Everything about the SPA and its accessories...

Botox: Application points and benefits

Μπότοξ Σημεία εφαρμογής και οφέλη

Botox: Application points and benefits

Botox: Application points and benefits

Τι ακριβώς είναι το Botox;

Όταν μιλάμε για το botox, ουσιαστικά εννοούμε την εμπορική ονομασία της αλλαντικής τοξίνης τύπου Α, που προέρχεται από το βακτηρίδιο Clostridium Botulinum. Επιτυγχάνεται με τη χρήση μιας πολύ μικρής βελόνας. Αποτελεί παγκοσμίως την πιο δημοφιλή, μικρό-επεμβατική αισθητική θεραπεία σε γυναίκες και άνδρες.

Η εφαρμογή της άρχισε το 1950 για την θεραπεία υπερλειτουργούντων μυών και αργότερα για την θεραπεία του στραβισμού στην οφθαλμολογία.

Μετά το 1990 άρχισε να εφαρμόζεται στην ιατρική αισθητική με fillers.

Πού ακριβώς εφαρμόζεται το botox και γιατί;
Οι πιο συνήθεις ομάδες μυών στις οποίες εφαρμόζεται είναι οι εξής:

 • Πυραμοειδής ή συνοφρυωτήρες, υπεύθυνοι για τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια
 • Κυκλοτερής των βλεφάρων, υπεύθυνο για τις ρυτίδες στο «πόδι χήνας»
 • Μετωπιαίους μύες, υπεύθυνους για τις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου

Botox: Application points and benefits

Πόσο δύσκολη είναι η εφαρμογή του και σε ποιους δεν ενδείκνυται;
Πρόκειται για μια ακίνδυνη μικροεπέμβαση αφού η ποσότητα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται είναι πρακτικά αμελητέα και φυσικά απόλυτα ελεγχόμενη. Η χρήση πιθανώς να αντενδείκνυται σε ασθενείς με μυοπάθεια, νευροπάθεια ή άλλες σοβαρές νευρολογικές παθήσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ενημερωθεί ο ιατρός.

Πόσο χρόνο παίρνει η εφαρμογή και ποιοι την επιλέγουν;
Η θεραπεία ρυτίδων προσώπου με botox γίνεται από εξειδικευμένο ιατρό και διαρκεί από 10 έως και 20 λεπτά, ανάλογα με την κατάσταση. Το φάρμακο εγχύεται στην ρυτίδα με μικροσκοπική βελόνα ινσουλίνης πάχους μισού μόλις χιλιοστού.

Πότε εμφανίζονται τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;
Η έναρξη της δράσης ξεκινά μετά 3 μέρες έως 3 εβδομάδες κατόπιν της έγχυσης. Η διάρκεια της δράσης του φαρμάκου εξαρτάται από τον οργανισμό, την ένδειξη, τη δοσολογία αλλά και τη μέθοδο χορήγησης. Γενικά πάντως η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι από 4 έως και 6 μήνες και πολλές φορές περισσότερο.

Νικήστε τον χρόνο σωστά και φυσικά. Νέο Lifting με νήματα PDO σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς χειρουργείο!
Η τεχνική συνίσταται στο να ενισχυθεί το δέρμα και να ανυψωθούν οι περιοχές του προσώπου & σώματος που έχουν υποστεί πτώση λόγω χαλάρωσης, λεπτού δέρματος ή ηλικίας.

Το Lifting με νήματα PDO είναι μία καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και σώματος χωρίς επέμβαση. Τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιμα.

Σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο. Δεν αντικαθιστούν χειρουργικό lifting, αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση, αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Μπότοξ: Σημεία εφαρμογής και οφέλη

Το υλικό PDO χρησιμοποιείται για την κατασκευή ραμμάτων στη χειρουργική και εφαρμόζεται συχνά στη συρραφή των εσωτερικών ιστών του σώματος, αφού είναι πλήρως απορροφήσιμα. Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια.

Benefits

 • Φυσική παραγωγή κολλαγόνου & ελαστίνης
 • Σύσφιξη και ανάπλαση δέρματος χωρίς χειρουργείο
 • 100% ασφαλής μέθοδος χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια

Σε ποιους εφαρμόζονται
Η εφαρμογή ταιριάζει κυρίως σε ηλικίες άνω των 30 ετών, όπου το δέρμα χρειάζεται στήριξη και σύσφιξη. Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία, τόσο πυκνότερο πρέπει να είναι το πλέγμα για να μπορέσει να δημιουργήσει τη σωστή υποδομή κολλαγόνου.

Σε ποια σημεία του σώματος

 • Σε όλο το πρόσωπο (οβάλ, ρινοπαρειακές, ζυγωματικά, πόδι χήνας, μέτωπο)
 • Στον λαιμό
 • Στην κοιλιακή χώρα
 • Στους γλουτούς
 • Στους μηρούς
 • Στους βραχίονες
 • Στην πλάτη
 • Στο στήθος

Results
Συνήθη αποτελέσματα είναι η απαλοιφή κατά 70% των ρινοπαρειακών πτυχών και της πτώσης των παρειών, με σαφή βελτίωση του οβάλ του προσώπου.
Σε άλλες περιοχές του σώματος, η εφαρμογή δίνει άμεσα αποτελέσματα σύσφιξης, τα οποία βελτιώνονται μέρα με τη μέρα μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου μήνα, οπότε και σταθεροποιείται η εικόνα για περίπου 18 μήνες. Μετά το διάστημα αυτό, επανεξετάζεται η τοποθέτηση επιπλέον νημάτων για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

No Comments

Post a Comment