Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Ψωμί & Αλάτι

 

Ψωμί & Αλάτι Κάντε κράτηση online

  Ψωμί & Αλάτι Κάντε κράτηση online

   Ψωμί & Αλάτι

   Μεγάλωσα γοητευμένος από τις διηγήσεις του πατέρα μου για τα εστιατόριά του στην Αμερική. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό που σαν έφηβο με έκανε να θέλω να μαγειρεύω ή κάποια άλλη παρέμβαση έπαιξε το ρόλο της, αλλά η γοητεία δεν έφυγε ποτέ από το πίσω μέρος του μυαλού. Αφήνοντας πίσω τις σπουδές στη μηχανολογία για να ασχοληθώ με τη μαγειρική, γνώριζα πολύ καλά πως κάποτε θα είχα ένα δικό μου εστιατόριο. Ήταν Μάιος του 1996.
   Επιστρέφοντας στην Ελλάδα βρήκα τον Παναγιώτη, το μικρό μου αδελφό, να ψάχνει για δουλειά. Μόλις είχε τελειώσει μια τουριστική σχολή, αλλά η υπερκινητικότητά του τον καθιστούσε αδύνατο να δουλέψει σε ένα γραφείο. Απάντησε σε μια αγγελία για σερβιτόρος. Θυμάμαι πως σαν τον πήρα από τη συνέντευξη, του είπα πως αν ακολουθούσε αυτό το επάγγελμα ίσως στο μέλλον να μπορούσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πετύχουμε κάτι μαζί. Δεν αποκρίθηκε, αλλά ήξερα πως συμφώνησε.
   Σχεδόν 8 χρόνια μετά και αφού είχαμε ήδη αρχίσει με τον Παναγιώτη να ψάχνουμε για χώρο να ανοίξουμε το εστιατόριό μας, κάποιος μαγαζάτορας από την πιάτσα του Αγ. Νικολάου στο Χαλάνδρι ανέφερε πως η τράπεζα στην Πλατεία Ελευθερωτών 8 φεύγει και το ακίνητο μένει κενό. Μεγάλο ακίνητο και μεγάλη επένδυση, ζόρικα θα τα φέρναμε βόλτα οι δυο μας.
   Τον Στέφανο τον γνωρίζαμε χρόνια πολλά από το σχολείο, φίλοι σταθεροί. Ψάχνοντας να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και γνωρίζοντας για τη δική μας αναζήτηση, έμαθε για το ακίνητο. Χρειάστηκαν 3 εβδομάδες για να μας πείσει. Ήταν Οκτώβριος του 2008.
   Ετσι γεννήθηκε το Ψωμί & Αλάτι, ένα ελληνικό εστιατόριο βγαλμένο από τα όνειρα τριών νέων ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες, περνώντας οι ίδιοι καλά, κάνοντας αυτό που αγαπούν.
   Αυτοί είμαστε εμείς! Ανοίγουμε το σπίτι μας και σας καλοδεχόμαστε!
   To “Ψωμί & Αλάτι” έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβείο Gourmet.

   Το εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι χαρακτηρίζεται από την ευφάνταστη ελληνική δημιουργική κουζίνα του, η οποία είναι βασισμένη σε τρία στοιχεία: τα υλικά άριστης ποιότητας, την άρτια παρασκευή και τη δημιουργικότητα.

   Η φιλοσοφία του εστιατορίου είναι απλή και ουσιαστική: Η εμπειρία ετών, η φαντασία και η δημιουργικότητα αναζητούν από τη φύση ό,τι καλύτερο αυτή προσφέρει απλόχερα κάθε εποχή και το εξελίσσουν σε ένα γευστικά άψογο αποτέλεσμα, με πιάτα αγνά, αυθεντικά και ευφάνταστα. Γι’ αυτό και το μενού στο Ψωμί & Αλάτι αναπροσαρμόζεται κάθε 2 με 3 μήνες, ανάλογα με τα διαθέσιμα εποχικά υλικά.

