Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Ακαδημία Κλινικής Αρωματοθεραπείας

 

Ακαδημία Κλινικής Αρωματοθεραπείας Κάντε κράτηση online

  Ακαδημία Κλινικής Αρωματοθεραπείας Κάντε κράτηση online

   Ακαδημία Κλινικής Αρωματοθεραπείας

   Η πρώτη Aκαδημία Κλινικής Αρωματοθεραπείας στην Ελλάδα Essentia Vitae, υπό την διεύθυνση της Μαρίας Ζώρζου, ιδιοκτήτριας της Aura Vitae.
   Με την εγκυρότητα της Penny Price Academy & ένταξης των αποφοίτων της στο Διεθνή Οργανισμό Επαγγελματιών Αρωματοθεραπευτών IFPA (International Federation for Professional Aromatherapists) παρέχουμε Δίπλωμα της Κλινικής Αρωματοθεραπείας.
   Η μαθητεία στην ακαδημία μας αποτελείται από πέντε ενότητες. Οι τέσσερις ενότητες είναι 5 ημερών κάθε μια και η πέμπτη είναι 4 ημερών, συν τη μελέτη και την πρακτική εφαρμογή σχετικές με κάθε ενότητα.
   Ενα πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών απαιτείται μέχρι το τέλος της σειράς μαθημάτων και συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα 5.
   Η ελάχιστη περίοδος για την ολοκλήρωση της σειράς μαθημάτων για το Δίπλωμα της Κλινικής Αρωματοθεραπείας είναι οι 24 μήνες: ο χρόνος που λαμβάνεται συνήθως είναι 18 – 24 μήνες.
   Τί είναι η Αρωματοθεραπεία
   Η Αρωματοθεραπεία σήμερα γνωρίζει μια αναγέννηση και όταν χρησιμοποιείται με γνώση και αγάπη, έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.
   Η Αρωματοθεραπεία έγινε γνωστή πριν από 5000 χρόνια. Για μερικά χρόνια ξεχάστηκε από πολλούς η αληθινή αρωματοθεραπεία και ο όρος χρησιμοποιείτο μόνο για ωραία αρώματα. Τα τελευταία χρόνια όμως ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον εμφανίστηκε για την αρχαία θεραπευτική αρωμαντική γνώση.
   Πώς βοηθούν τα αιθέρια έλαια
   Τα αιθέρια έλαια μπορούν να αναπαράγουν τον κραδασμό των φυτών και δεν είναι απλά όμορφα αρώματα, αλλά η «ψυχή που βοηθάει τη ζωή».
   Η Αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως για την υγεία και την ομορφιά. Όμως αναμφίβολα έχει μεγάλη θεραπευτική αξία, με αποτελέσματα που επηρεάζουν θετικά τις σωματικές και ψυχοπνευματικές λειτουργίες.
   Τα αιθέρια έλαια έρχονται κατευθείαν από την καρδιά της φύσης. Είναι η ψυχή των φυτών που έχουν τη δύναμη και τη σοφία να μας υποστηρίζουν σε πολλά επίπεδα της καθημερινότητας. Αυτό που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιούνται αγνά αιθέρια έλαια και σε πολύ μικρές ποσότητες. Με τα αιθέρια έλαια ισχύει «όσο λιγότερο τόσο καλύτερο!».
   Το να δημιουργήσει κανείς ένα θεραπευτικό μείγμα που θα υποστηρίξει την υγεία είναι εμπειρία, γνώση και αγάπη.
   Νωρίς στις σπουδές μου ανέπτυξα μια αρμονική σχέση με τη φύση και τη γνώση μέσα από την επίγνωση και τη συνειδητότητα ότι τα φυτά έχουν τη δυνατότητα να μας προσφέρουν λύσεις υγείας, χαράς, ελπίδας, αρμονίας με τον εαυτό μας και τους άλλους.
   Άλλωστε τα αιθέρια έλαια απευθύνονται σ’ όλους τους ανθρώπους: άντρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη, σ’ όλες τις περιπτώσεις και το κυριότερο χωρίς παρενέργειες.

   Η Ακαδημία

   ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

   Η εκπαίδευση που αφορά στο Δίπλωμα της Κλινικής Αρωματοθεραπείας αποτελείται από πέντε ενότητες. Οι τέσσερεις ενότητες είναι 5 ημερών κάθε μια και η πέμπτη είναι 4 ημέρες, συν τη μελέτη και την πρακτική εφαρμογή σχετικές με κάθε ενότητα. Απαιτούνται επιπλέον προσόντα στην ανατομία και τη φυσιολογία (μπορεί να υπάρξει απαλλαγή από τις ενότητες της Ανατομίας & Φυσιολογίας εφόσον ο σπουδαστής κατέχει ήδη τα σχετικά προσόντα). Ένα πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών απαιτείται επίσης μέχρι το τέλος της σειράς μαθημάτων και συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα 5.

   Η ελάχιστη περίοδος για την ολοκλήρωση της σειράς μαθημάτων για το Δίπλωμα της Κλινικής Αρωματοθεραπείας είναι οι 24 μήνες: ο χρόνος που λαμβάνεται συνήθως είναι 18-24 μήνες. Ο μέγιστος χρόνος που συστήνεται για την ολοκλήρωση είναι 48 μήνες. Για να εξασφαλιστούν οι πρακτικές και θεωρητικές δεξιότητες που διδάσκονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίνονται εργασίες για το σπίτι για να βοηθήσουν τους σπουδαστές.

