Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Alma Pilates

 

Alma Pilates Κάντε κράτηση online

  Alma Pilates Κάντε κράτηση online

   Alma Pilates

   Τo Alma pilates, μέσα σε ένα κομψό και ιδανικά φωτεινό περιβάλλον, διαμορφωμένο σύμφωνα με την πεποίθηση πως η πρώτη αίσθηση του χώρου οφείλει να εναρμονίζεται με το επιθυμητό αποτέλεσμα της ίδιας της άσκησης, προσφέρει πολλά και διαφορετικά είδη μαθημάτων, ανάλογα με την επιθυμία και τις ανάγκες του μαθητή, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ανατομικές ιδιαιτερότητές του, και δίνοντας έμφαση στην εξατομικευμένη εκγύμναση, ανεξάρτητα με το αν πρόκειται για ομαδικό (σε γκρουπ) ή κατ’ ιδίαν (ιδιαίτερο) μάθημα.
   Η Rocίo Carrasco-Fonseca και η Πόλυ Φωκά, ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Σωματείου Πιλάτες, εκπαιδεύτηκαν στην Αθήνα από το studio Corpus Ray, άμεσα συνεργαζόμενο με το Power Pilates της Nέας Υόρκης. Η εκπαίδευσή τους βασίστηκε στις αρχές της κλασικής (με πρότυπο τον ίδιο τον Πιλάτες), συστηματικής (με συγκεκριμένη σειρά και δομή ασκήσεων), και ολοκληρωμένης (με χρήση όλων των οργάνων) μεθόδου Πιλάτες. Παρακολουθούν σταθερά τις εξελίξεις και τις διάφορες σχολές του πιλάτες, συμμετέχοντας ενεργά σε σεμινάρια τόσο για το Power Pilates όσο και για άλλες σχολές, όπως οι Peak, Basi και Stott Pilates. Αφομοιώνοντας και αξιολογώντας έτσι τις σύγχρονες τάσεις, προκρίνουν την κατάλληλη κάθε φορά εφαρμογή της μεθόδου, ώστε να επιτυγχάνεται πάντοτε η πρωτόγνωρη αίσθηση ισορροπίας, δύναμης και ευεξίας που προσδίδει συνολικά η μέθοδος Πιλάτες.

   ΜΑΘΗΜΑΤΑ

   • ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑΤΑ: MΕΧΡΙ 6 ΑΤΟΜΑ

   Σ’ αυτό το μάθημα ο μαθητής εκτελεί τις 34 αυθεντικές ασκήσεις που ο Pilates δημιούργησε για να εκτελούνται στο στρώμα. Χωρίζεται σε τρία επίπεδα, αρχάριο, μεσαίο, προχωρημένο. Ο καθηγητής μπορεί να χρησιμοποιήσει μικρά όργανα, όπως βαράκια, ιμάντες, κύκλους κτλ., ανάλογα με  τη δυνατότητα των μαθητών και τα σημεία στα οποία θέλει να δώσει έμφαση.

   • ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ TOWER KAI WUNDA CHAIR: ΜΕΧΡΙ 6 ΑΤΟΜΑ

   Στα μαθήματα tower/chair αρχίζουμε με μια σειρά ασκήσεων στρώματος για ζέσταμα και συνεχίζουμε με τη χρήση των tower-chair, εκτελώντας ασκήσεις με την αντίσταση των ελατηρίων.

   Δεν συστήνεται για αρχαρίους διότι η χρήση των ελατηρίων χρειάζεται έλεγχο από την πλευρά του μαθητή, και επομένως μια σχετική γνώση της μεθόδου.

   Ένα αρκετά προχωρημένο μάθημα για άτομα που κάνουν Pilates χρόνια θα ήταν η εκτέλεση ασκήσεων μόνο στην wunda chair.

   • HΜΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: ΑΠΟ 2 ΜΕΧΡΙ 3 ΑΤΟΜΑ

   Σε αυτού του είδους το μάθημα ακολουθούνται οι ίδιες ασκήσεις με τα ιδιαίτερα με την χρήση όλων των οργάνων (reformer, cadillac, mat, chair). Εδώ, ενώ ο δάσκαλος παραμένει ένας οι αθλούμενοι μπορεί να είναι δυο ή τρεις, του ίδιου περίπου επιπέδου. Δεν συστήνεται σε αρχάριους ή ανθρώπους με προβλήματα υγείας (π.χ. μέση, αυχένας, γόνατο), καθώς η προσοχή του δάσκαλου μοιράζεται και δεν υπάρχει η δυνατότητα και ο χρόνος για ανάλυση των ασκήσεων σε κάθε έναν ξεχωριστά. Όμως, όταν ο μαθητής θα έχει συνειδητοποιήσει τις βασικές αρχές της μεθόδου, μπορεί να γίνει ένα πολύ ευχάριστο μάθημα με κέφι και αλληλεπίδραση λόγω της ευγενούς άμιλλας.

   • ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

   Tο μάθημα αυτό γίνεται με έναν αθλούμενο και έναν δάσκαλο. Αν το επιλέξετε, θα ακολουθείτε μια σειρά ασκήσεων, τόσο στο στρώμα όσο και στα όργανα: reformer, cadillac, ladder barrel και chair (wunda and high), ανάλογα με τις ανάγκες σας.

   Προτείνουμε αυτού του είδους το μάθημα σε όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μέθοδο, και κυρίως στα όργανα, για να κατανοήσουν καλύτερα και ταχύτερα τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δουλεύουν το σώμα τους.

   Επίσης ενδείκνυται για όσους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, καθώς και για εκείνους που επιθυμούν να προοδεύσουν πολύ γρήγορα στη μέθοδο.