Everything about the SPA and its accessories...

Himalayan salt baking sheet

Himalayan salt baking sheet

Εσείς ψήνετε και το φαγητό αλατίζεται … μόνο του. Οι πλάκες ψησίματος είναι εξολοκλήρου φτιαγμένες από ορυκτό αλάτι Ιμαλάιων και είναι στην διάθεσή σας για να σας προσφέρουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία γεύσης και υγιεινού μαγειρέματος!
Εντυπωσιάστε τον αγαπημένο σας, τους καλεσμένους σας, την οικογένεια σας μαγειρεύοντας αλλά και σερβίροντας τα φαγητά σας πάνω στην πλάκα!
Πολλά γνωστά εστιατόρια του εξωτερικού και μεγάλοι σεφ σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Αμερική, αλλά πλέον και στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν τις πλάκες για να προσφέρουν στους πελάτες τους μια μοναδική γευστική εμπειρία, αλλά και ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα στο τραπέζι!
Όσον αφορά την θέρμανση και τον καθαρισμό, οι πλάκες αλατιού χρειάζονται φροντίδα ειδικά στην αρχή. Τις πρώτες φορές που θα τις χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.
Στις πρώτες χρήσεις θα εμφανιστούν σχισμές και ρωγμές και το αρχικό ροζ χρώμα της μπορεί να αλλάξει σε ένα λευκότερο χρώμα. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσει. Με τις χρήσεις και τις πλύσεις μπορεί να διαπιστώσετε ότι ανακτά λίγο από το αρχικό του χρώμα.
Όταν μαγειρεύετε με πλάκες αλατιού θα πρέπει να έχουν πάχος τουλάχιστον 2,5 εκατοστά και άνω.
Βάλτε την πλάκα πάνω στο μάτι υγραερίου, μέσα στον φούρνο σας, στο μπάρμπεκιου (bbq κάρβουνα ή υγραέριο). Στη συνέχεια, ρίξτε πάνω της τα μπαχαρικά και τα βότανα που επιθυμείτε χωρίς να προσθέσετε αλάτι και μαγειρέψτε τα πάντα (όπως κρέας, θαλασσινά, ψάρια, λαχανικά, αυγό).
Αν θέλετε τα φαγητά λιγότερο αλατισμένα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλείψετε την πλάκα και τα τρόφιμα με λάδι και μετά αφήστε τα να ψηθούν!
Προθέρμανση:
Α) χρησιμοποιώντας κουζίνα φυσικού αερίου: τοποθετήστε την πλάκα στο μάτι της κουζίνας. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στο χαμηλό και αφήστε την 15 λεπτά να θερμανθεί. Μπορεί να παρατηρήσετε υγρασία να συσσωρεύεται στις άκρες η οποία θα εξατμιστεί καθώς η πλάκα θα θερμαίνεται. Όσο πιο αργά το κάνετε τόσο το καλύτερο!
Β) χρησιμοποιώντας ηλεκτρική κουζίνα: λειτουργεί καλύτερα από το φυσικό αέριο καθώς υπάρχει λιγότερη υγρασία και πιο ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας. Αν θερμαίνετε στο μάτι της κουζίνας χρησιμοποιήστε μια φόρμα ζαχαροπλαστικής ή μια βάση wok ή κάποιο μεταλλικό αντικείμενο ώστε να ανυψώνετε την πλάκα ελαφρώς πάνω από την εστία. Και εδώ θα πρέπει να ξεκινήσετε με χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. Και μετά συνεχίστε με την επιθυμητή θερμοκρασία. Λόγω του ότι η πλάκα είναι ορυκτή θα πρέπει να θερμαίνεται και να ψύχεται σταδιακά.
Για παράδειγμα αν την τοποθετήσετε σε bbq με υγραέριο θα το ρυθμίσετε στη σκάλα 1 πρώτα και μετά από 10 λεπτά θα ανεβάσετε την θερμοκρασία στο 3, ώστε να αφήσετε την πλάκα να προσαρμοστεί στην αλλαγή της θερμοκρασίας. Μαγειρέψτε το φαγητό σας, χωρίς να το κάψετε!

