Everything about the SPA and its accessories...

18 ways for a great Wake up

18 ways for a great Wake up

Το πρωινό ξύπνημα για πολλούς είναι δύσκολο, θέλετε να κρύψετε κάτω από τα σκεπάσματα όλα όσα έχετε να κάνετε και όλα όσα αισθάνεστε.
Γνωρίζετε ότι οι σκέψεις μας δημιουργούν τα συναισθήματά μας; Δεδομένου ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο πάνω στις σκέψεις μας έτσι έχουμε και τη δύναμη να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Απολαύστε την κάθε μέρα με εύκολους τρόπους:
1. Προσπαθείστε να θυμηθείτε τα όνειρά σας
Χρησιμοποιήστε τα σαν ένα διασκεδαστικό βίντεο που παίζει μέσα στο κεφάλι σας, τα όνειρα είναι ένας πολύς καλός τρόπος στο να αισθανθείτε θετικότητα, χαρά και ενέργεια.
2. Βρείτε τι σας κάνει ευτυχισμένο
Οι σκέψεις δημιουργούν συναισθήματα. Οι χαρούμενες σκέψεις δημιουργούν και συναισθήματα χαράς. Σκεφτείτε τα πράγματα που αγαπάτε και σας κάνουν ευτυχισμένους.
3. Δώστε ευγνωμοσύνη
Η ευγνωμοσύνη είναι μία από τις σημαντικότερες πρακτικές. Οταν ξυπνάτε το πρωί δώστε χρόνο στον εαυτό σας να απαριθμήσει πέντε πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμων και αυτόματα όλα θα γίνουν πιο φωτεινά και πιο θετικά.
4. Χαλαρώστε το σώμα σας
Η σωματική χαλάρωση μας βοηθάει να διώξουμε το άγχος και το στρες από το σώμα μας. Βάλτε στην καθημερινότητά σας ένα self-care, ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ένα μασάζ οτιδήποτε μπορεί να σας χαλαρώσει. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας.
5. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας το άγχος και το στρες κυριεύει τον οργανισμό, με αποτέλεσμα η αναπνοή μας να αλλάζει και να γίνεται πιο ρηχή. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μερικές βαθύτερες αναπνοές και να αφήσετε τον αέρα να βγει αργά. Θα αισθανθείτε αμέσως τη χαλάρωση.
6. Μην συνδεθείτε με τις σκέψεις σας
Κάθε μέρα δημιουργούνται ιστορίες από τις συνθήκες και τα γεγονότα που μας περιβάλλον. Οι ερευνητές λένε ότι έχουμε περίπου 60.000 σκέψεις ημερησίως! Και μόνο το νούμερο σε κουράζει. Σε όσες λιγότερες δώσουμε βάση τόσο καλύτερα θα αισθανθούμε.
7. Μείνετε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Εάν είστε από τους ανθρώπους που ελέγχει τα κοινωνικά μέσα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους μόλις ξυπνάει – σταματήστε τώρα!
8. Ετοιμάστε ένα γευστικό πρωινό
Αντί λοιπόν να σπαταλήσετε ένα πρωινό μέσα σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Μπείτε στην κουζίνα σας και φτιάχτε ένα απολαυστικό πρωινό, νόστιμο και θρεπτικό. Θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας δώσει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.
9. Καθιερώστε μία πρακτική περισυλλογής-διαλογισμού
Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις γιόγκα ή να ξέρεις από mindfulness, μπορείς απλά να κάτσεις σταυροπόδι να κλείσεις τα μάτια, και να αισθανθείς την αρμόνια και τη χαλάρωση στο πνεύμα και στο σώμα. Μια περισυλλογή στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σου αλλάξει τη ρουτίνα σου.
10. Μην ελέγχετε το τηλέφωνό σας συνέχεια
Η τεχνολογία μπορεί να φέρει αρνητικά αποτέλεσμα στα επίπεδα του μυαλού και της ενέργειας. Ακριβώς όπως με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι και με τηλέφωνό σας.
11. Πηγαίνετε για ένα πρωινό τρέξιμο ή περπάτημα
Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Δεν είναι απαραίτητο να το παρακάνετε απλά να αισθανθείτε ωραία και φυσικά θα αισθανθούν ωραία και οι ορμόνες σας. Ξυπνώντας τις ενδορφίνες!
12. Διαβάστε ένα βιβλίο ή ένα άρθρο που σας αρέσει
Ενα βιβλιο, ένα άρθρο από ένα περιοδικό ή εφημερίδα ακόμα και από κάποιο blogs μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση.
13. Δημιουργήστε ένα ψηφιακό αρχείο από μουσική
Οπως ακριβώς με ένα βιβλίο, δημιουργήστε ένα αρχείο με αγαπημένη μουσική. Θα σας φτιάξει τη διάθεση για το υπόλοιπο της μέρας.
14. Βάλτε στο ξυπνητήρι σας μελωδικό χαρούμενο ήχο
Βάλτε στο ξυπνητήρι σας ένα ήχο που δεν θα σας τραντάζει όταν χτυπάει. Βάλτε ένα συμπαθητικό μελωδικό ήχο που αρχίζει μαλακά και καθώς ο χρόνος κυλάει αυξάνεται η έντασή του.
15. Κοίτα κάτι όμορφο
Εστιάστε την προσοχή σας σε κάτι όμορφο, λουλούδι, ζωγραφιά, ένα κάδρο που μπορεί να σας αρέσει πολύ, θα εκπλαγείτε με αυτήν την τακτική πόσο γρήγορα μπορεί να σας αλλάξει τη διάθεση.
16. Ξυπνήστε σε καθαρό δωμάτιο
Οσο πιο ακατάστατο είναι το δωμάτιό σας, τόσο πιο ακατάσταστο είναι και το μυαλό μας. Ενα οργανωμένο μυαλό πρέπει πρώτα να οργανώνει το χώρο του. Η ενέργεια του καθαρού δωματίου γίνεται πιο γαλήνια και φιλόξενη.
17. Ρώτα τον εαυτό σου: “Πώς μπορώ να κάνω αυτήν την ημέρα καταπλητική;”
Συνειδητοποιείς με αυτήν την ερώτηση τον έλεγχο που έχεις για το πώς θα πάει η μέρα. Είναι μια απλή ερώτηση αλλά τόσο ισχυρή.
18. Χαμογελάστε
Ανεξάρτητα το πώς θα ξυπνήσετε. Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε καλά και θέλετε να μείνετε στο κρεβάτι όλη μέρα μελαγχολώντας, ένα χαμόγελο αρκεί για να σας “επαναφέρει στην τάξη”. Χαμογελάστε για εσάς. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στον καθρέφτη σας και να εξετάσετε το χαμόγελό σας. Είναι σίγουρο ότι θα σας αλλάξει ολόκληρη τη διάθεση και το υπόλοιπο της μέρας. Δοκιμάστε το.
beauty@spa-about.gr

No Comments

Post a Comment