Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

4 Βιταμίνες που χρειάζεστε μετά τα 40

4 Βιταμίνες που χρειάζεστε μετά τα 40

Αυτές είναι οι 4 Βιταμίνες που σίγουρα χρειάζεται ένας οργανισμός στην ηλικία των 40 ετών.
Σκεφτείτε πως οι βιταμίνες είναι ένας στρατός που θα αντιμετωπίσει τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία. Ο καλύτερος τρόπος να ενδυναμώσετε το στράτευμα είναι η υγιεινή διατροφή. Παρόλο που πάντα είναι σημαντικό να διατηρούμε μια υγιεινή διατροφή, η ανάγκη γίνεται επιτακτική από τα 40 και μετά αφού όλα στον οργανισμό αλλάζουν.
«Το σώμα στα 40 δεν λειτουργεί το ίδιο όπως στα 20» αναφέρει η Κριστίν Κιρκπάτρικ, υπεύθυνη προγραμμάτων διατροφής και ευεξίας στην Κλινική του Κλίβελαντ. Η μυική μάζα μειώνεται, τα κιλά προστίθενται εύκολα, η εμμηνόπαυση παραμονεύει και ο κίνδυνος αυξάνεται για ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης. Βοηθήστε λοιπόν τον οργανισμό σας, με τις 4 Βιταμίνες που θα τονώσουν τον οργανισμό.
1. Βιταμίνη Β12
Αφού περάσει η ηλικία των 40 ετών και όσο πλησιάζουν τα 50, ξεκινήστε να ψάχνετε για Βιταμίνη Β12 αφού είναι χρήσιμη για τη φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία. Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να πάρουν την ποσότητα Βιταμίνης Β12 που χρειάζονται από τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, το αυγό και το κοτόπουλο. Μετά τα 40 όμως, ο οργανισμός απορροφά πιο δύσκολα τη Βιταμίνη Β12. Καλό είναι λοιπόν να στοχεύσετε στα συμπληρώματα διατροφής.
2. Βιταμίνη D
Η Βιταμίνη D είναι σίγουρα μια από αυτές που χρειάζεστε μετά τα 40 αφού μπορεί να καταπολεμήσει όλες τις αλλαγές που φέρνει η ηλικία στον οργανισμό. Η έλλειψη Βιταμίνης D συνδέεται με εμφάνιση διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και διαφόρων ειδών καρκίνους. Επιπλέον, η συγκεκριμένη Βιταμίνη βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Η καλύτερη πηγή Βιταμίνης D είναι η προσεκτική έκθεση στον ήλιο.
3. Ωμεγα 3
Ακόμα και αν δεν είναι βιταμίνη, τα Ω3 λιπαρά οξέα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στις Βιταμίνες που χρειάζεστε μετά τα 40. Έρευνες έχουν δείξει πως τα Ω3 βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης ενώ μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια. Επίσης, πρόσφατη έρευνα έδειξε πως άνθρωποι με υψηλά επίπεδα Ω3 λιπαρών οξέων, είχαν μεγαλύτερο εγκέφαλο και ολοκλήρωναν πιο εύκολα εργασίες που αφορούσαν στη μνήμη και την οργάνωση. Αν δεν θέλετε να πάρετε συμπληρώματα διατροφής, τα Ω3 μπορείτε να τα βρείτε σε τροφές όπως τα πράσινα λαχανικά, τα ψάρια και τα καρύδια.
4. Προβιοτικά
Ναι, ούτε τα προβιοτικά είναι Βιταμίνες, είναι όμως εξαιρετικά χρήσιμα για τον οργανισμό αφού σας κρατούν σε φόρμα και αποτρέπουν ασθένειες όπως ο διαβήτης και το εγκεφαλικό. Τα προβιοτικά περιέχονται σε τρόφιμα σόγιας αλλά είναι προτιμότερο να τα παίρνετε σε μορφή συμπληρώματος αφού έτσι ο οργανισμός σας θα λάβει την απαιτούμενη ποσότητα. Επιπλέον, τα προβιοτικά είναι ενεργοί και ζωντανοί οργανισμοί οπότε δε μπορείτε να τα βρείτε σε μαγειρεμένο φαγητό.
Αρθρο από http://www.healthweb.gr

No Comments