Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Πότε πρέπει οι μικροί κολυμβητές να φορούν μαγιό νέας τεχνολογίας;

Πότε πρέπει οι μικροί κολυμβητές να φορούν μαγιό νέας τεχνολογίας;

Σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, υπάρχει νομοθεσία που ορίζει τις ηλικίες και τις αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες οι κολυμβητές επιτρεπόταν φορούν μαγιό νέας τεχνολογίας. Οι περισσότεροι προπονητές είναι σύμφωνοι με αυτού του είδους τους κανονισμούς, μιας και φαίνεται να πιστεύουν την λαϊκή ρήση πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Εκτός όμως από την πίστη στη λαϊκή φιλοσοφία υπάρχουν και πολλές άλλες σκέψεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

1. Είναι όλα θέμα τεχνικής

Ένα εξελιγμένο μαγιό δεν είναι εκείνο που θα αναδείξει ή θα εμποδίσει ένα νεαρό κολυμβητή. Η σωστή τεχνική και ο τρόπος κολύμβησης καθώς και το γεγονός ότι τα παιδιά όσο μεγαλώνουν δυναμώνουν, είναι τα στοιχεία που θα τους κάνουν γρήγορους κολυμβητές.

2. Απολαύστε τη διαδικασία

Αν οι γονείς εστιάζουμε διαρκώς μόνο στο αποτέλεσμα, τότε η ευχαρίστηση και ικανοποίηση που παίρνουν τα παιδιά από το άθλημα ελαχιστοποιείται. Αγοράζοντας μαγιό τελευταίας τεχνολογίας, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να δίνουμε έμφαση στο χρόνο.

3. Το μαγιό δεν είναι μαγικό

Τα παιδιά μας θα πρέπει να απολαμβάνουν το χρόνο που περνούν με τους φίλους τους στην πισίνα. Θέλουμε να αγαπήσουν την κολύμβηση και να παραμείνουν αθλητές για πολλά ακόμα χρόνια. Δεν χρειάζεται να νιώσουν ότι υπάρχει ένα μαγικό μαγιό που θα τους δώσει την επιτυχία και να ξεχάσουν την σκληρή δουλειά και την προσπάθειά τους.

4. Κερδίζοντας την ανταμοιβή

Μια ωραία ιδέα είναι το μαγιό-τεχνολογικό επίτευγμα να λειτουργήσει σαν κίνητρο για τη συμμετοχή του αθλητή σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Υπάρχουν σύλλογοι που προσφέρουν δωρεάν τέτοια μαγιό, όταν οι κολυμβητές τους καταφέρουν με την σκληρή δουλειά τους, να κερδίσουν μια θέση σε μεγάλες συναντήσεις. Η ανταμοιβή μαζί με την προετοιμασία, που γίνεται για πρώτη φορά τόσο συναρπαστική, είναι εκείνη που θα βάλει φτερά στα πόδια τους για πιο γρήγορες διαδρομές.

Σαλταμανίκας Νικόλας

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ

Ειδικότητα Κολύμβηση

Προπονητής επί σειρά ετών σε γνωστά Ναυταθλητικα Σωματεία σε όλες τις κολυμβητικές κατηγορίες

nikos.saltamanikas@gmail.com

No Comments