Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

houseofyoga

 

houseofyoga Κάντε κράτηση online

  houseofyoga Κάντε κράτηση online

   houseofyoga

   Εξασκώντας τις στάσεις, τις ασκήσεις αναπνοής και την αυτοσυγκέντρωση γίνεσαι πιο υγιείς στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.
   Η γιόγκα είναι μέθοδος ορθοσωμίας και αναπνευστικής άσκησης, η οποία βελτιώνει την σωματική κατάσταση, την ψυχική ισορροπία και την πνευματική ανάπτυξη.Μέσα από ευθυγραμμισμένες συνειδητές στάσεις (Άσανες), το σώμα δυναμώνει, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται σε αντοχή και ευλυγισία. Η ευσυνείδητη δυναμική παραμονή στις άσανες βοηθάει την ορθοσωμία, την ικανότητα συγκέντρωσης και προσφέρει βαθιά χαλάρωση.Μέσω της ήρεμης και ελεγχόμενης αναπνοής (Πραναγυάμα), ο ασκούμενος πετυχαίνει την πνευματική ηρεμία, αυτοέλεγχο και αυτοσυγκέντρωση. Η ρύθμιση του κύκλου αναπνοής, καθαρίζει το υλικό σώμα από τα μπλοκαρίσματα και επιτυγχάνεται η ανάπτυξη θετικής σκέψης, οραματισμού και ένωσης σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής (σωματικό – ενεργειακό/νοητικό/ψυχικό – πνευματικό).Ο ασκούμενος στη γιόγκα βελτιώνει την αυτοπεποίθησή του και θέτει σε λειτουργία εσωτερικές δυνάμεις, ενεργειακά κανάλια που ανταποκρίνονται σε νευρικές συστάδες στη σπονδυλική στήλη.
   Η λέξη «γιόγκα» είναι σανσκριτική και κυριολεκτικά σημαίνει ένωση, ενώ μεταφορικά δηλώνει τη σύζευξη αντίθετων δυνάμεων, την ένωση του ανωτέρου με το κατώτερο, του εσωτερικού με το εξωτερικό, τη σύνδεση και αρμονία των επιπέδων της ύπαρξης.
   Το Πιλάτες στοχεύει στην σωστή ενδυνάμωση του σώματος χωρίς να καταπονεί και να επιβαρύνει το σώμα μας. Βασική αρχή της μεθόδου είναι ο έλεγχος και η σταθεροποίηση του σώματος μέσα από το κέντρο του, χαμηλά στην κοιλιακή χώρα. Το powerhouse, κέντρο δύναμης, όπως ονομάστηκε από τον J Pilates είναι η βασική αρχή για να σταθεροποιήσουμε τον κορμό ώστε να επαναφέρουμε το σώμα σε ουδέτερη θέση με σωστό κέντρο βάρους και ένα ισορροπημένο μυϊκό σύστημα, ακόμα και στις πιο απαιτητικές ασκήσεις. Βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο η κίνηση οργανώνεται απο το νευρικό σύστημα και (επαν) εκπαιδεύει το σώμα να λειτουργεί χρησιμοποιώντας τους σωστούς μύες στο ξεκίνημα μιας κίνησης, αποφεύγωντας καθημερινούς τραυματισμούς. Βελτιώνει την ποιότητα και συνείδηση της στάσης και κίνησης του κορμού, όποια κι αν ειναι η καθημερινότητα και οι συνήθειές του.
   Η κάθε κίνηση γίνεται με επίγνωση και σε συνδυασμό με σωστή αναπνοή, όπου δίνεται αρκετή έμφαση στην ποιότητα της, ώστε να βελτιώσουμε την γενική φυσική κατάσταση. Στις περισσότερες θέσεις, συμμετέχει όλο το σώμα, που μαθαίνει να σταθεροποιεί με προσοχή τις αρθρώσεις και να ελέγχει με ακρίβεια την κατανομή της μυϊκής δύναμης. Με ένα δυνατό κέντρο δύναμης μπορούμε να εκτελέσουμε με αποτελεσματικότητα ασκήσεις από το βασικό έως το πιο προχωρημένο επίπεδο. Αποτέλεσμα των αρχών αυτών είναι μια πολύ ασφαλής και λειτουργική προπόνηση που αποφέρει αρμονία και ισορροπία του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, με στόχο την καλύτερη δυνατή συνεργασία τους.
   Ο Joseph Pilates θεωρούσε την μέθοδο του, την οποία αρχικά ονόμασε Contrology, ως τρόπο ζωής και δρόμο προς την καθολική υγεία και όχι απλώς μια σειρά ασκήσεων.Τα όργανα του Pilates είναι σχεδιασμένα για να ασκούν ολόκληρο το σώμα χρησιμοποιώντας θέσεις και κινήσεις οι οποίες βελτιώνουν την ευθυγράμμιση και την ισορροπία του σώματος. Αναγκάζουν τον ασκούμενο να δουλέψει με το δικό του βάρος ενεργοποιώντας διαρκώς τους μύες σταθεροποίησης, αφού πολλές φορές λειτουργούν ως μέσο αποσταθεροποίησης. Στη φιλοσοφία της κατασκεύης τους βρίσκεται η σταδιακή αντίσταση που δημιουργούν τα ελατήρια, με στόχο την ενδυνάμωση πολλών διαφορετικών μυϊκών ομάδων, δουλεύοντας κυρίως σε κλείστη αλυσίδα με βάση τη σωστή ευθυγραμμίση. Τα βασικά μηχανήματα του είναι το Reformer, wunda chair, cadillac και το ladder barrel.
   Αξίζει να σημειωθεί οτι παρόλο που στην αρχή η πρακτική έχει αργό ρυθμό, μετά από κάποια μαθήματα και ανάλογα το επίπεδο του μαθητή, το ασκησιoλόγιο γίνεται αρκετά προχωρημένο και απαιτητικό. Μην ξεχνάμε ότι αρχικά ο ίδιος δούλευε με επαγγελματίες χορευτές και ακροβάτες με στόχο του την μέγιστη απόδοση τους, πέρα από την αποκατάσταση των τραυματισμών.

   Physical Preparation (level 1, 2, 3)

   Yoga Kids

   Circuit (Pilates)

   Handstand Lovers (level 2, 3)

   Dharma Yoga (level 1, 2, 3)

   Vinyasa (level 2, 3)

   Vinyasa (level 1, 2)

   Yoga Basic (level 1)

   Ashtanga Led (primary)

   Ashtanga Mysore (level 1, 2, 3)