Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Φθινοπωρινές νοστιμιές με Μήλα

Φθινοπωρινές νοστιμιές με Μήλα

Τα μήλα αποτελούν μια απολαυστική και πεντανόστιμη λιχουδιά. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε η να τα ψήσετε με όποιο τρόπο θέλετε. Ακόμα μπορείτε να τα προσθέσετε ωμά σε σαλάτες και σούπες, σε επιδόρπια και δημητριακά πρωινού δίνοντάς τους έτσι μια γλυκιά γεύση. Ακόμα και το μαζέμα τους από τις μηλιές ειναι διασκεδαστική δραστηριότητα. Χρησιμοποιούνται επίσης σε σπιτικές θεραπείες προσώπου.

Εκτός από πολύ νόστιμα τα μήλα είναι και πολύ ωφέλιμα. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και του συμπλέγματος βιταμινών B. Ωστόσο τα περισσότερα από τα οφέλιμα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα μήλα βρίσκονται στη φλούδα τους, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε στην συνταγές σας ακαθάριστα βιολογικά μήλα.

Ειναι εύκολο να γίνεται σούπερσταρ της μαγειρικής αν χρησιμοποιήσετε μια υπέρ τροφή όπως τα μήλα. Να τρεις ιδέες συμβουλές που θα κάνουν την μαγειρική με τα μήλα παιχνιδάκι και τους καλεσμένους σας να θαυμαζουν τις ικανότητες σας:

  1. Επενδύστε στην καλύτερη ποιότητα: τα πιο φρέσκα βιολογικά μηλα που μπορείτε να βρείτε.
  2. Αν χρησιμοποιήσετε τα μήλα για να φτιάξετε κάποια επιδόρπιο, μεταχειριστητε τη ζάχαρης σαν μπαχαρικό και περιορίστε την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κανέλα η βανίλιες στην συνταγή.
  3. Τα μήλα είναι υπέροχα ακόμα και σε σαλάτες και σούπες. Ψιλόκοψτε τα μεσα στην σαλάτα ή την σούπα σας και θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα γεμάτο βιταμίνες.

Παρακάτω θα βρείτε τρεις υπέροχες συνταγές με τις οποίες θα μπορέσετε να απολαύσετε τα μήλα σας με τον πιο “αμαρτωλό” τρόπο:

**

•Strudel μήλου

Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτας
3 μεγάλα μήλα
5-6 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κούπας σταφίδες
1/2 κούπα καρύδια
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Λίγο νερό
Κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα τηγάνι με το νερό να γίνει καραμέλα και μόλις γίνει ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο.

Κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την καραμέλα.

Ανακατεύουμε για 4-5’.

Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε εκεί την σφολιάτα.

Μόλις ετοιμαστεί η γεμίση μας την αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και στη συνέχεια την απλώνουμε στην σφολιάτα και την κλείνουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο και
περιχύνουμε το στρούντελ.

Ψήνουμε για περίπου 30’ στους 200 βαθμούς.

**

•Κέικ μήλου

Συστατικά

2 φλ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. Βούτυρο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/4 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. γάλα
1 κ. γλ. κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα και την κανέλα.
Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα παλιό όπως ακριβώς το κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα μικρό ταψάκι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 h.

**
Λουκουμάδες με μήλο

Συστατικά

Μία κούπα αλεύρι
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίχνουμε μέσα τα μήλα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε κουταλιές του μίγματος μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιο για περίπου 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά.
Τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.

 

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο