Everything about the SPA and its accessories...

Don't sit, dive in!

Don't sit, dive in!

Η καθιστική ζωή είναι η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών, αφού το ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν καθιστική ζωή είναι στο 60-85% (ανάλογα τη χώρα). Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκή Ένωσης, το 66% των Ευρωπαίων δεν ασκείται ούτε στο ελάχιστο.

H καθιστική ζωή επηρεάζει αρνητικά πολλά όργανα και συστήματα και θεωρείται πραγματική αρρώστια, καθώς είναι ίσως η πιο σημαντική παράμετρος στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Αποτέλεσμα της καθιστικής ζωής είναι η μειωμένη φυσική ικανότητα και αντοχή. Όχι μόνο προδιαθέτει για ασθένειες, όπως ο διαβήτης ή οι καρδιοπάθειες, αλλά φαίνεται να επιταχύνει και την ίδια τη διαδικασία της γήρανσης – οι άνθρωποι που ασκούνται είναι γενετικά νεότεροι έως και δέκα χρόνια. Ακόμα έχει βρεθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο έως 300% στις ομάδες κινδύνου όπως οι υπερτασικοί, οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί ή οι καπνιστές, συγκριτικά με άτομα που έχουν τα ίδια προβλήματα αλλά αθλούνται.

Αντίθετα, η άσκηση συμβάλλει σημαντικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η υπέρταση, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, το στρες. Όλοι γνωρίζουμε ότι και η ελάχιστη άσκηση είναι καλύτερη από τη μη άσκηση.

Η άσκηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, αν θέλουμε να κερδίσουμε τα πολλά και σημαντικά οφέλη που μας υπόσχεται. Προσφέρει ευχαρίστηση, διασκέδαση, προσωπικό και κοινωνικό όφελος, χαρίζει περισσότερα και καλά χρόνια ζωής, προλαμβάνει την ανάπτυξη των παραγόντων κινδύνου, προλαμβάνει και θεραπεύει τη στεφανιαία νόσο, το μεταβολικό σύνδρομο, την καρδιακή ανεπάρκεια, τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, την οστεοπόρωση κ.ά.

pisina16

Ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος άθλησης για όλες τις ηλικίες είναι η κολύμβηση και εδώ και χρόνια η Piscines Ideales ενημερώνει με κάθε τρόπο το κοινό για τις ευεργετικές ιδιότητες της. Κι αυτό γιατί αφενός η άνωση του νερού δεν επιτρέπει τη δημιουργία κραδασμών και αφετέρου, το νερό δεν επιτρέπει τη μεγάλη αύξηση της σωματικής θερμοκρασίας, των καρδιακών παλμών ή της αρτηριακής πίεσης. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς συνδυάζοντας ωφέλιμη άσκηση και ευχάριστη απασχόληση, μακριά από την καρέκλα του γραφείου του;

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η άσκηση για τα παιδιά. Αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα στην αρμονική σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού, αφού βοηθά στη βελτίωση και διατήρηση της καλής του υγείας, αλλά και στη βελτίωση των πνευματικών και ψυχολογικών δραστηριοτήτων του. Ακόμα αποτελεί ίσως τη μόνη διέξοδο για την απαγκίστρωση του από τις βλαβερές συνέπειες που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Ειδικά στην περίπτωση της κολύμβησης, τα παιδιά μπορούν να συνδυάσουν την άσκηση με τα παιχνίδια στο νερό με φίλους, πράγμα που συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση τους. Οι συνήθειες που αποκτούν μέσω αυτής της υγιούς ενασχόλησης, εγγυώνται τη δημιουργία θετικών βιωμάτων τα οποία θα τα συνοδεύουν και προστατεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη της υδροθεραπείας και της κολύμβησης, επικοινωνήστε με την Piscines Ideales.

Keep Swimming!

Saltamanikas Nikolas
Your AQUA spot program manager
Graduated from the Department of Science of Physical Education & Sports of the National & Kapodistrian University of Athens /Ed. Swimming of all categories

Master, Physical Education (Sport Management) LUC
FOUNDER / www.pool-about.gr / Pool ABOUT SALON - EXPO
nikos.saltamanikas@gmail.com

No Comments

Post a Comment