Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Κολύμβηση: 4 σετ ασκήσεων για την ενδυνάμωση των ποδιών

ενδυνάμωση των ποδιών

Κολύμβηση: 4 σετ ασκήσεων για την ενδυνάμωση των ποδιών

Εκτός από τα δυνατά πόδια και την μεγάλη ευκαμψία των αστραγάλων, που αποτελούν προϋπόθεση ώστε αθλητής να κολυμπάει με ίσια πόδια, η εξαιρετική φυσική κατάσταση των μυών του ποδιού είναι απαραίτητη. ενδυνάμωση των ποδιών

Αν ο κολυμβητής χρειάζεται μεγάλη ώθηση, όπως συμβαίνει στους περισσότερους μεγάλους αθλητές, θα πρέπει να ακολουθήσει την τεχνική του έξη ποδιές χτύπημα (six-beat kick) και τα πόδια του να βρίσκονται σε καλύτερη φυσική κατάσταση από ότι τα χέρια.

ενδυνάμωση των ποδιών

Για να διατηρηθούν τα πόδια σε καλή φόρμα κρατήστε ολόκληρο το σώμα σε σωστή θέση κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μια καλή ιδέα για το σκοπό αυτό είναι η χρήση αναπνευστήρα και σανίδας ευθυγράμμισης. Σας προτείνουμε επίσης τέσσερα δύσκολα σετ ασκήσεων που θα κάνουν την ενδυνάμωση των ποδιών πιο διασκεδαστική.

1. ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Κόψτε ένα σωλήνα διαμέτρου 2 εκ. σε κομμάτια των 45 εκ. Βρείτε δύο κολυμβητές που να έχουν περίπου το ίδιο βάρος και την ίδια δύναμη. Δώστε τους αναπνευστήρες και ευθυγραμμίστε τους στο κέντρο της πισίνας, ενώ θα κρατούν το σωλήνα ο ένας στο κέντρο και ο άλλος στην εξωτερική πλευρά. Ο σκοπός της άσκησης είναι να καταφέρει ο ένας από τους δύο να σπρώξει τον άλλον στο άκρο της πισίνας.

2. ΚΑΘΕΤΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ

Βάλτε τους κολυμβητές να κλωτσούν κάθετα και 45 δευτ. και για 15 δευτ. να ξεκουράζονται. Φροντίστε ώστε να μπορούν να διατηρούν τους ώμους τους στην επιφάνεια του νερού ενώ οι βραχίονες και τα δάχτυλα του χεριού πρέπει να δείχνουν προς τα πάνω. Αυτή είναι μία άσκηση που μπορεί να γίνει μεμονωμένα ή ανάμεσα στα σπριντ με διάρκεια 20 δευτ.

3. ΛΑΚΤΙΣΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

Παρόμοια με τα κάθετα λακτίσματα, βάλτε τους κολυμβητές να κλοτσούν κόντρα στο άκρο της πισίνας ενώ φορούν αναπνευστήρα, για 45 δευτ. με 15 δευτ. ξεκούραση ενδιάμεσα.

4. ΛΑΚΤΙΣΜΑ ΜΕ ΒΑΡΟΣ

Δώστε στους κολυμβητές να κρατούν μικρά βάρη, με τα χέρια στο ύψος του στήθους, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να κολυμπήσουν με αναπνευστήρα. Σκοπός της άσκησης είναι να καταφέρουν να επιπλεύσουν.

Δουλέψτε λοιπόν πολύ την ευκαμψία των αστραγάλων και την ενδυνάμωση των ποδιών, ώστε να αποκτήσετε μεγαλύτερη ταχύτητα κολύμβησης.

Σαλταμανίκας Νικόλας

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ

Ειδικότητα Κολύμβηση

nikos.saltamanikas@gmail.com

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο