Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

“Petits Grecs”

 

“Petits Grecs” Κάντε κράτηση online

  “Petits Grecs” Κάντε κράτηση online

   “Petits Grecs”

   H “Petits Grecs” έχει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί από το 2014.
   Την ξεκίνησε μία ομάδα ανθρώπων παθιασμένων με τα ελληνικά, σπιτικά γλυκά. Ψάχνοντας παλιές, κλασσικές συνταγές, αρχίσαμε ένα γλυκό γαστρονομικό ταξίδι στο χρόνο και ήμασταν αποφασισμένοι να φτιάξουμε τις δικές μας νόστιμες και θρεπτικές συνταγές. Ίσως νοσταλγώντας τις εποχές που η κάθε νοικοκυρά είχε τη δική της “καλύτερη” συνταγή για την οποία ήταν περήφανη.
   Συνοδοιπόρος μας σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε ο σεφ Ανδρέας Λαγός ο οποίος μοιράστηκε το πάθος μας και μας οδήγησε σε ενδιαφέροντα γαστρονομικά μονοπάτια. Τον ευχαριστούμε. andreaslagos.com
   Όλα τα προϊόντα της “Petits Grecs” παράγονται στην Ελλάδα σε μονάδα που είναι πιστοποιημένη κατά ISO22000 και πληροί όλους τους κανονισμούς Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Η ιστορία του κουραμπιέ
   Η ρίζα της λέξης κουραμπιές προέρχεται από το Kuru που σημαίνει ξηρό και το biye που σημαίνει μπισκότο. Η προέλευσή της πιθανολογείται ότι είναι τούρκικη και «πέρασε» στην ελληνική γλώσσα κατά την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
   Ο κουραμπιές αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής οικιακής ζαχαροπλαστικής και η αυθεντική συνταγή υπήρξε “μήλο της έριδας” για πολλές περιοχές. Εκτός όμως από τις διάφορες περιοχές, ο κουραμπιές αποτελούσε και ένα πολύ “προσωπικό” γλυκό της κάθε νοικοκυράς. Κάθε μια είχε τη δική της “μυστική” συνταγή που ήταν η καλύτερη και η νοστιμότερη όλων και με περηφάνια περνούσε από γενιά σε γενιά. Έτσι εξηγούνται και οι αμέτρητες μικρότερες ή μεγαλύτερες παραλλαγές που απαντά κανείς στα διάφορα μέρη της Ελλάδας.

   Γνωρίστε τον κουραμπιέ “Petits Grecs” σε 4 γεύσεις

   Με βάση την συνταγή από την Καβάλα, που από πολλούς θεωρείται ότι είναι η «αυθεντική» και η πιο νόστιμη, στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μία συνταγή ακόμη πιο θρεπτική. Έτσι αλλάξαμε τα συστατικά της και βάλαμε περισσότερα καραμελωμένα, αμύγδαλα, λιγότερη, πιο ισορροπημένη ποσότητα άχνης ζάχαρης στο εξωτερικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αγνό, φρέσκο βούτυρο, που δίνει ένα γλυκό άρωμα και μια πλούσια, γεμάτη γεύση.

   Μένοντας πιστοί στην παράδοση, προσθέσαμε τη δική μας “πινελιά” και καταλήξαμε να παρουσιάζουμε, εκτός από την κλασσική συνταγή με βανίλια, τρεις ακόμη γεύσεις: μία με ελληνικό καφέ, μία με κανέλα και μία με γλυκάνισο.

   Ο κουραμπιές της “Petits Grecs” είναι ένα χειροποίητο, 100% φυσικό, θρεπτικό συνοδευτικό για καφέ και τσάι, καθώς ένα ευχάριστο επιδόρπιο γλυκό.

   Πριν το σερβίρισμα, προσθέστε λίγη επιπλέον άχνη ζάχαρη. Το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο!

   Κουραμπιές με βανίλια
   Κουραμπιές με γλυκάνισο
   Κουραμπιές με κανέλα
   Κουραμπιές με ελληνικό καφέ