%cf%83%ce%b11
Τρόπος χρήσης:
Αφού έχετε προθερμάνει την πλάκα με τον τρόπο που αναφέραμε προηγουμένως, ανεβάστε την θερμοκρασία σας στην υψηλή ώσπου η πλάκα να πυρώσει και να καίει καλά!
Το φαγητό που πρόκειται να ψηθεί θα πρέπει προηγουμένως να το έχετε λαδώσει. Ομοίως, θα λαδώσετε και όλη την επιφάνεια της πλάκας.
Στη συνέχεια, προσθέστε μυρωδικά πάνω στην πλάκα και μετά το τρόφιμο που θέλετε να ψήσετε. Περιμένετε μέχρι αυτό να ψηθεί. Όταν η πλευρά του τροφίμου που ακουμπάει στην πλάκα ασπρίσει, θα πρέπει να το γυρίσετε από την άλλη.
Σημειώσεις:
Το αλάτι μαζεύει πάνω του πράγματα (όπως χρώμα) αρκετά εύκολα, έτσι, όση περισσότερη φροντίδα δίνετε στην πλάκα κατά το μαγείρεμα τόσο καλύτερη θα δείχνει! Ίσως το χρώμα της αρχίσει να αλλοιώνεται, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μαγειρεύει εξίσου καλά όσο προηγουμένως.
Όταν την καθαρίζετε θα πρέπει να την αφήσετε να κρυώσει πολύ καλά (αργεί αρκετά) και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει εντελώς!
Τρόπος καθαρισμού της πλάκας:
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σφουγγάρι. Τρίψτε δυνατά τις περιοχές όπου πιθανώς έχουν κολλήσει ή κρυσταλλώσει υπολείμματα φαγητού (λίπος).
Στεγνώστε την ομοιόμορφα με ένα μαλακό στιμμένο πανί ή χαρτί και αφαιρέστε τα τυχόν υπολείμματα. Αφήστε την να στεγνώσει φυσικά στον αέρα και αποθηκεύστε την σε μέρος χωρίς υγρασία.
Tips:
Πόσο αλατισμένο θα είναι το φαγητό; Όσον αφορά το πόσο αλάτι εισχωρεί στο φαγητό σας, αυτό εξαρτάται από το πόσα υγρά περιέχονται στην τροφή, από την περιεκτικότητα του σε λίπος, από το πόσο ζεστή είναι η πλάκα αλατιού, αλλά και από το πόση ώρα θα μαγειρέψετε το φαγητό πάνω της.
Αλείψτε με καθαρό ελαιόλαδο ώστε να δημιουργηθεί ένα φυσικό φιλμ και αφού κάψει η πλάκα περάστε πάλι με ελαιόλαδο. Είστε έτοιμοι για να βάλετε πάνω της ό,τι έχετε επιλέξει για να μαγειρέψετε!
Καλό θα είναι τα φαγητά να μην έχουν πολύ πάχος. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, αλείψτε ελαφρώς με καλής ποιότητας λάδι την πλάκα και τα φαγητά σας για να είναι λιγότερο αλατισμένα.
Προσοχή:
Η πλάκα δεν πρέπει να μουλιάζεται.
Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό κατά τον καθαρισμό της!
Η πλάκα από ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων διαρκεί για πολλές, πολλές χρήσεις – περίπου 3 χρόνια αν την χρησιμοποιείτε 2 φορές κάθε εβδομάδα!
Διαστάσεις : Μήκος 25 εκατοστά, Πλάτος 20 εκατοστά, Ύψος 5 εκατοστά.
Βάρος : 4 κιλά.
SALTIC products

No Comments

Post a Comment