Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

(+30) 6940000002 info@spa-about.gr

Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας- Mediterranean Diet Center

 

Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας- Mediterranean Diet Center

Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας- Mediterranean Diet Center

Τα Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας- Mediterranean Diet Center είναι πρότυπες Διαιτολογικές Μονάδες που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές και τo υπερβάλλον βάρος μέσα από ένα ασφαλές και υγιές σύστημα αδυνατίσματος. Τελικός στόχος τους είναι η μείωση του ποσοστού της Παχυσαρκίας των ενηλίκων αρχίζοντας από την παιδική ηλικία καθώς και το χτίσιμο μιας ισορροπημένης σχέσης των ατόμων με το φαγητό. Τα Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας- Mediterranean Diet Center υιοθέτησαν την πολύτιμη γνώση αιώνων της Μεσογειακής Διατροφής και την προσάρμοσαν σ’ ένα σύγχρονο και οργανωμένο σύστημα αδυνατίσματος και φροντίδας.
Η παχυσαρκία θεωρείται σήμερα στις αναπτυγμένες ιδιαίτερα χώρες μείζον ιατρικό-κοινωνικό πρόβλημα αφού συνοδεύεται με νοσηρότητα και θνησιμότητα. Η θεραπεία της παχυσαρκίας είναι συχνά δυσχερής και τα αποτελέσματα πολλές φορές είναι απογοητευτικά τόσο για τον ασθενή όσο και για το θεράποντα ιατρό. Επιπλέον οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους αποτελούν αυτόνομο προδιαθέσιμο παράγοντα στεφανιαίας νόσου, μειώνουν την πιθανότητα σταθεροποίησης του σε χαμηλότερα των αρχικών επίπεδα, μειώνουν τη μεταβολική δραστηριότητα και έχουν τραγικές επιπτώσεις στην υφή των ιστών και το ψυχολογικό υπόστρωμα των υπέρβαρων ατόμων. Η μέθοδος που εφαρμόζεται στα Mediterranean Diet Center αρχίζει πρώτα από τη διάγνωση. Κάθε προσερχόμενο μέλος υπόκειται σε μια πλήρη ανάλυση σύστασης σώματος. Βάσει των στοιχείων που διερευνούνται και αξιολογούνται καθώς και του ιστορικού του υπερβάλλοντος βάρους και του ιατρικού ιστορικού, αρχίζει η εφαρμογή της μεθόδου, που βασίζεται στη Γνωστική και Συμπεριφορική Αγωγή.
Κύριο στοιχείο της μεθόδου είναι ότι το ενδιαφερόμενο μέλος δεν υπόκειται στη διαδικασία ειδικής παρασκευής φαγητού και ζυγίσματος ή μέτρησης θερμίδων, δεν αποκόπτεται από την κοινωνική του ζωή και δεν στερείται αγαπημένες γεύσεις. Εκείνο στο οποίο εκπαιδεύεται περισσότερο το μέλος, είναι να συνηθίσει έναν αποτελεσματικό τρόπο καθημερινής διατροφής του, μέσα από το καθημερινό φαγητό σε κανονικές ποσότητες , γευστικούς συνδυασμούς και μεγάλη ποικιλία. Η μέθοδος προκαλεί απώλεια 4-6 kgr. μηνιαία. Σε περιπτώσεις υπέρβαρων με ειδικά προβλήματα υγείας γίνεται γενικό check-up και βρίσκονται υπό τη συνεχή συνεργασία θεράποντα ιατρού και διαιτολόγου. Σ αυτές τις περιπτώσεις η μηνιαία απώλεια μειώνεται. Σημαντικό μέρος επίσης της μεθόδου είναι ο συχνός επανέλεγχος του βάρους μετά το πέρας του προγράμματος. Η μέθοδος έχει επιτυχία 100%.

Διατροφική Αγωγή

Τεστ μεταβολισμού

Τομείς αδυνατίσματος

Διατροφική αγωγή

Κάρτα ευζήν

Diet Junior -Διατροφή & Παιδί

Τα παιδιά βιώνοντας τους ρυθμούς της σύγχρονης οικογένειας, εισπράττουν τις περισσότερες φορές αρνητικά πρότυπα διατροφής που είναι ικανά να χαράξουν μια λανθασμένη διατροφική πορεία. Οι διατροφικές συνήθειες της παιδικής ηλικίας μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή. Ασθένειες που μέχρι τώρα σχετίζονταν με τους ενήλικες, τελευταία παρουσιάζονται και στα μικρά παιδιά.

Μέθοδος της Διατροφικής Αγωγής για τα Παιδιά

Διατροφική διαπαιδαγώγηση για αλλαγή γνώσεων και συμπεριφορών που οδηγούν σε λανθασμένες διατροφικές επιλογές με στόχο την ενίσχυση της άμυνας του παιδιού απέναντι στην υπερκαταναλωτική κοινωνία.

Πως;

Με ενίσχυση και διαφοροποίηση του οικογενειακού φαγητού έτσι, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του παιδικού οργανισμού για τη σωστή ανάπτυξη του.

Με θεωρητικές και πρακτικές ασκήσεις.

Με συμμετοχή σε σεμινάρια προετοιμασίας των γευμάτων του.