνες ή απλά για να διατηρήσουν σώμα και πνεύμα υγιές.

 

Τι περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα Καλλισθενικής γυμναστικής – Calisthenics

Βασικές προοδευτικές ασκήσεις με το σωματικό βάρος του ασκούμενου

Συνδυαστικές ασκήσεις με το σωματικό βάρος δύο ή περισσοτέρων ασκούμενων

Ακροβατική γυμναστική

Hand balancing

Ισομετρικές στηρίξεις

Εκρηκτικές ασκήσεις

Δυναμική ευλυγισία