Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Neda Yoga Shala

 

Neda Yoga Shala Κάντε κράτηση online

  Neda Yoga Shala Κάντε κράτηση online

   Neda Yoga Shala

   Η Neda Yoga Shala είναι ένας τόπος εκπαίδευσης και πρακτικής της Γιόγκα.
   Σκοπό έχει να δώσει έναυσμα, εφόδια και δύναμη ψυχής στον κάθε έναν από εμας να κοιτάξει μέσα του και να μάθει τον Εαυτό του.
   Όραμα μας είναι, τιμώντας την παράδοση της γιόγκα να μεταδώσουμε με πρακτικό, απλό και ειλικρινή τρόπο την ουσία της: Mέσα μας υπάρχει ένα μαγικός κόσμος πολύ άξιος εξερεύνησης.
   Και όσο πιο κοντά ερχόμαστε με το μέσα, τόσο καλύτερα συνδεόμαστε με το έξω, τους ανθρώπους και τη φύση γύρω μας.
   Ετσι έρχεται η κατάσταση της Γιόγκα (Ενωση) και μαζί, μία αυξανόμενη τάση για εσωτερική εξερεύνηση και μία αστείρευτη έμπνευση για Ζωή!

   Η Νύμφη Νέδα
   Στην ελληνική μυθολογία, η Νέδα, η 3η μεγαλύτερη κόρη του Ωκεανού, ήταν Νύμφη και μητέρα των 4 αρχαίων μουσών.
   Οι Νύμφες ήταν πανέμορφα γυναικεία πλάσματα, πνεύματα της φύσης, σύμβολα της χάρης και προστάτιδες της νιότης! Ζούσαν μέσα στις σπηλιές και στα ποτάμια όπου όλη μέρα έκλωθαν και τραγουδούσαν υμνώντας με τις γλυκές φωνές τους τους Ολύμπιους θεούς.
   Τριγύριζαν στα βουνά, συνοδεύοντας την Άρτεμη παίζοντας μαζί της. Χόρευαν μαζί με τον Πάνα και τη θεά Αφροδίτη στα λιβάδια και στις πλαγιές. Ζούσαν πάρα πολύ και τρέφονταν με αμβροσία. Ήταν ονειρικές και μαγικές μορφές. Θεωρείτο επικίνδυνο να τις συναντήσει κανείς, και υπάρχουν πολλοί μύθοι για “νεραϊδοπαρμένους”.
   Η Νέδα όπως και πολλές νύμφες, ήταν θεότητα των νερών και τον ποταμών.
   Ο μύθος λέει πως μόλις γεννήθηκε ο Δίας, η μητέρα του Ρέα τον έδωσε στην Νέδα και σε δυο άλλες νύμφες για να τον προστατέψουν από τον άνδρα της Κρόνο. Επειδή την εποχή εκείνη η Αρκαδία ήταν άνυδρη και η Ρέα ήθελε να λούσει τον γιο της, χτύπησε με το ραβδί της την Γη παρακαλώντας την Γαία για νερό.
   Ετσι, βγήκε μία πλούσια πηγή και το ποτάμι που δημιουργήθηκε ονομάστηκε Νέδα. Είναι ένα από τα δύο ελληνικά ποτάμια με γυναικείο όνομα.

   Hatha Yoga: Ένα 2ωρο εσωτερικό ταξίδι που συνδυάζει δυναμική άσανα (άσκηση) με έμφαση στην παρατήρηση του εαυτού και την διατήρηση της ηρεμίας, μαζί με ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό, απαγγελία μάντρας και συχνά yoga nidra (βαθιά χαλάρωση). Η κατεύθυνση είναι ότι όλες αυτές οι τεχνικές δεν αποτελούν σκοπό, αλλά αντιθέτως, εργαλεία και αφορμές για να γνωρίσουμε και να συνδεθούμε με τον εαυτό μας.

   Gentle Morning Yoga: Ένα απαλό και ήπιο μάθημα με στατικές ασκήσεις οι οποίες γίνονται κυρίως στο πάτωμα σε ξαπλωτή ή καθιστή θέση. Ιδανικό για αρχάριους μαθητές και για μαθητές με τραυματισμούς. Περιλαμβάνονται επίσης ασκήσεις αναπνοής και καθοδηγούμενος διαλογισμός.

   Dynamic Yoga: είναι μια χρήσιμη θεραπευτική μέθοδος για την ενδυνάμωση του σώματος αλλά και την προαγωγή σωματογνωσίας ( body awareness). Είναι ένα πλήρες σύστημα υγείας, απλό και φιλικό για κάθε σώμα. Τα οφέλη της ποικίλουν σε πολλά επίπεδα (ευλυγισία, δύναμη, αντοχή και ψυχική υγεία) όπου ο καθένας μπορεί να θέσει ένα στόχο πραγματοποιήσιμο.

   Yin yang yoga: Μέσα από ένα συνδυασμό ήπιων και δυναμικών ασκήσεων θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε αρμονία την αρσενική και την θηλυκή μας ενέργεια, ώστε να επιτύχουμε ισορροπία σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, ψυχικό, συναισθηματικό και νοητικό. Κατά την διάρκεια της χρονιάς θα προσπαθήσουμε να γευτούμε πολλές πτυχές της γιόγκα ώστε ο κάθε ασκούμενος να βιώσει τι είναι κατάλληλο για αυτόν και να το κρατήσει ως οδηγό στο δικό του μονοπάτι.

   Ashtanga Vinyasa Yoga: Ένα αρκετά δυναμικό μάθημα το οποίο περιλαμβάνει μία συγκεκριμένη διαδοχή άσανας (ασκήσεων), ίδια κάθε φορά, η οποία εκτελείται σε ροή. Η έμφαση δίνεται στο συγχρονισμό κίνησης και αναπνοής, στα bandhas και το βλέμμα. Διδάσκεται η 1η σειρά και πιθανώς και η 2η, ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών.

   Kids Yoga: Η yoga για παιδιά είναι μια μέθοδος εναλλακτικής άσκησης με βάση τη σωματοδομή και τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών ανά ηλικία. Είναι βασισμένη σε ψυχαγωγικές ασκήσεις (asanas) και σε διαδραστικά παιχνίδια. Βασικός στόχος της είναι να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τους: μια αίσθηση ευφορίας και σεβασμού προς τους άλλους και αγάπης προς τον εαυτό μας.

   Γονείς & Μωρά: Η baby yoga καλύπτει τις χωριστές ανάγκες της μητέρας κ του μωρού ταυτόχρονα, αλλά και την κυριότερη: Nα είναι μαζί! Το μωρό ανακαλύπτει τον κόσμο στην ασφάλεια της αγκαλιάς της μητέρας του και η μητέρα σιγά σιγά ξαναέρχεται σε επαφή με το σώμα της, ύστερα από την εμπειρία του τοκετού. Φροντίζει τον εαυτό της φροντίζοντας και το μωρό της, και αυξάνει έτσι την αυτοπεποίθησή της ως νέα μητέρα ( κατάλληλο για μωρά από 7 εβδομάδων έως 18 μηνών).