Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Μικρές Κυκλάδες

 

Μικρές Κυκλάδες Κάντε κράτηση online

  Μικρές Κυκλάδες Κάντε κράτηση online

   Μικρές Κυκλάδες

   Μικρές Κυκλάδες είναι το όνομα μια απλής, αλλά φτιαγμένης με αυτό που λέμε σπιτική φροντίδα ταβέρνας σε μια ήσυχη γειτονιά της Ηλιούπολης. Βρίσκεται μακριά από πιάτσες και στέκια, κάτι που δεν την εμποδίζει να γεμίζει με το φανατικό κοινό της. Άνετα τραπέζια, που το καλοκαίρι βγαίνουν έξω, με θέα στο παρκάκι και τη δροσιά των πεύκων. Η επιλογή του ονόματος δεν προσπαθεί να μιμηθεί ή να προκαλέσει αναίτιους συνειρμούς. Εκφράζει τα βιώματα και τις μνήμες του ιδιοκτήτη της, Αντώνη Κωβαίου από τη Σχοινούσα, όπου γεννήθηκε και ξεκίνησε το 1995 το πρώτο κατάστημα εστίασης. Είναι φορές που σκέφτεσαι ότι η συνταγή για να πετύχει ένα εστιατόριο φαντάζει σχετικά απλή. Εμμονή στην επιλογή καλής πρώτης ύλης με συνέπεια και χρονική διάρκεια χωρίς συμβιβασμούς με σεβασμό στη μεταχείριση των υλικών, ο οποίος προκύπτει όχι μόνο από την εμπειρία και τη γνώση, που είναι ούτως ή άλλως απαραίτητες, αλλά και από μια καλή προσωπική αίσθηση της ισορροπίας. Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά που γίνεται εδώ και κάνει τις Μικρές Κυκλάδες να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες ψαροταβέρνες. Ο ιδιοκτήτης προμηθεύται την καλύτερη πρώτη ύλη – το διαπιστώνεις σε κάθε πιάτο – και οι σεφ στην κουζίνα φροντίζουν να δίνουν πνοή στο φαγητό. Τον ρόλο αυτό έχουν αναλάβει ο Γιάννης Καρακατσάνης και ο Σταύρος Σπανέλης -νησιώτες κι αυτοί, με καταγωγή από την Αλόννησο και την Λέσβο αντίστοιχα- και τα καταφέρνουν με τον καλύτερο τρόπο, αφού στα πιάτα που γεύεσαι αισθάνεσαι τη φροντίδα του καλού σεφ, χωρίς να διαπιστώνεις ότι έχουν καταπιέσει την πρώτη ύλη.

   Συνεχίζοντας την επιτυχημένη γευστική πορεία των Μικρών Κυκλάδων από την Σχοινούσα. Σας παρουσιάζουμε τις κλασσικές μας συνταγές σε μια αρμονική σύνθεση με νέες, παραδοσιακές αλλά και δημιουργικές προτάσεις. Φροντίζοντας να αξιοποιήσουμε τις αγνές μας πρώτες ύλες και δίνοντας μορφή στις δικές σας γευστικές αναζητήσεις. Τα προϊόντα μας είναι με ονομασία προέλευσης:
   Αμοργός: Παξιμάδια, Ρακόμελο, Άρτα: Χέλι Καπνιστό, Εύβοια: Όστρακα, Σύκα, καραβίδα, γαρίδα, Ηράκλεια: Αστακοί, Ψάρια, Καλαμάρια, Χταπόδια, μέλι,
   Ίος: Σκοτύρι, Κάπαρη, ξυνομυζήθρα, Καλαμάτα: Ελαιόλαδο, Σύκα, Κάλυμνος: Αστακοί, Ψάρια, Καλαμάρια, Χταπόδια, Κίμωλος: Κάπαρη, Πελτές, Ελίτσες, Τυρί, Αστακοί, Ψάρια, Καλαμάρια, Χταπόδια Κοζάνη: Κρόκος, Κουφονήσια: Αστακοί, Ψάρια, Καλαμάρια, Χταπόδια Κρήτη: Ελαιόλαδο, παξιμάδι, ντοματάκια, Κύθηρα: Παξιμάδια Με Ελαιόλαδο, Νάξος: Αστακοί, Ψάρια, Καλαμάρια, Χταπόδια, Πατάτες, Κίτρο, Κερασάκι Γλυκό Αρσενικό Τυρί, Γραβιέρα Μεσολόγγι: Γαμπάρη, Αυγοτάραχο. Πάρος: Αστακοί, Ψάρια, Καλαμάρια, Χταπόδια, Ξύδι, Κρασί Ρόδος: Αυγοτάραχο Τόνου, Θαλασσινά Φύκια, Πεταλίδες Σαντορίνη: Κρασί, Ντοματάκια, Ντοματοπελτές Σύμη: Γαριδάκι Σύρος: Λουκούμια, Κριταμο, Κάπαρη
   Σχοινούσα: Φάβα, Κατσικίσιο Τυρί, Χόρτα, Ξυνομυζηθρα, Ψάρια, Αστακοί, Μαλάκια. Τήνος: Κρίταμο, Κάπαρη, Αγγιναράκι. Χίος: Μαστίχα Δάκρυ, Μαστίχα Λικέρ, Μαστιχέλαιο, Κρίταμο.