   Περιεκτικές σημειώσεις και φυλλάδια της σειράς μαθημάτων δίνονται για κάθε ενότητα. Επίσης, παρέχονται τα κρεβάτια του μασάζ, οι πετσέτες, τα αιθέρια έλαια, τα έλαια βάσης, και άλλα προϊόντα αρωματοθεραπείας που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Τα εγχειρίδια, η στέγαση και το φαγητό δε συμπεριλαμβάνονται στα δίδακτρα.

   Ενότητα 1: 5 ημέρες (700€)

   Θεμέλιο επίπεδο για όλους τους σπουδαστές

   • Μασάζ Αρωματοθεραπείας, οι αρχές και τα οφέλη του

   • Οι ιδιότητες και τα αποτελέσματα των 12 δημοφιλέστερων αιθέριων ελαίων

   • Μέθοδοι εξαγωγής, αποθήκευσης, συνδυασμού και χρήσης των ελαίων βάσης

   • Ιστορία της αρωματοθεραπείας και του μασάζ, σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της ολιστικής θεραπείας

   • Εισαγωγή στη βοτανολογία, λειτουργία των κυττάρων των φυτών και φωτοσύνθεση

   Η συμμετοχή στη θεμέλια Ενότητα 1 είναι αρκετή για εκείνους που επιθυμούν μόνο να χρησιμοποιήσουν τα αιθέρια έλαια ακίνδυνα στο σπίτι, να βοηθήσουν την οικογένειά τους και να ενισχύσουν τη ζωή τους.

   10 πρακτικές εφαρμογές και 5 εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από την Ενότητα 2.

   Ενότητα 2: 5 ημέρες (700€)

   • Περιεκτική εκτίμηση της ανάλυσης του σώματος για την αξιολόγηση των πελατών

   • Αιθέρια έλαια επιλογής & συνδυασμού για ένα συγκεκριμένο ιατρικό ιστορικό

   • Επιλογή των κατάλληλων ελαίων, κρεμών βάσης και λοσιόν για την αρωματοθεραπευτική θεραπεία συγκεκριμένων ασθενειών και καταστάσεων

   • Οι εκτεταμένες αρχές του μασάζ αναδεικνύονται και ασκούνται λεπτομερώς

   • Εισαγωγή στις οικογένειες των φυτών και τις θεραπευτικές και σωματικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και των φαρμακολογικών αποτελεσμάτων τους στο σώμα

   • Μελετώνται οι ιδιότητες και τα αποτελέσματα 15 αιθέριων ελαίων

   • Εισαγωγή στα Ανθόνερα

   • Υγιεινή, υγεία, ασφάλεια και επαγγελματισμός

   15 πρακτικές εφαρμογές και 5 εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από την Ενότητα 3.

   Ενότητα 3: 5 ημέρες (700€)

   • Συγκεκριμένες τεχνικές στο μασάζ, συμπεριλαμβανομένου του ανακλαστικού μασάζ ποδιών

   • Επεκτείνονται οι πληροφορίες για τις οικογένειες των φυτών και τα αιθέρια έλαια

   • Συνειδητοποίηση τμημάτων οργανικής χημείας και αιθέριων ελαίων

   • Τοξικότητα, αγνότητα αιθέριων ελαίων και ασφάλεια

   • Συζητούνται σε βάθος 15 έλαια βάσης

   • Αλλεργίες και ευαισθησίες σε ουσίες

   • Μελετώνται οι ιδιότητες και τα αποτελέσματα 15 αιθέριων ελαίων

   10 πρακτικές εφαρμογές και 5 εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από την Ενότητα 4.

   Ενότητα 4: 5 ημέρες (700€)

   • Διαφορές ανάμεσα στην εναλλακτική – φυσική ιατρική και την ορθόδοξη ιατρική

   • Περιεκτική μελέτη των κοινών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκύπτουν από την προσοχή προς τους ηλικιωμένους, την εγκυμοσύνη και την παιδιατρική, την κατάθλιψη, τις ειδικές ανάγκες και το μασάζ στους ασθενείς με καρκίνο

   • Όσφρηση και τα ψυχοσωματικά αποτελέσματά της

   • Μελετώνται οι ιδιότητες και τα αποτελέσματα 12 αιθέριων ελαίων

   • Συμπεριλαμβάνονται οι τεχνικές λαιμού και μασάζ χαλάρωσης ώμων σε αυτή την ενότητα
   5 πρακτικές εφαρμογές και 1 γραπτή εργασία πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από την Ενότητα 5.

   Ενότητα 5: 4 ημέρες (700€)

   • Διδάσκονται τα στοιχεία της διαδικασίας επιχειρήσεων και διαχείρισης, καλύπτοντας μερικές από τις πτυχές έναρξης και συνέχισης μιας επιτυχούς κλινικής συμπεριλαμβανομένης της σχέσης πελατών / θεραπόντων

   • Συμπεριλαμβάνονται οι πρώτες βοήθειες

   Οι εξετάσεις δίνονται την τελευταία ημέρα, πρακτικές και θεωρητικές.

   Η σειρά μαθημάτων της Κλινικής Αρωματοθεραπείας αξιολογείται από:

   • 21/2 ώρες γραπτή εξέταση

   • 21/2 ώρες πρακτική εξέταση

   • 200 ώρες πρακτικών εφαρμογών και μελέτης / εργασίες

   Επαγγελματική Αναγνώριση:
   Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Κλινική Αρωματοθεραπεία πληροί όλες τις προϋποθέσεις ένταξης των αποφοίτων της essentia Vitae: satellite school of Penny Price Academy στον Διεθνή Οργανισμό Αρωματοθεραπευτών IFPA(International Federation for Professional Aromatherapists)