   Πιάτα που παρουσιάζονται στην κλασική συνταγή τους και παρασκευάζονται άψογα και με αδιαπραγμάτευτης ποιότητας υλικά αρχικά ξαφνιάζουν και δίνουν την αίσθηση πως κάποιος τα δοκιμάζει για πρώτη φορά, ενώ ταυτόχρονα ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος! Πρόκειται για μια κουζίνα που παντρεύει την παραδοσιακή ελληνική με συστατικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μεσογείου, σε ένα παιχνίδι γεύσης και φαντασίας.

   Στο Ψωμί & Αλάτι, βασική αρχή είναι και η άριστη σχέση ποιότητας-τιμής. Με πληθώρα βραβεύσεων και διακρίσεων στο ενεργητικό του, διατηρεί τις τιμές του σε χαμηλά επίπεδα, πιστεύοντας ότι το καλό φαγητό είναι καθημερινή και αδιαπραγμάτευτη υπόθεση όλων μας. Επιθυμία των ανθρώπων του εστιατορίου είναι να δημιουργήσουν μια σχέση ζωής με τους πελάτες του, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τις γεύσεις του όχι μόνο σε ειδικές περιστάσεις, αλλά κάθε μέρα! Γι’ αυτό, το Ψωμί & Αλάτι προσφέρει φαγητό υψηλής γαστρονομίας σε τιμές προσιτές σε όλους. Η άριστη σχέση ποιότητας-τιμής πραγματώνεται μέσα από τη χρήση φρέσκων υλικών που αγοράζονται στην εποχή τους, τη μεγάλη εμπειρία και τη σε βάθος γνώση της λειτουργίας των εστιατορίων.

   Το εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι διαθέτει τις γνώσεις, την εμπειρία και την κατάρτιση για να οργανώσει στο χώρο του οποιαδήποτε σημαντική εκδήλωση, από ένα επαγγελματικό γεύμα ή δείπνο 4 ατόμων, μέχρι και μία εκδήλωση 100 ατόμων. Γι’ αυτόν το λόγο έχουν διαμορφωθεί τα παρακάτω πακέτα, ειδικά γι’ αυτούς που σκοπεύουν να εμπιστευθούν τις κρίσιμες προσωπικές και επαγγελματικές στιγμές τους στο εστιατόριο:

   Επαγγελματικά:

   Δυνατότητα άμεσης έκδοσης τιμολογίου, αποφεύγοντας χρονοβόρες διαδικασίες στο τέλος του γεύματος.

   Δυνατότητα προεπιλογής πιάτων πριν από την άφιξη των καλεσμένων, για την αποφυγή καθυστερήσεων.

   Δυνατότητα διαμόρφωσης tailored made menu από τον chef Γιάννη Λουκάκο, βάσει των αναγκών του πελάτη.

   Προσωπικά:

   Δυνατότητα οργάνωσης εκδηλώσεων από 15 έως 100 άτομα.

   Δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης του χώρου μας για μεσημέρι ή βράδυ.

   Μεγάλη επιλογή από set menus και πακέτα ποτών.

   Δυνατότητα διαμόρφωσης tailored made menu βάσει των αναγκών του πελάτη.

   “Λένε ότι η ομορφιά κρύβεται στην απλότητα.

   Το ίδιο πιστεύουμε ότι ισχύει και για τη γεύση. Και το εφαρμόζουμε στην κουζίνα μας.

   Στο «Ψωμί & Αλάτι» φροντίζουμε να γευτείτε πιάτα που θα σας εκπλήξουν με την απλότητά τους και θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα με την νοστιμιά τους.
   Συνδυάζουμε και μαγειρεύουμε απλά, καθημερινά και εποχιακά υλικά με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύουμε το γευστικό μεγαλείο που κρύβουν.

   Το αποτέλεσμα συχνά ξαφνιάζει. Είναι γιατί πίσω από την απλότητα, κρύβεται προσεκτική και δημιουργική δουλειά, αγάπη και μεγάλη εμπειρία. Και αυτό ισχύει για κάθε μας πιάτο!

   Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε το μενού μας, το οποίο προσφέρουμε σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές ώστε να μπορεί να το απολαύσει ο καθένας.

   Μπορείτε να δείτε τον σχετικό κατάλογο των φαγητών και των ποτών μας στα ανάλογα αρχεία που υπάρχουν δεξιά.”

   Η ομάδα του «Ψωμί & Αλάτι»