Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Ευαίσθητη περιοχή: Ενημερωθείτε, μην ντρέπεστε!

Ευαίσθητη περιοχή: Ενημερωθείτε, μην ντρέπεστε!

Σύμφωνα με τους ειδικούς γνωρίζοντας την «ροζ» περιοχή σας βελτιώνετε την υγεία σας και κάνετε καλύτερο σεξ.
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσίευσε το Κέντρο Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, επισημαίνεται ότι μόνο το 26 τοις εκατό των γυναικών εξετάζει την ευαίσθητη περιοχή της, σε συστηματική βάση. Παράλληλα, σε μια ξεχωριστή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Sexual Health, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έχουν θετική άποψη για τα γεννητικά τους όργανα, νιώθουν πιο άνετα με τον εαυτό τους, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό αλλά και να πειραματιστούν στην διάρκεια του σεξ.
Οι ειδικοί λοιπόν, μας προτείνουν να ασχοληθούμε περισσότερο με την ηβική περιοχή μας και να τη γνωρίσουμε. Το Regen βρήκε ευκαιρία να καταρρίψει δύο συχνούς μύθους, που συνήθως δεχόμαστε ως αλήθεια και να προτείνει λύσεις σε ότι μας προβληματίζει αναφορικά με το κέντρο της θηλυκότητάς μας..

Μύθος 1: «Όλα είναι ίδια»
Όπως και κάθε άλλο μέρος του σώματος, ο κόλπος και το αιδοίο έχουν κάποια βασικά σχήματα. Ωστόσο υπάρχει σημαντική διακύμανση ως προς το χρώμα, τη συμμετρία, και στα μοτίβα που ακολουθεί η τριχοφυΐα στην ηβική περιοχή. Η μεγαλύτερη διακύμανση συναντάται στα μικρά χείλη, όπου όπως καταδεικνύουν μελέτες στις οποίες τα χείλη έχουν μετρηθεί, έχουν βρεθεί έως και 150% διαφορά στο μέγεθός τους από τη μία γυναίκα στην άλλη.”

Μύθος 2: «Μπορεί να είναι πάρα πολύ σφιχτά ή πολύ χαλαρά»
Εκτός από την περίπτωση που μια γυναίκα είναι παρθένα ή γέννησε πολλά παιδιά σε έναν ή περισσότερους τοκετούς, η πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχουν μεγάλες ανατομικές διαφορές στα κολπικά κανάλια. Συνήθως, το αίσθημα του πάρα πολύ σφιχτού ή χαλαρού αιδοίου είναι θέμα λίπανσης. Συνεπώς, αν είναι πολύ υγρό, δεν υπάρχει αρκετή τριβή. Εάν είναι πολύ ξηρό, το αντίστροφο. Γυναίκες μεγαλύτερες σε ηλικία που έχουν γεννήσει ή είχαν μία συνεχή σεξουαλική ζωή μπορεί να αισθάνονται τον κόλπο τους κάπως πιο χαλαρό, διότι ορισμένες νευρικές απολήξεις έχουν καταστραφεί. Σε αυτή την περίπτωση ίσως να σας φανεί χρήσιμο να γυμνάσετε τους μύες που περιβάλλουν τον κόλπο, ασκώντας πίεση ανά δύο δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώνοντας, για περίπου δέκα λεπτά τη μέρα. Αυτό φυσικά ισχύει και για τις νεότερες ηλικίες.

Μικρά μεγάλα χείλη?
Ξηρότητα?
Ασσυμετρία?
Ερεθισμοί από τα εσώρουχα?
* Αν οτιδήποτε αναφορικά με την ευαίσθητη περιοχή σας εξακολουθεί να σας προβληματίζει, θυμηθείτε ότι σίγουρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε.

Ωστόσο, τα χείλη του αιδοίου μπορεί να προκαλούν ερεθισμούς λόγω μεγέθους, να θυμίζουν ενοχλητικά την παρουσία τους στην διάρκεια της πράξης ή να σας ενοχλούν αισθητικά. Πλέον, διορθώνονται με την ήπια επεμβατική διαδικασία της αιδοιοπλαστικής, άμεσα και ανώδυνα. Ακόμα, υπάρχουν μη επεμβατικές θεραπείες, όπου με την χρήση υαλουρονικού μπορείτε να βελτιώσετε την εικόνα της περιοχής εξωτερικά, κάνοντάς την πιο σφιχτή και σφριγηλή. Ακόμα, με την χρήση μίας συγκεκριμένης μορφής ενέσιμου υαλουρονικού, μπορείτε να ενυδατώσετε και να ενισχύστε το Ph του κόλπου σας, σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζετε ζητήματα κακοσμίας με συχνότητα, ή που η ξηρότητα δεν σας επιτρέπει να έχετε μία ομαλή σεξουαλική ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, και σε κάθε ηλικία, όλες οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να έχουν μία ομαλή καθημερινότητα χωρίς ενοχλήσεις, μία συναρπαστική σεξουαλική ζωή και να νιώθουν άνετα και όμορφα με το σώμα και τον εαυτό τους. Μην αφήνετε τον χρόνο να περνάει. Κερδίστε την αυτοπεποίθησή σας και νιώστε όμορφα με όλες τις πτυχές σας.

Αρθρο από Αναγεννητική Αισθητική Ιατρική & Πλαστική Χειρουργική Regen